hellboy80
Çavuş
|
|
« Yanıtla #30 : Ağustos 09, 2010, 12:16:11 ÖS » |
|
Selamun Aleykum ve Aleykum Selam yazmak cok mu zor..? Niye S.A veya A.S? Bir baska baslikta, bir baska oyunda basima gelen FECI OLAYI anlattim. Esimin adini gezegenime ad olarak (yani, AAK olarak) vermisdim ve TATILSIZ CEZA yedim... Bir bucuk yillik emegim, goz nurum mahfoldu... Turkce de AAK diye bir kelime mi var..? AAK diye bir kufur sozcugu mu var..? ****** Madem kisaltmalarla konusacagiz; Benim selam verdigim kisi bana A.S. dediginde "Aleykum Selam" mi diyor yoksa, "Anani seveyim mi" diyor. Nerden anliyacagim..? Birakin arkadaslar bu isleri. Turkceyi koruyun ve kollayin. Ataturk, Turk Dil Kurumunu bosuna acmadi... Dil devrimini bosuna yapmadi...O cok iyi biliyordu ki; Bir ulusun en onemli degerlerinden biri dilidir. Dilini kaybeden uluslar, herseyini kaybeder...Su anda bu forumda (Ve izledigim bazi forumlarda), ciddi bir Turkce erozyonu var. Bunun hicbir bahanesi olamaz..! Turkceyi katleden, Turklugu katlediyor... Bu, 2+2=4 abi farkında değilsin galiba ? TÜRKİYE KAYBEDELİ YILLAR OLDU...
|
|
|
|
|
|
|
porsoit
October a.k.a berke262
Er
|
|
« Yanıtla #31 : Ağustos 09, 2010, 12:20:49 ÖS » |
|
Selamun Aleykum ve Aleykum Selam yazmak cok mu zor..? Niye S.A veya A.S? Bir baska baslikta, bir baska oyunda basima gelen FECI OLAYI anlattim. Esimin adini gezegenime ad olarak (yani, AAK olarak) vermisdim ve TATILSIZ CEZA yedim... Bir bucuk yillik emegim, goz nurum mahfoldu... Turkce de AAK diye bir kelime mi var..? AAK diye bir kufur sozcugu mu var..? ****** Madem kisaltmalarla konusacagiz; Benim selam verdigim kisi bana A.S. dediginde "Aleykum Selam" mi diyor yoksa, "Anani seveyim mi" diyor. Nerden anliyacagim..? Birakin arkadaslar bu isleri. Turkceyi koruyun ve kollayin. Ataturk, Turk Dil Kurumunu bosuna acmadi... Dil devrimini bosuna yapmadi...O cok iyi biliyordu ki; Bir ulusun en onemli degerlerinden biri dilidir. Dilini kaybeden uluslar, herseyini kaybeder...Su anda bu forumda (Ve izledigim bazi forumlarda), ciddi bir Turkce erozyonu var. Bunun hicbir bahanesi olamaz..! Turkceyi katleden, Turklugu katlediyor... Bu, 2+2=4 Öncelikle dikatli okumani istiyorum as .sa kullnıyorsunuz diye kimlere ilettiğimi.Bence bu konuda fazla abartıyorsunuz yaş olarak benden büyüksünüz sizin alışkın olduğunuza ters düşüyor yeni nesilin böyle kısaltması.Ama türklüğünü katletmek diye bir şey yok.resmi belgelerde kağıtta türkçeyi düzgün olarak kullabiliyorsam,hala türkçe diline sahibim demektir.Zaten türk demek türkçe değildir sadece bunun ayrımındasınızdır.Net dili diyelim biz bu kısaltmalara bir çok insanın söylediği gibi, q w x gibi harfler tabiki yanlış ama kişilerin kendi tercihidir.Ama kendi türkçemi unutmadıktan sonra,doğru kullanmayı unutmadıktan sonra internette net dili (kısaltma.)kullanmakta sorun yok diyenlerdenim.Herkezin kendi görüşüdür.
|
|
|
|
Her bir son yeni bir başlangıç içindir.
Realm 3
|
|
|
Emekli Tufek
Er
|
|
« Yanıtla #32 : Ağustos 09, 2010, 12:36:45 ÖS » |
|
Zaten türk demek türkçe değildir
TURK kelimesi ozel isimdir ve buyuk harfle yazilir. Turkce de ozel isimdir ve oda buyuk harfle yazilir... Eger sen; Turklugu ve Turkceyi OZEL gormuyor ve kucuk harflerle yaziyorsan, Sana benim soyleyecegim baska bir sozum yok...( Zaten, "Turk demek Turkce degildir." seklindeki yorumunla da, devirebilecegin butun camlari devirdin. Turk demek Turkce degilse, nedir..?Hamburger Ingilizcesi mi..?
|
|
|
|
ESKI TUFEK diyor ki; KRAL CIPLAK..! Zira; O meshur hikayedeki cocuk gibi, benim Kraldan bir beklentim yok. Kraldan beklentisi olanlara; UGUR'LAR OLA.
|
|
|
porsoit
October a.k.a berke262
Er
|
|
« Yanıtla #33 : Ağustos 09, 2010, 12:41:30 ÖS » |
|
Zaten türk demek türkçe değildir sadece. dogru olarak cumlelerimi keserseniz sorun olmaz
|
|
|
|
Realm 3
|
|
|
BornToWin
Bay X
Teğmen
Bazı konularda (!) hala 1 incisiniz.
|
|
« Yanıtla #34 : Ağustos 09, 2010, 12:43:57 ÖS » |
|
baştakileri okudum fakat genede ilk harfi büyük yapmaya üşeniyorum diğerlerini yapmıyorum. Ama ünlü kullanılmayınca çok saçma oluyor özentilikten dolayı ünlü kullanılmayınca bişey anlaşılmıyor zaten ama slm nbr kısaltma olmuş değişeceğini sanmıyorum. yazışma bir iletişim aracıdır ve karşıdaki söylediğini anlıyorsa işlevini görmüş olur türkçeyi geliştirmek içinde sadece doğru kullanmak yetmez. ülkeyi yönetenler ve diğer ülkelerin türkçeyi öğrenmesinin bir üstünlük olması gerek şuanki ingilizce gibi olmalı. Ama bize düşen doğru kullanmaksa özen gösterelim. İlk harfe alışırsam kullanırım TDK görevini bence yeteriyle başarıyla yapmıyor yabancı kelimeler dilimize yerleşmeden türkçe halini bulmalı ve çok saçma tercümeleri(kelime yerine farklı kelime bulmaları) var şu anda aklımda yok.
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2010, 12:46:02 ÖS Gönderen: BornToWin »
|
|
2 Şey Akıl Hafifliğini Gösterir. Söylenecek Yerde Susmak, Susacak Yerde Söylemek!
|
|
|
Emekli Tufek
Er
|
|
« Yanıtla #35 : Ağustos 09, 2010, 01:00:39 ÖS » |
|
Zaten türk demek türkçe değildir sadece. dogru olarak cumlelerimi keserseniz sorun olmaz "Turk demek", (ONCELIKLE) Turkcedir.Cin' in batisinda, ozellikle MANCURYA'da yasayan ve (Bizim anlayacagimiz sekilde) Turkce konusan 80 milyon Turk kokenli insan var. (Yerinde gordum. Kendileriyle bire bir konustum. Anlastim.) Azerbaycan, Kirgizistan, Tacikistan, Ozbekistan, Turkistan, Gurcistan, Cecenistan... Hatta, Mogolistan ve Kazakistan'in bir bolumu... Sovyet rejimine ragmen TURKLUGUNU unutmamis, diline sahip cikmis halklar... Simdi sen bunlara; TURK degil mi diyorsun..?
|
|
|
|
ESKI TUFEK diyor ki; KRAL CIPLAK..! Zira; O meshur hikayedeki cocuk gibi, benim Kraldan bir beklentim yok. Kraldan beklentisi olanlara; UGUR'LAR OLA.
|
|
|
arwen
Global Moderator
ben mevlana değilim önce adam ol sonra gel
|
|
« Yanıtla #36 : Ağustos 09, 2010, 01:09:29 ÖS » |
|
Yerleşen o kısaltmalara bir şey demiyorum ama sessiz harf kullanmamayı ama qwx gibi harfleri kullanmayı kabul etmiyorum. bence bir milleti millet yapan dilidir .Dilini kaybedersen milli benliğinide kaybedersin tabi bu benim görüşüm
|
|
|
|
İyi yaşlısı olmayan yerde iyi genç olmaz
|
|
|
Emekli Tufek
Er
|
|
« Yanıtla #37 : Ağustos 09, 2010, 01:27:33 ÖS » |
|
Yerleşen o kısaltmalara bir şey demiyorum ama sessiz harf kullanmamayı ama qwx gibi harfleri kullanmayı kabul etmiyorum. bence bir milleti millet yapan dilidir .Dilini kaybedersen milli benliğinide kaybedersin tabi bu benim görüşüm
Sevgili Arwen, Bu basligi actigimdan beri, senin su ustte yazdigin cumleni tekrarliyorum. Bazi arkadaslar da, "Yok oyle degildi. Boyleydi" seklinde yorumlar yapiyor... Aslinda bir cok FORUMDA, benim su yukarida yazdiklarim IGNELI KONUDUR ve bunu forum yoneticileri kullanicilardan OZELLIKLE talep eder...Ama maalesef, TARTISMASIZ BIR KONUDA bile ben, burda yazdiklarimin arkasinda durma mucadelesi veriyorum. Inanmiyacaksin ama su an, Suleymaniye' de Amerikan askerleri tarafindan basina cuval gecirilen TURK ASKERI kadar kendimi ASAGILANMIS hissediyorum... Daha fazla bu konuda yazamiyacagim. Zira, moralim cok bozuldu... ******* Son sozum, ilk sozum..! Bir ulusun en onemli degerlerinden biri dilidir. Dilini kaybeden uluslar, herseyini kaybeder..!Diline sahip cik, Turk Ulusu..!
|
|
|
|
|
|
|
imperialis
|
|
« Yanıtla #38 : Ağustos 09, 2010, 07:43:37 ÖS » |
|
sorun bizim kısaltmalar kullanmamız değil o kısaltmaların dilimize yerleşmesi.bizim heralde dilekçe yazarken üni. rektorlgne yazcak halimiz yok.ama pears ne diyor öğrenciler nassn? ii sn? tarzı yazışmaları tamamen benimsemişler.9yaşındaki çocuğa kalkıp kısaltma dilini katlediyorsun desekte ne kadar akıl erdirebilecek?bu sorunu aşmanın yolu bence aynı geldiği gibi geri göndermektir.yani normali yaygınlaştırmaktır.selam yazmak cevap olarak aleyküm selam kullanmak bunu ritüel haline getirmek minik kardeşlerimize de doğrusunun bu olduğunu öğretmek lazımdır.kısaltma kullanmak farklı olma çabası değil popüler kültüre ayak uydurma çabasıdır bence.e tabi kısacık kısacık olunca da kolay yaygınlaştı.popüler kültürü değiştirmenin yolu da popüler olanı değiştirmektir.o yüzden eğer pearsın öğrencisi hoca nassın yazsın istemiyorsak dikkat etmeliyiz ben de sütten çıkmış akkaşık değilim tabi ama durumun vehametinin ve yanlış yaptığımın farkındayım.düzeltiyorum yazı dilimi. uzun yazmak istememiştim ama kimse özel hayatta nbr demiyor ki diye savunmaya geçen arkadaşlara da cevabım olacak.yazı diliyle konuşma dilinin birbirinden farklılaşması daha mı güzel arkadaşlar?gördüğünüz gibi bu internet belasında yaygınlaşan herşey benimseniyor.yarın birgün askerdeki oğlunuzdan slm bba nassn nas gdyo tarzı bir mektup aldığınız da hiç mi yüreğiniz sızlamayacak.bağımsızlığı korumak için elinden tüfeği bırakmayan oğlunuzun aynı ellerle bağımsızlığın yapı taşlarından birini katletmesini nasıl hazmedeceksiniz?
|
|
|
|
|
|
|
pears
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #39 : Ağustos 09, 2010, 10:46:03 ÖS » |
|
sorun bizim kısaltmalar kullanmamız değil o kısaltmaların dilimize yerleşmesi.bizim heralde dilekçe yazarken üni. rektorlgne yazcak halimiz yok.ama pears ne diyor öğrenciler nassn? ii sn? tarzı yazışmaları tamamen benimsemişler.9yaşındaki çocuğa kalkıp kısaltma dilini katlediyorsun desekte ne kadar akıl erdirebilecek?bu sorunu aşmanın yolu bence aynı geldiği gibi geri göndermektir.yani normali yaygınlaştırmaktır.selam yazmak cevap olarak aleyküm selam kullanmak bunu ritüel haline getirmek minik kardeşlerimize de doğrusunun bu olduğunu öğretmek lazımdır.kısaltma kullanmak farklı olma çabası değil popüler kültüre ayak uydurma çabasıdır bence.e tabi kısacık kısacık olunca da kolay yaygınlaştı.popüler kültürü değiştirmenin yolu da popüler olanı değiştirmektir.o yüzden eğer pearsın öğrencisi hoca nassın yazsın istemiyorsak dikkat etmeliyiz ben de sütten çıkmış akkaşık değilim tabi ama durumun vehametinin ve yanlış yaptığımın farkındayım.düzeltiyorum yazı dilimi. uzun yazmak istememiştim ama kimse özel hayatta nbr demiyor ki diye savunmaya geçen arkadaşlara da cevabım olacak.yazı diliyle konuşma dilinin birbirinden farklılaşması daha mı güzel arkadaşlar?gördüğünüz gibi bu internet belasında yaygınlaşan herşey benimseniyor.yarın birgün askerdeki oğlunuzdan slm bba nassn nas gdyo tarzı bir mektup aldığınız da hiç mi yüreğiniz sızlamayacak.bağımsızlığı korumak için elinden tüfeği bırakmayan oğlunuzun aynı ellerle bağımsızlığın yapı taşlarından birini katletmesini nasıl hazmedeceksiniz? Başka söze gerek yok sanırım. Benim demek istediğimi çok iyi anlamışsın, Uğur.
|
|
|
|
|
|
|
c4nsu
Asii(cadıı) - Kontes Dracula
Binbaşı
ya sen...?
|
|
« Yanıtla #40 : Ağustos 09, 2010, 11:07:27 ÖS » |
|
Ah..! Ne yaptın Uğur ya..! Bu kadar da ağır konuşulmaz ki xD
|
|
|
|
"Kişi başına düşen 'insan' sayısı her geçen gün azalıyor." FORUM HEPİMİZİNN...!
'Bana göre bir ceset, canlı bir bedenin taşıyamayacağı bir güzellik ve saygınlık taşır.' J
|
|
|
samast
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #41 : Ağustos 10, 2010, 12:27:24 ÖÖ » |
|
Paylaşım için teşekkürler bu imla hatalarını bende zaman zaman yapıyorum hatta işimede yansıyor ne yazıkki, biraz daha üzerinde durmam gereken konu ve hatırlatma için teşekkürler kendi adıma bir şeyler kaptım bu konudan.
|
|
|
|
|
|
|
porsoit
October a.k.a berke262
Er
|
|
« Yanıtla #42 : Ağustos 10, 2010, 09:11:27 ÖÖ » |
|
"Turk demek", (ONCELIKLE) Turkcedir.Cin' in batisinda, ozellikle MANCURYA'da yasayan ve (Bizim anlayacagimiz sekilde) Turkce konusan 80 milyon Turk kokenli insan var. (Yerinde gordum. Kendileriyle bire bir konustum. Anlastim.) Azerbaycan, Kirgizistan, Tacikistan, Ozbekistan, Turkistan, Gurcistan, Cecenistan... Hatta, Mogolistan ve Kazakistan'in bir bolumu... Sovyet rejimine ragmen TURKLUGUNU unutmamis, diline sahip cikmis halklar... Simdi sen bunlara; TURK degil mi diyorsun..? eh be abi türkçemizi her öğrenen elemanada tük diyelim o zaman. ha kastettiğim tarih kültür vb.milletin ortak öğeleriydi. Oğlum olursada umarım, askerdeyden saygıdan dolayı kısaltma olarak yazıcağını düşünmüyorum uğur Düzgün yazılması gereken yerde düzgün yazıldıktan sonra nette yazılmasından sorun olmadığını düşünüyorum.Alışkanlık olduğu için yazarken farkında olmadan bende hata yapıyorum diğerleri gibi ama düzeltebildikten sonra ne sorun olabilir ki.kimse türkçeyi katletmiyor fazla abartıyorsunuz,sanal alemde ne gerçek ki ? kısaltmalarda bu sanal alem için net dili.o küçük kardeşlerimizde büyüyünce olgunlaşıp durumun farkına zaten varıcaklar
|
|
|
|
Realm 3
|
|
|
EnGeReK
Er
td5 ArasVII EFeLeR
|
|
« Yanıtla #43 : Ağustos 10, 2010, 09:28:31 ÖÖ » |
|
Yazıların ve düşüncelerin için tşk ederim E.Tüfek, son olarak atamızın bir sözünü hatırlatmak isterim..
Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türküm diyene!
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2010, 10:05:24 ÖÖ Gönderen: EnGeReK »
|
|
Toroslar üzerinde ocağı yanan bir Yörük çadırı görürseniz rahat uyuyun, daha herşey bitmemiştir...
|
|
|
seyhun
Translator and
Global Moderator
|
|
« Yanıtla #44 : Ağustos 10, 2010, 10:31:43 ÖÖ » |
|
Sanal alemdeki konuşma dili, gerçek hayata yansımıyor olabilir ama bunun sadece şimdilik olduğunu düşünüyorum. İleride gerçek hayatta da Türkçe yozlaşmaya başlayacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|