darkata
|
|
« Yanıtla #45 : Haziran 05, 2008, 08:48:12 ÖÖ » |
|
dil tarihte ne okudun sosyolojimi felsefemi tarih okutmadıkları ortadada o kadar engin bilgin var o zaman bizi bilgilendir Bak sana birşey diyim sen bu güne kadar öğrenemediysen benim sana anlatmamın bi anlamı yok sen bilgilisin anlaşılan kökenini 1300 lü yıllara göre bildiğine göre iran ve suriyede osmanlı hakkındaki bir düşünce orda osmanlı demiyolar türk diyolar arabistanda osmanlı türk diye anılıyor filistinde israilde mısırda .Bulgaristanda yunanistan ve balkanlarda osmanlı türkü deniyor tarih bunları söyletiyor arkadaş ben gidipde bu insanlara zorla dedirtmedim.Osmanlı türklüğü kabul etmedi senin dediğine göre ama bütün dünya kabul etmiş gibi satır aralarındaki mesajı alabilirsen
|
|
|
|
Haydi artık dinsin ızdırapların Ufuklardan şanlı bir gün doğacak yarın Kumandasız hazır olup onu selamla! Gönlündeki yaraların kanını dindir yüzde yüz Türk oldugun gün cihan senindir
|
|
|
sancaktar1
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #46 : Haziran 05, 2008, 09:03:08 ÖÖ » |
|
blitz casusu sözlerine dikkat et solediğin herseye cevap verebilirimi öncelik le senin bir ATAİST olduğun anlasılıo
ve bir daha padişahg hz. lerine gercek isimleriyla hitap et
yavuz sultan selim han hazretleri 50.000 aleviyi caldıran seferinde vatana ihanett ettikleri ve islamı kötüledikleri ve peygamberimiz hazreti muhammet 'i tanımadıklari için ve hz. ebu bekir ve hz.ömeri halifelikten inkar ettikleri icin ve hilafeti saymadıkalrı icin KATLEDİLMİŞLERDİR.
DEVŞİRME sistemine gelince
devşirme sisteminde osmanlılar fethettikleri yerlerdeki çocukları küçükten alır ve türk-islam bilinci üzreine yetiştirir pan-islamizm de bu sayede kurulmustur
yetiştirdıkleri çocuklardan enderun mektebinde başarılı olanlar sadr-azamlağa kadar yükselebilir bu OSMANLILARIN hoşgörüsünün simgesidir yani ''hiç kimseye dememişlerdir ki sen türk değilsin ne hakla bizim devletimizde cok üst düzey yönetici olabilirsin '' bunu inkar edebilirmisin
SARAY'a gelince
sarayda öz türkçe konuslurdu o zamanki alfabemiz persçe dil arapçadır ve araplar bir arapca kelimeyi arapca okur ve arap alfabesiyle ayzar biiz ise türkçe bir kelimbeyi türk ce okur arap alfabesiyyle yazardık
osmanlının türklükle alakası yok diyorsun türkler ilk cağlarden beri orata asyada yaşardı ama moğol istilasıyla BİRLİKTE ÖNCE HORASAN VE CİVARINA sorada malazgirt zaferi ali anadolu ya yerleşmişler dil türk oğuzların 2 kolu bu her kolunda 12 boyu vardır osmanlı lar oğuzların bozok kolunun KAYI aşiretinden gelir ve anadoluya ilk yerleşen türklerdendin nasıl inkar edebilirsin
türklükle alakamız yoksa neden sancağımızda 3 hilal var nede hilal ve yıldız var
bu arada aklımda kalan bazı türk vezir-i azam ve sadr azamlar soliyim
1-kubad cavus 2-samsa paşa 3-tiryaki hasan paşa 4-murad reis(paşa) 5-piri reis (paşa) 6-köse mihal gazi 7- amasyalı bayezit paşa 8-ishan paşa 9-yunus paşA 10-lala mustafa paşa 11-mesih paşa 12-malkoç ali paşa 13-halil pasa 14-cerkes hasan paşa 15-karamürsel paşa 16-hüsrev paşa 17-kara murad paşa 18-zurnazen mustafa paşa 19-bozoklu bıyıklı mustafa paşa 20-çorlulu ali paşa
sanırım bu kadar yetrer
OSMANLI BİZİM ECDADIMIZDIR BİRDAHA ECDADINA SAYGISIZLIK ETME SOYSUZ LAKABIYLA DİİL TÜRK LAKABIYLA NAM SAL
NOT:blizt yazdıklarının hepsini okumadım senle daha çok dertleşiriz ben tarşihçiim istediğin kadar delil sunarım sana ade işte bu kadar .....
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2008, 09:36:54 ÖÖ Gönderen: sancaktar1 »
|
|
|
|
|
hayyam
Çavuş
|
|
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2008, 09:16:05 ÖÖ » |
|
dil tarihte ne okudun sosyolojimi felsefemi tarih okutmadıkları ortadada o kadar engin bilgin var o zaman bizi bilgilendir Bak sana birşey diyim sen bu güne kadar öğrenemediysen benim sana anlatmamın bi anlamı yok sen bilgilisin anlaşılan kökenini 1300 lü yıllara göre bildiğine göre iran ve suriyede osmanlı hakkındaki bir düşünce orda osmanlı demiyolar türk diyolar arabistanda osmanlı türk diye anılıyor filistinde israilde mısırda .Bulgaristanda yunanistan ve balkanlarda osmanlı türkü deniyor tarih bunları söyletiyor arkadaş ben gidipde bu insanlara zorla dedirtmedim.Osmanlı türklüğü kabul etmedi senin dediğine göre ama bütün dünya kabul etmiş gibi satır aralarındaki mesajı alabilirsen SENLE konusma geregi bile duymuyorum artık cıkıp dil tarihciyim diyorsun sana dil tarihteki toplantı salonunun adını sorsam onu bile bilmezsin yada dil tarihin duvarında ne yazıyor onu sorsam onuda bimezsin onun için zenin yazdııklarını muhattap almıcam sende burayı takip et dil tarihte kapamadıgını belki burdan kaparsın
|
|
|
|
|
|
|
hayyam
Çavuş
|
|
« Yanıtla #48 : Haziran 05, 2008, 09:22:28 ÖÖ » |
|
BENİM ANLAMADIGIM OSMALI GÜÇSÜZLEŞTİGİ DÖNEMDE HALİFELİGİ VARDI ELİNDEN ONDAN DOLAYI MÜSLÜMAN ÜLKERLERİ KORUR GÖREV İCABI İRAN YARDIM İSTİO PORTEKİZE GEMİLERİ GÖNDERİO AMA OSMANLI İLK KEZ ÇIKIOR OKYONUS TECRÜBESİ OLMADIGINDAN SAVAŞI KAYBEDİO. ÇOK KARIŞIK BU TARİH İŞİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ. MERAK KONUSU PIRIREİS DÜNYA HARİTASINI NASIL ÇİZMİŞ ŞİMDİ BİLE ONUN GİBİ TAM ÖLÇÜLÜ OLUŞTURULAMIO HARİTA NEDENİ DÜNYANIN Y ELİPS OLMASINDAN DOLAYI UZAYDAN FİLAN ÇEKİLDİMİ KUPLARA DOGRU OLAN BÖLGEYİ DAHA BÜYÜKMÜŞ GİBİ GÖSTERİO
kardes osmanlı padisahları hiçbir zaman halifeligi kullanamadı kullanmadı taki kurtulus savasında ATATÜRKÜ DİN DÜSMANI ilan edene kadar mesela hiçbir osmanlı padisahı hacca gitmemistir bir genc osman gitmek istemistir onuda ölüdrmüsşlerdir piri reis osmanlı amirali oldugu gibi aynı zamanda korsandırda bence akdeniz (cebeli tarıda kadar)haritayı avrupanın ve afrıkanın batısının haritasını cıkarır ama amerikanın kini sanırım bir yerde fotokobi cekmistir
|
|
|
|
|
|
|
amasyaimp
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #49 : Haziran 05, 2008, 09:34:49 ÖÖ » |
|
blitz casusu sözlerine dikkat et solediğin herseye cevap verebilirimi öncelik le senin bir ATAİST olduğun anlasılıo
ve bir daha padişahg hz. lerine gercek isimleriyla hitap et
yavuz sultan selim han hazretleri 50.000 aleviyi caldıran seferinde vatana ihanett ettikleri ve islamı kötüledikleri ve peygamberimiz hazreti muhammet 'i tanımadıklari için ve hz. ebu bekir ve hz.ömeri halifelikten inkar ettikleri icin ve hilafeti saymadıkalrı icin KATLEDİLMİŞLERDİR.
kardes aynı seyleri yazdırma bana ya bi kere YAVUZUN katletti yerdeki aleviler safevi devletine baglıydı hangi vatandan bahsediyon bence osmanlının nerden girip nerden cıktına ii bak ve katlettigi alevilerin nerde yasadıklarına bi yere bakmadan burda tıp tutyonuz he sanane kardesim hz. demiyorum ben onu öle görmüyorum senin halifen benim degil sen sözlerine dikkat etsen ii olur
|
|
|
|
|
|
|
.kral.
.kral.
Teğmen
ben gittim arkadaşlar yokum
|
|
« Yanıtla #50 : Haziran 05, 2008, 09:45:17 ÖÖ » |
|
amasyip senle bu konuyu tartışmıştık yavuz sultan elim hatta hiçbir padişah katliyam yapmamıştır sn alevi olabilirsin türkmüsün bilmiyorum ama eğer türksen senin atların osmanlı benim dedemin dedeleri bu vatan için şahit olmuşlar ve emin ol senin hz demediğin insanlar bu devletin temelleri ve osmanlı padişahları bizim atalarımız ve senden onları öle görsende görmessende onlar senin atan sen alevi olsanda bu forumdaki müslümanlara saygılı olman gerekiyor osmanlı padişahlarıda katliyam yapmamış savaş yapmışlardır eğer gerçekten alevileri katletmişlerse ki sanmıyorum emin ol onları sebepsiz katletmemişlerdir ve senin sözlerinden hiç hoşlanmıyorum
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2008, 09:48:24 ÖÖ Gönderen: .kral. »
|
|
ben artık yokum ben gittim
|
|
|
sancaktar1
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2008, 09:47:56 ÖÖ » |
|
yav kardesim tmm deme hz. han vs. banane ama
o aleviler türk topraklarında yaşıyan alevilerdi ve safevileri tutuyorlardı onun yüzünden ihanet dedim ve safevilerin islama karşı tutumlarınıda soledim
birde ben sözlerime dikkat etmessem nolur mahallemimi bascan forumdanmı attır can yapma allah aşkına kimse kimseye gözdağı vermesin bilgisyrin içinden yumruk atabilcen mi
bide ben bu sözleri sana diil blitz casusuna soledim sana ne oluyor anlamadım sende onun gibi düşünnlerdensin heralde
|
|
|
|
|
|
|
sancaktar1
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2008, 09:49:26 ÖÖ » |
|
kral kardesim ağzından bal damlıyor helal olsun sana katledilmiş olmalarının nedenlerinide solemiş tim uzun yazıda hiç bir sey nedensiz olmas demi allah askına yav
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2008, 09:51:30 ÖÖ Gönderen: sancaktar1 »
|
|
|
|
|
.kral.
.kral.
Teğmen
|
|
« Yanıtla #53 : Haziran 05, 2008, 09:49:47 ÖÖ » |
|
sancaktar kardeşim ben senin yanıdayım hiç kimse osmanlı padişahlarına hakaret amaçlı sözler söliyemez
|
|
|
|
|
|
|
sancaktar1
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #54 : Haziran 05, 2008, 09:51:50 ÖÖ » |
|
saol kardesim
|
|
|
|
|
|
|
.kral.
.kral.
Teğmen
|
|
« Yanıtla #55 : Haziran 05, 2008, 09:52:19 ÖÖ » |
|
herzaman
|
|
|
|
|
|
|
amasyaimp
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #56 : Haziran 05, 2008, 09:52:53 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
.kral.
.kral.
Teğmen
|
|
« Yanıtla #57 : Haziran 05, 2008, 09:57:01 ÖÖ » |
|
bak amasyip sen benim kafamı falan kesemessin ve aleviler müslüman değil aleviler hz muhammed (s.a.l)yerine hz alinin peyamber olucağını söylüyorlar ve bunu allahutealadan kaynaklandığını allahutealanın yanlışlık yaptığını sölüyorlar ama ayet var allah hın kusursuz olduğu hakkında yani böle bişi mümküün değil.ve ben alevileri sevmiyorum bak alevileri diyorum bi ırk dil ayırması yapmıyorum ama alevileri sevmiyorum diyede onların kafalarını kesmiyorum
|
|
|
|
|
|
|
amasyaimp
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #58 : Haziran 05, 2008, 10:01:25 ÖÖ » |
|
bak amasyip sen benim kafamı falan kesemessin ve aleviler müslüman değil aleviler hz muhammed (s.a.l)yerine hz alinin peyamber olucağını söylüyorlar ve bunu allahutealadan kaynaklandığını allahutealanın yanlışlık yaptığını sölüyorlar ama ayet var allah hın kusursuz olduğu hakkında yani böle bişi mümküün değil.ve ben alevileri sevmiyorum bak alevileri diyorum bi ırk dil ayırması yapmıyorum ama alevileri sevmiyorum diyede onların kafalarını kesmiyorum
evet ben sen,n kafanı kesmek isityorum iste su kdar beynin var bir kendini bilmaz alevi öle dedi diye bütün aleviler dedi sanıyon bir ermeni kötülük yaptı die bütün ermenilere küfür ediyonuz bir yunanlı dengesizlik yaptı die onları laf atıyonuz beyler sizin akıllarınız din akımıyla yıkanmıs gözünüzü acın insan olun kendi dininizin sizden istediklerini yapmak icin insan olmanız lazım kuranı kerim i allah hayvanlara degil insanlara indirdi siz insanları ayırın ayırım bölün bölün sonra söle demisler böle demisler diiiyin
|
|
|
|
|
|
|
.kral.
.kral.
Teğmen
|
|
« Yanıtla #59 : Haziran 05, 2008, 10:05:40 ÖÖ » |
|
bak sn benim dediklerime cevap bulamadın sonra böle şeyler yazdın ve siz derken sanırım müzlümanları kastettin eğer bi ermeni peygmberimizi veya kuranımıza veya allahımıza hakret içeren bişi yapmışşa ve diyer ermeniler de buna karşı gelmese biz hepsini suçlarız onların kkarşı gelmeleri gerekir ve sen beim kafamı değil ahirette ben senin kafanı keseceğim ve benim kafan dinle yıkanmadı asıl senin kafan yıkanmış ben gerekirs atalarım gibi bu din bu vatan için ölürün sen türkmüsün değilmisin bari onu cevapla
|
|
|
|
|
|
|
|