Bence Avrupa Birliği, Türk Bir Dev, cart curt hepsi hikaye... Biz zaten resmi olmasada Lodra Konferansından beri bir Avrupa Devleti sayılıyor, Avrupa Birliği içerisinde görünüyoruz. Öncelikle bana göre iktidarın Ab konusundaki gerçek amacı kendisine siyasi olarak destek aramak veya Dünya kamuoyunda taraf toplamak değildir. Zaten kamuoyunda belli bir karizma sahibiyiz. Gerçek amaç AB nin demokratikleşme yolunda bize verdiği rotayı takip edip Avrupa düzeyine çıkmaktır. Kimse Avrupa demokrasisinin bizim demokrasimizden kat kat üstün olduğunu inkar edemez. Demokrasiyi sadece örnek olarak verdim bu ilerleme sadece demokratikleşme alanında değil bütün alanlarda olabilir. İktidar bu amacını amma gerçekleştirebiliyor amma gerçekleştiremiyor orsını pek fazla bilemeyiz.
Şimdi gelelim Türk Bir Dev'e...Öncelikle bütün Türk devletlerinin ağabeyleri olmamıza ramen bırakın Türk devletlerini birleştirmeyi daha kendi içimizde birleşemiyoruz. Kendi problemlerimizi çözemiyoruz. Şimdi durumumuz bu iken kalkıpta diğer dikta yönetimdeki Türk devletlerini birleştirelim.( Unutmayın ki şu anda bizim dışımızda ki Türk devletlerinin çoğunda dikta yönetimi var ve bu Türk devletlerinde ne doğru dürüt demokrasi nede çağdaş yaşam var.)
Eee şimdi soruyorum size daha kendi sorunlarımızı halletmemişken bir hayal peşinde koşup Türk devletlerini birleştirmek mantıklı mı? Bunu birinci dünya savaşında Enver paşada denemişti, ama bu hayal bize çok büyük bedeller ödetmemişmiydi?
İki devletin birleşmesi bu kadar kolayda değildir. Kaldı ki siz 10 ,15 tane Türk devletini birleştirmekten bahsediyorsunuz. Eğer bu devletler birleşeceksede Türkiye Cumhuriyetinin acemilik devrini aşıp olgunlaşmasıyla gerçekleşecektir. Yani daha 40 fırın ekmek yememiz lazım