Добар дан даме и господо настављамо интервју.
jowke (репортер): ”Поменуо си дијаманте. Сви знамо да су веома важни за овакву врсту такмичења. Можеш ли нам приближити ту њихову важност.”
SrbHristov: ”Када се говори о дијамантима, добрим делом се морамо послужити матматиком. Тако можемо разумети како неки играч за 5минута скочи 30М економских бодова, како неко направи толико већ поменутих балиста, или има шпијунажу 100 ниво.
Да почнем од самог почетка
Прва 3 дана СП су били под заштитом и многи играчи су већ тада припремили добру, боље рећи комплетирали фул економију, на којој почива добар наставак игре. Они су имали истражене све централизације и припојене прове са 7. или 8. нивоом тврђаве и све за елитне јединице. Како је то могуће? Нпр. тих дана се истражи Архитектура и Универзитет до 20нивоа, а онда истраживања иду брже, време је краће. Али и то се скрати инстант кликом за трентуно истраживање. Тако да за 1 дан, ма за 1 сат , ако имаш дијаманте можеш истражити шта год хоћеш.
Ево примера и математике
http://prntscr.com/1hwaq5видиш колико дана је потребно да би се истражила само Централизација од 5. до 18.нивоа са 20.-им нивоом Универзитета – више од 2 недеље
са 30.- нивоом Универзитета скоро упола мање, али и то је предугачко за чекати ако желиш да пратиш боље играче или да ако желиш да дођеш до боље економије што пре. (Да не заборавим значај Научне Академије) Ту на сцену ступају дијаманти. Знамо да иду 3 дије на 1час истраживања. Кога занима математика и колико дија се потроши за сва неопходна истраживања, може да израчуна тачно преко Калкулатора у ИО, али оквирно само за Централизације је овде потребно мало преко 1К дија
Али треба истражити и Бирократију и Медицину, па и Колоније, да не причам о војним истраживањима (Шпијунажа и Контрашпијунажа) колико ту дија оде.
Ако имаш дија на претек, онда можеш чуда правити: отварати све поклоне и то на екстра, дакле да узимаш из храма шта хоћеш, данас ресе, сутра војску, а не да на поклон од 99 дија извучеш задовољство или ништа
Опет мало математике: дневно треба 10+16+60+100+196+399=
781 дија за поклоне из храма.
Даље, можеш продавати ресе преко царског трговца и узети милијарде злата, па са тим истражити шпијунажу 100.-ти ниво, па онда и то на инстант, тако можеш скочити и по 15, 20, 30М бодова за 10минута. Зато, ко је имао дијаманте, могао је за 3 почетна дана имати нпр 20М бодова.
Ми као репрезентација, иако смо имали у каси 50К дија, није било довољно да покрије све то. По играчу у просеку 3333 дија. За основно да, било је довољно, али да истражиш 100.ниво шпијунаже сигурно не
На крају да направимо толико балиста и држимо неки дворац..... То смо увидели још прве недеље, видели како напредују друге репрезентације и могли смо предвидети да нама преостаје да урадимо оно што најбоље знамо у датој ситуацији, а то је да ратујемо. Чиста сатисфакција!”
jowke (репортер): ”Сада је много јасније одакле играчи имају толике бодове. Кад смо код ратова које сте водили, морам поновити да сте репрезентација која можда није имала највише ратова, али је имала квалитетне ратове због којих се чак ИО тим одлучио да посвети 1 подкаст, тј. клип о ратовима и биткама са СП.”
SrbHristov: ”Гледајући резултате, највише успеха смо имали са Бразилом и Чилеом. На страници о СП ИО 2013. могу се видети тачне бројке. Међутим ја бих скренуо пажњу на друге ратове.
Прво то је рат са Грчком, који је по мени био најинтересантнији јер су они неколико сати пре краја рата водили, а ми смо успели да их стигнемо и престигнемо. Шта се ту дешавало? Водили смо са добром разликом и онда 3 наша везана напада дочекао је BABBALSAMS, који је искористио ”баг” да из храма у колонији извуче довољно војске да сачека сву тројицу нападача. Њихово вођство је било мало али довољно за победу. Међутим имали су неке грешке које су их коштале наших контра напада. Ту су се посебно истакли Swaba, majstorinho87 и St_Vujadin.
И издвојио бих ратове са турцима. Мислим да је за нас лично СП означио константни званични и незванични ратови са њима.
”
jowke (репортер): ”Видим да је искуство велико и да сте доста уиграни што се тиче ратовања. Али нисте ратовали са другим јаким репрезентацијама...
”
SrbHristov: ”Све ратове осим са Чилеом смо платили. Са неким репрезентацијама постојао је прећутни ПОН или Федерација. А да ратујемо са свима... Па одакле нам толико лове? :DАли свако ко је хтео могао је да нам објави
Не знам зашто нису
”
jowke (репортер): ”И за крај, нешто што многе интересује, ваш однос са Хрватском репрезентацијом.”
SrbHristov: ”Било је и остало ОК.”
jowke (репортер): ”Али пуно варница је било, то се могло видети по форумима. Пуно нетрпељивости, ружних речи...очекивало се да се то одрази и на СП”
SrbHristov: ”У претходном питању си рекао да је КРАЈ
Нисам баш све то испратио по форумима, али сам чуо или видео слике текстова. Мислим да то није утицало на наш однос на СП. Увек има људи који могу свашта да кажу, али и да не мисле тако, тако да не треба много томе придавати значај.”