ИО II: Доба Освајања > Стратегије

Konjicki strelci

(1/5) > >>

Wile:
Ranije nisam imao problema kopljanicima,pa sam hteo da pitam koliko se isplati ili koliko su efikasni konjicki strelic da se salju uz tesku  konjicu na teske kopljanike,posto sam cuo da oni pretezno idu sa bokova,i da pri napadu na poprilicno veci broj teskih kopljanika nece imati nekog efekta.

CraZyjovan:
Ja svoje misljenje da ti kazem... Oni mi i nisu bas nesto. Pravim za sada samo tesku konjicu i obicnu konjicu. Obicna konjica ima malo vise zivota tj za 100 bodova a imaju za 1 manju snagu pljacke. Tako da nzm, mozda valjaju mozda ne valjaju. Inace na koplja i ostalu vojsku saljem laku konjicu  da mi ne izgine mnogo teske konjice.

Wile:
Problem je sto sam ja u bitci video kako sa 33k koplja i malo strela nadoknadi 30k razlike u teskoj konjici sto mi je neverovatno,i znam da su strele dobre za kopljanike,ali su mi poprilicno spore,pa sam gradio konjicke strelce,ali sam cuo da nece mnogo doprineti ako ima solidno koplja.

CraZyjovan:
Tu se slazem. Konjicki strelci ti nisu kao obicni strelci tj teski. Oni ti stoje u pozadini i rokaju svaki krug napada. A konjicki strelci u samo prva dva kruga bacau strele, posle toga se bore kao laka konjica. Moje pitanje je za cega ti planiras ili za cega si pravio konjicke strelce?

Wile:
Pa usli smo u rat sa igracima koji sve ratove dobijaju u odbrani,stim sto kad ih napadnes oni izbace ili vec imaju od 50k do 100k koplja plus ostale vojske,ali posto su poprilicno daleko,mozemo ih napasti samo teskom konjicom zbog brzine napada,ali onda bi automaski pukli jer konjica je slaba na koplja,onda sam mislio da gradim konjicke strelce,ali sam cuo da napadaju smo po bokovima,i da je njihov ucinak slab,e sad sam to hteo da proverim,da li ce nekih 30 do 40k konjickih strela moci da skrati oko 80k koplja,tj.da li ce mi vredeti u opste.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију