Роса – поздрављам и ја тебе, али (без увреде) твоја лингвистичка образованост је видљива у твојој поруци и очито нема везе ни са српским језиком, ни говором у Црној Гори, а ни изговором твојих Бјелопавлића!
Мартина – од тебе очекујем мало више респекта и озбиљности у одговору, а питање ти постављам на теби разумљивој ћирилици:
Заборавите друго питање, јер га нисте разумјели и одговорите ми на прво:
ШТА ЈЕ ТО ,,ЦРНОГОРСКИ ЈЕЗИК’’ – и зашто се бламирате овом категоријом???
Ево да вам помогнем:
1) ако је то некаква лингвистичка категорија – наведитеми бар једну ОЗБИЉНУ линвистичку институцију која је то утврдила и верификовала ?
2) Ако сте већ одлучили да се бламирате са овом опцијом у језицима, какве то стандарде користите за тај назови језик: коју граматику, који ријечник, који правопис и која ОЗБИЉНА институција је то установила и признала те стандарде?
3) ако је то некаква политичка квази-категорија неке државе, зашто онда немате и друге сличне категорије за: молдавски, аустријски, кипарски, монашки, амерички, канадски, аустралијски, аргентински, сиријски... итд језик?
4) ако је то политичка квази-категорија неке етничке групе, зашто онда немате и друге сличне категорије: помашки, трако-турски, арумунски, фламански, тиролски... итд ?
5) Ако је то нека локална варијанта српског језика, зашто то нисте јасно навели као у случају са бразилском варијантом португалског (Portugues do Brasil)
6) Ако сте стандарде спустали на локалне језичке нивое, кад ћете увести бугарске варијанте: банатско-бугарског, мезијског, горњо-тракијског, рупског, софијског, видинског, варнавског... итд ?
7) И на крају, ако је разлог увођења ове категорије иницијатива играча, питам вас колико играча треба да активирам да затражимо ваше превођење империје на амерички, фламански, софијски или херцеговачки ?
п.с. Немојте више да ми сугеришете коју ћу језичку категорију ја да користим, већ ми одговорите: да ли ћете наставити са овом бламажом и да ли ћете ПОД ИСТИМ УСЛОВИМА увести још неки од горе наведених ,,језика'' (нпр. софијски) ?