0guzh@n
gravelot
Yüzbaşı
|
|
« Yanıtla #60 : Ağustos 23, 2012, 02:16:57 ÖS » |
|
Kolay birşey değil. Ama tabi gerçekten üstüne düştükten sonra olmayacak birşey de değil. Gerçekten Çince biliyor musun?
Evet biliyorum,bilmediğim birşeyi neden biliyorum deyim yaf
|
|
|
|
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #61 : Ağustos 23, 2012, 04:12:28 ÖS » |
|
Evet biliyorum,bilmediğim birşeyi neden biliyorum deyim yaf Çin'de mi öğrendin, yoksa kursa mı gittin peki?
|
|
|
|
|
|
|
0guzh@n
gravelot
Yüzbaşı
|
|
« Yanıtla #62 : Ağustos 23, 2012, 04:34:58 ÖS » |
|
Çin'de mi öğrendin, yoksa kursa mı gittin peki?
Çinde yaşıyorum Seyhun ben burda 1 sene dil kursuna gittim..devamı kendiliğinden geldi
|
|
|
|
|
|
|
hellboy80
Çavuş
|
|
« Yanıtla #63 : Ağustos 23, 2012, 05:13:37 ÖS » |
|
ya bişey sorucam. o alfabeyi yazarken kollarınız yorulmuyormu cok karısık şekıller falan
|
|
|
|
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #64 : Ağustos 23, 2012, 07:22:46 ÖS » |
|
Çinde yaşıyorum Seyhun ben burda 1 sene dil kursuna gittim..devamı kendiliğinden geldi Bak bunu yeni öğreniyorum. Sen daha iyi bilirsin; orda milliyetçilik çok mu, Türkler'e bakış açısı nasıl?
|
|
|
|
|
|
|
tusunamiy
Deathstorm
Er
Namı değer Deathstorm
|
|
« Yanıtla #65 : Ağustos 23, 2012, 10:09:07 ÖS » |
|
gerçekten ingilizce fransızca italyanca bu avrupa dilleri çok önemli çince felan zor onu yazması bile karışık
|
|
|
|
|
|
|
0guzh@n
gravelot
Yüzbaşı
|
|
« Yanıtla #66 : Ağustos 24, 2012, 11:58:27 ÖÖ » |
|
Bak bunu yeni öğreniyorum. Sen daha iyi bilirsin; orda milliyetçilik çok mu, Türkler'e bakış açısı nasıl?
Türkiye hakkında hep kulaktan dolma bilgiye sahipler...Bizi arap ülkesi zannediyorlar.. Eğer Türkler'den kastın Uygurlar ise,onları hiç sevmiyorlar...İş,kiralık ev vs filan vermiyorlar.. Uygur'lar bunu hakediyor diyemem ama çinlilere de hak veriyorum.. Çünkü Çinde her türlü pis işi Uygurlular yapıyor..Hırsızlık,uyuşturucu,kapkaç,kaçakçılık vs aklına gelebilcek her türlü pis iş onlarda.. Yani olaylar sadece Türkiye'den göründüğü gibi,,Burda madalyonun birde görünmeyen yüzü var
|
|
|
|
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #67 : Ağustos 24, 2012, 02:01:07 ÖS » |
|
Türkiye hakkında hep kulaktan dolma bilgiye sahipler...Bizi arap ülkesi zannediyorlar.. Eğer Türkler'den kastın Uygurlar ise,onları hiç sevmiyorlar...İş,kiralık ev vs filan vermiyorlar.. Uygur'lar bunu hakediyor diyemem ama çinlilere de hak veriyorum.. Çünkü Çinde her türlü pis işi Uygurlular yapıyor..Hırsızlık,uyuşturucu,kapkaç,kaçakçılık vs aklına gelebilcek her türlü pis iş onlarda.. Yani olaylar sadece Türkiye'den göründüğü gibi,,Burda madalyonun birde görünmeyen yüzü var Bak bunları öğrendiğim iyi oldu. Herşey karşıdan göründüğü gibi değilmiş. Zaten en tehlikeli bilgi, kulaktan dolma bilgidir. Peki birşey daha sorayım. Çin'de İngilizce konuşma oranı ne durumda? Mesela Almanya gibi bir ülkede gençleri geçtim, hemen hemen herkes iyi İngilizce biliyordur. Çin'de bu durum nedir; tahminlerime göre Türkiye'deki gibi değildir.
|
|
|
|
|
|
|
0guzh@n
gravelot
Yüzbaşı
|
|
« Yanıtla #68 : Ağustos 24, 2012, 02:10:56 ÖS » |
|
Bak bunları öğrendiğim iyi oldu. Herşey karşıdan göründüğü gibi değilmiş. Zaten en tehlikeli bilgi, kulaktan dolma bilgidir. Peki birşey daha sorayım. Çin'de İngilizce konuşma oranı ne durumda? Mesela Almanya gibi bir ülkede gençleri geçtim, hemen hemen herkes iyi İngilizce biliyordur. Çin'de bu durum nedir; tahminlerime göre Türkiye'deki gibi değildir.
Çinliler'in genelinde (büyük bir oran) aksan sorunu var.Hatta ingilizce konuşamıyorlar desem haksızlık yapmış olmam.. Tabiki ingilizcesi çok iyi olan çinliler var ama oran çok düşük.. Çince bilmeyen bir yabancının burda yaşaması çok zor açıkçası... Peşin Edit: Üste söylediklerim Hongkong için geçerli değil..Çünkü İngilizler Hongkong'u 100 senede baştan inşa edip,İngilizleştirmişler..Onların ingilizcesi çok iyi..Devletin resmi dili olan Mandarin Çincesini konuşamayan ,fakat çok iyi ingilizce konuşan Hongkong lu sayısı az değil...
|
|
|
|
|
|
|
SkiER
|
|
« Yanıtla #69 : Ağustos 25, 2012, 07:12:40 ÖS » |
|
Çinliler'in genelinde (büyük bir oran) aksan sorunu var.Hatta ingilizce konuşamıyorlar desem haksızlık yapmış olmam.. Tabiki ingilizcesi çok iyi olan çinliler var ama oran çok düşük.. Çince bilmeyen bir yabancının burda yaşaması çok zor açıkçası... Peşin Edit: Üste söylediklerim Hongkong için geçerli değil..Çünkü İngilizler Hongkong'u 100 senede baştan inşa edip,İngilizleştirmişler..Onların ingilizcesi çok iyi..Devletin resmi dili olan Mandarin Çincesini konuşamayan ,fakat çok iyi ingilizce konuşan Hongkong lu sayısı az değil...
Çince konuşmak mı. ömrünü vermen lazım Alfabesini bile 12 yılda öğreniyolarmış
|
|
|
|
|
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #71 : Ağustos 26, 2012, 11:37:09 ÖÖ » |
|
Bir gün turist olarak gitmek lazım...
|
|
|
|
|
|
|
carlsberg
Er
|
|
« Yanıtla #72 : Ağustos 27, 2012, 07:02:37 ÖS » |
|
Üniversite 1. öğretim harçları kaldırılmış duyurulur
|
|
|
|
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #73 : Ağustos 28, 2012, 06:36:38 ÖS » |
|
Üniversite 1. öğretim harçları kaldırılmış duyurulur Açıköğretimin de kaldırıldı.
|
|
|
|
|
|
|
SkiER
|
|
« Yanıtla #74 : Eylül 09, 2012, 02:24:45 ÖS » |
|