Ja bih ovo pitanje proširio-ZAŠTO JE OVO MOGUĆE??? Uložim suvo zlato u kontru-ili se odreknem drugih osobina zarad guvernerske kontre,onda dođem u situaciju da mi kontra proradi i tamo gde nemam špijuna-rezultat svega-čovek vrati napad koji bi mi ulepšao dan . Nakon toga rasporedim po 133 špijuna 24 nivo protiv njegovih 5 17 nivo-onda se ne dešava ništa. Nema automatskog kontrašpijuniranja?! Razlika je OGROMNA! a 5 m nakon toga se "javila" bez špijuna u odbrani!!! ZAŠTO je to tako? Da li je to realno? zbog greške koja nije moja-ja sam imao posledice.
Хватање шпијуна на граници је аутоматско, а ако је већ инфилтриран сваки шпијун може бити заробљен осим ако није опозван.
Ако играч који шпијунира успе да се инфилтрира, добија извештај шпијунаже који се састоји од: броја и врсте непријатељске војске (на пољу и у гарнизону), количини прикупљених сировина у провинцији, злата у ризници престонице (уколико је шпијунирана територија престоница) и нивоа тврђаве.
Ако је кликом на дугме Инфилтрирај шпијунски играч ухваћен, он губи 20% послатих шпијуна и не добија извештај шпијунаже а шпијунирани играч види ко покушава да му се инфилтрира.
Ако играч који шпијунира, успе да инфилтрира шпијуне, али играч који је шпијуниран покрене кликом на дугме његову контрашпијунажу, шансе за успех се поново рачунају - упоређивање нивоа шпијунаже и броја послатих шпијуна са бројем мобилисаних код шпијунираног играча. Уколико шпијунски играч има потребну бројчану и шпијунску надмоћ, шпијунирани играч губи 20% својих мобилисаних шпијуна, док нападач добија успешан извештај шпијунаже. У случају да бројчана и шпијунска надмоћ припадају шпијунираном играчу, непријатељски шпијуни ће бити истерани без обостраних губитака шпијуна.
Најпростије речено: контрашпијунажа аутоматски функционише само при убацивању шпијуна у противничко царсто и поновном тражењу извештаја већ инфилтрираних шпијуна а не при истеривању истих. Ако је непријатељ успео да инфилтрира шпијуне у Ваше царство они ће бити ту све док Ви не пробате да их истерате кликом на дугме контрашпијунажа или их непријатељ сам не опозове или док непријатељ не затражи поновни извештај( и тада буду аутоматски ухваћени или му дају извештај).
Господине TheImbecil стварно не знам шта Вам ту није јасно, и не желим да знам шта би Вама улепшало дан и какве сте Ви то последице имали што је неко опозвао напад на Вас,,,,,али схватите да је ова игра базирана на одређеним правилима по којима функционише (самим приступом игри и Ви као и сви остали су сагласни са њима).