Citajuci komentare na temu,nepravda ili sta,nisam mogao a da ne iznesem neko svoje misljenje u vezi toga.Nemam nameru nikom da solim pamet ali sistem vrednovanja radova na konkursu je od samog pocetka bio osudjen ne na propast,ali svakako na neki kontraproduktivan rezultat koji ce obesmisliti neciji trud i volju.Ostaviti na savest izbor izmedju burazerskog glasa i necega sto ti se stvarno svidja i necega sto mozda i ima neko zrno kvaliteta,je nesto sto ce ovde biti generacijski proces tako da sam siguran da ste pozurili.Sebe smatram netipicnim ucesnikom ovog konkursa i razlog mog ucesca je neko zadovoljstvo ,koje osecam kada,pisem komponujem...Ubuduce cu vam svoje eseje tj pokusaje verovatno slati van konkurencije pa ako vam se svidi vi objavite ako ne pokusacu bolje.Cilj konkursa sam shvatio kao nacin da se potrudimoi posvetimo vreme necemu sto bi trebali da potpisemo.cak sam razmisljao i da muzicka podloga bude originalna ali to bi mi oduzelo strasno mnogo vremena a kako stvari stoje pametnije bi mi bilo da vreme utrosim na pozive i pisnje propagandnih poruka svojim poznanicima i prijateljima
mislim da bi dva sto upucenija clana zirija plus jedan glas uslovno receno publike vratila smisao konkursa a takmicari bili naterani da budu sto kreativniji i da svi iz ovih radova nesto i naucimo