УОЧАВАЊЕ СЛИЧНОСТИ (II deo) или СЛИЧНОСТ vs ИДЕНТИЧНОСТ
Прошло је недељу дана од последњег јављања, последње објективне социолошко-психолошке анализе, последњег епистемолошко-методолошког приступа дескрипцији карактера ауторитативних дикататора и диктатура, и уопштено речено, онтолошке контемплације Духа времена у ери XI Инвазије Номада.
Као дугогодишњи академац и верни пратилац овог јединственог догађаја, не могу да се отмем професионалном деформизму и то прокоментаришем у неколико пасуса, кроз призму “Die Freischwebende Intelligenz”.
Наиме, приметно је да је након дугогодишњих предизборних тишинâ следила постизборна... па такође тишина или... пре бих рекао ћутња. Сада то није тако. Ове време, ову еру обележава тзв. „Истеривање кривде“ уместо правде или „Алек Сан Дар Кан као Штетник“.
У целој тој помпезној инвазији, „игри престола“ и „кој` коме, ако не свој своме“ кампањи, јаваљају се нормалне девијације које као хајдуци одступају од Матрикса, од калупа, шаблона. То су они који мрзе лик и личност Великог Кана, то су они који не граде себи лажне богове и идоле.
Ко се то ухајдучио? Прво они најоштећенији у сазивању великог номадског царства тзв. Звери и њихови канови Сан Да Каница и Бош Ко Кан, затим Бор Ис Кан, Чед о Мир Кан, и други чије име је тешко изговорити а камоли превести на наш матерњи језик. Иако медији, као официјално најмоћније постмодерно оружије за убијање не тела, него манипулацију (раз)ума и савесне и здраве људске логике оплемељене шљивовицом и козјим млеком, не постоји у овом примитивном царству у развијенијем облику, постоји сасвим довољно да га можемо препознати и бојкотовати.
Прошлог пута изнео сам најрелевантније изјаве Алек Сан Дар Кана. Тренутак његове победе је веома занимљив са психолошког аспекта. Његова скромност VS Убедљиве победе, Његова не-радост VS Декласирања опонената... Прст на чело! Мислите о томе! Такође највећи гласоговорник и елоквентни псовач Шеш Ељ Кан, одједном ћути. То није све: Гљив Ица Кан...па такође ћути. К`о пич...(БИП!)..ке. И то задовољне, јер се самозадовољно носе мишљу „ће омастимо брк“. Господо, ви нисте пич...(БИП!)..ке, пич...(БИП!)..ке су племенити полни органи, ви сте пиз...(БИП!)..де, то је карактерна особина сваког Кана.
Да видимо како Канови нижег ранга бране Великог Кана.
„Они покушавају да изазову хаос, али 5% за цензус је реч закона. Кажу да је МАТЕМАТИЧКИ немогуће да неко има 4.99% или шта више 48.92%. Господо, учите математику. Математика је егзактна, нема заје...(БИП!)...ња са њом. Нека погледају у себе, да није грешка у њима! Ја мислим да нису дорасли модерној политици или у најмању руку да су изгубили политички компас.“ – рекао је Алек Сан Дар Кан (али Мар Тин о Вић)
Још један Алек Сан Дар Кан (није ли то мало симптоматично), познат као син Јулин, рекао је: „Ја ништа не разумем! Да ли ви разумете? Ако ви разумете, како онда ја да разумем? Ако ви пак не разумете, зашто бих ја да не разумем? Надам се да разумем себе, као што ви не разумете мене! Али да знате, вас нико не разуме, нити вас је икада разумео, нити ће вас разумети. Ево сада вам то кажем, нико вас не сме разумети.“
„Ја могу да имам колико хоћу, са вама и без вас. Али без вас не могу да имам колико ја желим. И зато нећу да правим компромисе!“ - врло децидно, ауторитативно, са нијансом духовитог и довитљивог, одговорио је Велики Кан.
С друге стране.....
Драг Ан Кан звани Пал Ма Кан је изјавио следеће: „А мој аква парк, да се ова наша голуждрава дечурлија брчка, а мој зоолошки врт да се види егзотика, а што сам довео Моцарта да ми свира на колена...а? Сад им не требам!? Е па од Ускрса има да ме виде с друге стране владе.“ – видно је разочаран Пал Ма Кан.
И онда, јер се предуго ћутало, предуго је исправљана Кривда, превише је Штетник обећавао, а мало урадио, уједињени Канови позивају свој народ. „Математички“ гледано маааали се број људи одазвао, бар тако штури медији тако преносе. Најкарактеристичнија је позајмица познатог номадског песника Мат и Је Бећ Ко Вића, коју је гласно пред свима изрекла Сан Да Кан-ица: „Алек Сан Дре Кане, ћераћемо се још!“ Маса је при томе пала у транс и отпоздрављала са иронијом: „Алек Сан Дре шећеру!“
Драги моји, овде се више не ради о СЛИЧНОСТИ, овде се ради о ИДЕНТИЧНОСТИ. Погледајте резултате.
Само је alliznhoj до сада уништио преко 90М номада. Шта је обећао Алек Сан Дар Кан? Да ће номади имати бољу будућност, просперитет, веће пензије. Зар да жртвује 90М својих људи? Или их намерно шаље у смрт да би касније себи обезбедио упокојене гласаче?
Даље, колико изгубљених живота има у само првих 50 браниоца својих земаља? Готово сви, статистички гледано, са занемарљивим одступањима, неколико њих је изгубило пар живота, али остало је још живота у њих (боље рећи у њима). Шта то значи? Управо то да нису изгубили ниједну битку. Савршенство одбране! Тактичка мудрост! Стратешки професионализам! А шта је говорио Алек Сан Дар Кан?
Поред браниоца титуле Шампиона, неприкосновеног Непобедивог, Најкрвавијег ратника и Ратника над ратницима alliznhoj-а, ту су вице шампиони risaras и _Beco_, затим loshotiа и многи други, који показују како се брани земља, како се брани народ, како се брани живот, глас, воља.
Да ли је сада много јасније да, ма колико медији били примитивни, могу изманипулисати народ, отерати их у не-живот, обећавањем градова на води, више робовских места у туђинским ковачницама, рудницима, каменоломима, обећавањем не ружичасте (то је некада било) већ шарене будућности, будућности дугих боја. Да, дугиних боја, зар асоцијација није транспарентна?
Још увек није све готово, Инвазија Номада још увек траје. Ћераћемо се још!