Почетак месеца марта, 2014.године....
Србија, земља славне историје, добре ракије, поносних људи и још више назапослених и доконих... али за кафу и новине увек има, хвала Богу....
Предизборна кампања је у току, колико и Нишава у месецу априлу, нема ветра али зато ваздухом лете предизборна обећања ( читај "лагања" ), конструктивне идеје ( читај "маркетиншки трикови" ) за излазак из кризе, више радних места и боље сутра ( читај "исто као и јуче, и пре пет година и исто као што ће бити и за сто година" ).
Витез Војислав Поштуница, вођа савеза "Различити од других, иста глупост, друго паковање..." на тргу Краља Милана држи предизборни митинг на коме се налази велики број посматрача. Сигурно их има више од 123 а мање од 126, од чега је већи број возача господе у оделима и бркатих рмпалија који глуме телохранитеље.
Говор витеза Поштунице преносимо у целости: "Нећемо у Европску унију! Погледајте шта се десило Хрватској! Чим су ушли у Европску унију све куповине дијаманата су подлегле опорезивању у износу од 20% ПДВ-а! Помињу некакву директиву 2006/112ЕО ! Ја не знам ни шта је ЕО али знам шта је 20 процента, док о томе шта је ПДВ нећу ни да размишљам, плашим се! Ко зна каква је то страхота коју су измислили да би нас условљавали док играмо Империју. Доста је што нас кажњавају за увредљиве старе српске поруке које су израз нашег јунаштва и чојства, а о мултиналозима нећу ни да говорим! Чим виде да је наш човек одмах бан! Не на два дана, не на три дана...доживотно! До када ће Србин да трпи и буде условљаван! Хоћемо самосталну Србију, хоћемо српске савезе широм свих светова Империје, злато у свакој ери, војне бодове и високу част! И да се боримо раме уз раме са браћом Русима! "
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
На Тргу Републике, високи, мршави, али атлетски грађен витез Ивица Опачић, вођа савеза "СПС- само паре и секс" у коалицији са савезом "ППУПС - поред пара уштедите парче саламе", пред многобројним окупљеним млађе старосне доби, углавном око 65 година, држи свој обећавајући говор који буди наду код окупљених:
" Ма који бре Шарке и Мишо Банана....па не могу они играти сами против свих нас! Ми морамо да направимо савез где ћу ја да будем вођа и да певам Миљацку по цео дан а ви само да фармате! Мора да се фарма, нема 'леба без мотике и корупције! Мора да се ради бре људи,,, Погледајте мој савез, ја сам га дигао из пепела, и увек се при крају ере увучемо у неки савез и освојимо златну медаљу! Могу ови да причају шта хоће, али ја имам златну медаљу, а то је ваљда и ваша жеља??"
У позадини неко довикује: " А шта је са афером кофер? Где су дијаманти које си задржао за себе док смо били у савезу "Борис Тадић - лепотани" па смо сви остали без премијума!"
Опачић намигује свом командиру и након пар минута чује се исти онај глас " Опачић најлепше пева и шалио сам се за онај кофер, то је била само шала кеве ми Невенке... немој више по бубрезима,,,ево рекао сам човече...!"
Говор витеза Опачића се наставља: " Значи Кале, Калемегдан, Ниш...све је то тако добро! И да знате да ћу ја свима обезбедити редовне пензије у дијама и премијуму, нема да нема код нас! Ај па тако сада, имам неку свирку вечерас у Скадарлији, ако не стигнем на време отеће ми неко микрофон!"
Нема аплауза, чују се пендреци, по неки шамар...па громогласан аплауз!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
У центру Ниша, код чувене Нишке тврђаве митинг савеза "ССНС-Само Срби да нису сиротиња", витез од скора, његова маленкост Алексадар Тучић обраћа се маси у заносу:
"Хм, овај...како да кажем а да не будем груб,истина је да сада можете знатно мање дијаманата добити за исте паре, а плате су исте..Али биће боље, не знам када али биће то је једино важно. Битно је да Мишко зец више није недодирљив без обзира колико бодова имао, дијаманата купио и у ком савезу играо! Нема више тога! Неће више српски дијамантоси водити главну реч међу нашим играчима! И овај Беко муфљуз, који игра у мега блицу 140, и њему ћу доћи главе, само док нађем времена за те брзе светове и пронађем довољно доказа да не игра поштено! Нема варања, нећемо више мултиналоге, шпијунске налоге и остало...идемо поштено па на суд. Па како нам буде, али биће боље.... Не знам када али биће... Мој нови савез "Гром у покушају" обећава да ћемо ићи на војне бодове, да нећемо никога штедети осим ових против којих нема шанси. Морамо бити реални, ићићемо на ове ситније и скупљати..