ИО II: Доба Освајања > Стратегије

Imperijanske jedinice

<< < (2/3) > >>

MK110:

--- Цитат: SerbiaMaster  октобар 02, 2013, 23:20:56 поподне ---Ana, mislim da govorim u ime većine kada kažem, izvuci suštinu :D

--- Крај цитата ---

Da si procitao video bi da je sustina izmedju ostalog izvucena: http://prntscr.com/1uvicl

Nemoj sada da ti lupam minuse za pametovanje, to je moja oblast, ne mesaj se u nju! :D

Imperator9912:
hvala na odgovorima

AleksandarJeremic:
Nisam neki naročito ratnički raspoložen igrač, ali imam da dodam par reči na diskusiju. Naime, niko ovde nije pomenuo da strategija pojedinca u mnogome zavisi od strategije protivnika. Ne postoji savršen sastav vojske kojim ćete se odbraniti, ili pobediti svakog igrača u x2 dometu bodova. Onaj ko je skoro duplo jači od vas verovatno može da vas prošpijunira i verovatno ima vojsku dovoljno veću da odabere najpovoljniji sastav svoje armije i napadne vas za sigurnu pobedu. O sastavu vojske, dakle, vredi razmišljati samo kada Ste sa brojem bodova jako blizu protivniku.
Za sve ostale slučajeve strategija mora biti određena u odnosu na snagu i položaj protivnika. Nije, na primer, pametno napasti igrača slabijeg od Vas ako je član saveza koji može i hoće da Vam uhvati vojsku u povratku. U tom slučaju nije pametno napasti ni jačeg igrača iz jakog saveza, čak iako možete da ga pobedite. Nemojte zbog kratkotrajnog uzbuđenja da žrtvujete svoju vojsku.
Najbolja strategija Vam je, po meni, da u svakom trenutku u svakoj pripojenoj provinciji imate najjače tvrđave koje možete da obezbedite, da ne ostavljate resurse preko noći i vojsku kod kuće kad niste tu. Sve ostalo je stvar slučaja i o tome ne vredi teoretisati. :)

Ivan-dark:
Не слажем се. ;)
Постоји пуно играча  који са дупло мање бодова побеђују јаче,ствар је тактике. ;)

AleksandarJeremic:
Postoji taktika da zanemariš svoju proizvodnju i sva ekonomska istraživanja, da pljačaš i štancuješ vojsku i da izađeš iz dometa svim jačim igračima, a da imaš vojsku jaču nego oni. Ta taktika zahteva 20 sati dnevno igre, što većina igrača sebi ne može da priušti. Ja govorim o allround igračima i njihovom razmišljanju o strategiji. Pri tom moram da pomenem da strategija i taktika nisu isto. :D Taktika je praktična primena strategije. :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију