insanları bu sekıldı genelleyemezsın.dınını yasayan ınsan calıskan olur dıyemezsın calıskanlık dın ıle ılgılı bır kavram degıldır ınsanlara ozgu bır ozellıktır, ben sana ılkokulda dın asılanıyo sure ogretılıyo demedım. Ilkokuldan ıtıbaren asılanmaya baslanıyo dedım, daha cumleyı yorumlama yetenegın yok bana cahıl dıyosun. Islamıyetten once nası yasıyolardı sen anlatta ogrenelım bakalım. O zaman ınsanlar bırbırını olduruyodu sımdı oldurmuyo, herkes bırbırıne tecavuz edıyodu sımdı etmıyo. Herkes hırsılık yapardı sımdı kımse hırsızlık yapmıyo, haklısın yasasın ıslamıyet.. Yanlıs dusunuyosun, ıslamıyetı daha ıyı yasarsak daha ıyı bı toplum falan olamayız, ıslamıyetle oluyosa toplumda huzur ıslamıyetın olmadıgı hıcbı toplumda huzur bulunmamalı degıl mı? He bu arada benım teror estıren ınsanlara musluman dedıgımı nasıl uydurdun, verdıgım ornekle bunun ne alakası var
İnsanları ne şekilde genelliyor muşum? Açıkla.
Ben herhangi bir dini yaşayan insan değil, 'İslám'ı gerçek anlamda yaşayan bir insan çalışkan olur' dedim! Ve evet kesinlikle çalışkan olur! Sen daha İslám hakkında hiç bir şey bilmeden konuşuyorsun çocuk. Sana tavsiyem ; Edessa isimli arkadaşımızında dediği gibi bir Kur'an Meáli bulup okumandır!
Sen bana ilk okuldan itibaren din aşılanıyor dedin.. Ben bunu çok iyi yorumladım merak etme.. Bende ilkokulu-ortaokulu-liseyi okumuş bir insanım, karşındakini kendin gibi cahil sanma sakın! İlkokuldan itibaren aşılanan-öğretilen bilgiler; sen bir defa Kur-an'ı okuduktan sonra bak bakalım ne kadar AZ ve YETERSİZ kalacak! Doğru anlayabilmen için noktalamalara dikkat etmelisin.
İslámiyetten önce nasıl yaşandığını az çok öğrenmişsindir. Yüce kitap indikten sonra Ona inananlar , o zor günlerde dahi tüm kötülüklerden sakınmayı bilmişlerdir, herkez inanmadı elbet! İnanmayanların soyuda günümüze kadar geldi ve o dediğin hırsızlığı ve benzeri kötülüklerin temelide o inanmayanlardan kaynaklıdır. Görüyorum ki sende cahillikten yana ısrarcısın ve bilgin olmaksızın yorumlar yapıyorsun!
Huzur ... Güzel ahlák ile huzur gelir... Eğer ki O ; bize, yüce kitaplarını bağışlamamış olsaydı, huzur kelimesi bizler için çok uzak olurdu. Sadece Kur-an ile değil, önce inen kitaplardada güzel ahlák anlatılırdı. Ancak diğer kitaplar insanlar tarafından kurcalandı ve değişikliklere uğratıldı, sadece dinimizin kitabı olan Kur-an tek doğru olarak kaldı!
Demek istediğim şu ; diğer inançlar içinde huzur vardır , fakat doğru olan ve bizlere son olarak çağrıda bulunan tek din İslám'dır!
Ben, huzur sadece İslám ile gelir diye birşey YAZMADIM. Sen ne amaçla böyle bir yorum çıkardın?
Daha iyi bir toplum olabilmemiz için dinimizi öğrenmeliyiz DEDİM!
'Müslüman olup, sokakta insan doğrayanlar var' DİYEN SEN DEĞİLMİSİN ? GELİP ŞİMDİDE KENDİ SÖYLEDİĞİNİ İNKAR EDİYORSUN! BAK KARDEŞİM YA İNSAN OL TAVSİYEMİZİ DİNLE YADA GELİP GERGİLİK YARATMA!
Not:: Herkezi, Türkçemizi düzgün yazmaya ve noktalama işaretlerine dikkat etmeye davet ediyorum...Carlsberg özellikle seni.