Imperia Online Poland  
Maj 25, 2019, 11:48:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Błędy w tłumaczeniu - zgłoszenia  (Przeczytany 18409 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dabros
♫ Ten Muzyczny ♫
Ex-IO Team Member
*

Karma: +480/-305
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2310


Nie zawahaj się do mnie napisać


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #135 : Grudzień 13, 2009, 00:04:18 »

Oki załatane masz /+
Zapisane

olki
Major
*****

Karma: +197/-42
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 674



Zobacz profil
« Odpowiedz #136 : Grudzień 13, 2009, 23:29:58 »



screen mówi sam za siebie..."przełączenie do widoku uproszczonego" ;D
Zapisane

Dabros
♫ Ten Muzyczny ♫
Ex-IO Team Member
*

Karma: +480/-305
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2310


Nie zawahaj się do mnie napisać


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #137 : Grudzień 13, 2009, 23:50:11 »

Zrobione
muszę poczekać aż minie 24h /+
Zapisane

Lana
Ex-IO Team Member
*

Karma: +266/-303
Offline Offline

Wiadomości: 2141


Zobacz profil
« Odpowiedz #138 : Grudzień 15, 2009, 07:16:45 »

Witam,
 W opcji "Handel - Bank" jest taki komunikat

"Wielki      303364      758410      168 godzin     Potrzebujesz 3(poziom)Bankownictwa."


Nie ma takiego badania - bankownictwo.  Powinno być "3 poziom  Kredytu"
 
Zapisane


PL1E3--> TOP1 mil; TOP1 honor; TOP2 net worth
PL6E1--> TOP1 mil; TOP1 honor; TOP6 net worth;9 medals

NA EMERYTURZE Smiley
Dabros
♫ Ten Muzyczny ♫
Ex-IO Team Member
*

Karma: +480/-305
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2310


Nie zawahaj się do mnie napisać


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #139 : Grudzień 16, 2009, 15:11:18 »

Witam,
 W opcji "Handel - Bank" jest taki komunikat

"Wielki      303364      758410      168 godzin     Potrzebujesz 3(poziom)Bankownictwa."


Nie ma takiego badania - bankownictwo.  Powinno być "3 poziom  Kredytu"
 

oki, załatwione
Zapisane

olki
Major
*****

Karma: +197/-42
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 674



Zobacz profil
« Odpowiedz #140 : Grudzień 25, 2009, 11:55:01 »






że tak zapytam...kto to tłumaczył? Shocked *hahaha*




Zapisane

Tamasaki
Global Moderator
*

Karma: +827/-278
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 5046



Zobacz profil
« Odpowiedz #141 : Grudzień 25, 2009, 21:44:08 »

Skoro naprawdę to Wam tak przeszkadza zostało poprawione....  *hmm*
Zapisane

Syberianus
Sierżant
**

Karma: +19/-3
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 90


..:: Pragniesz pokoju ... szykuj sie do wojny!::..


Zobacz profil
« Odpowiedz #142 : Styczeń 14, 2010, 16:29:18 »

Cytuj
*Spłata kredytu odbywa się automatycznie. Kredyt spłaca się co 6 minut w równych ratach przez następne 168 godzin . Co 1 minuta następuje automatyczna spłata kredytu ze złota w twojej głównej prowincji. Nawet jeśli nie masz pozytywnego bilansu, spłata będzie następować automatycznie i będziesz miał coraz większy negatywny bilans złota w głównej prowincji.

*Im większy kredyt, tym większe odsetki od niego.

mysle ze to  chyba blad w tlumaczeniu ewentualnie nie usunieci tego zapisu po jakichs zmianach

wlasnie wziolem kredyt wczoraj - prowincja wyrabia sie z odestkami - a na samym poczatku zostawilem tam blisko 50000 zlota

zgodnie z tym co pisze - winno mi pobierac szybciej raty - jednak tak nie jest wiec ten zapis

Cytuj
Co 1 minuta następuje automatyczna spłata kredytu ze złota w twojej głównej prowincji

moze byc spokojnie usuniety
Zapisane


Dabros
♫ Ten Muzyczny ♫
Ex-IO Team Member
*

Karma: +480/-305
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2310


Nie zawahaj się do mnie napisać


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #143 : Styczeń 14, 2010, 21:43:37 »

Przekształciłem na;

Cytuj
*Spłata kredytu odbywa się automatycznie. Kredyt spłaca się co minute w równych ratach przez następne 168 godzin w twojej głównej prowincji. Nawet jeśli nie masz pozytywnego bilansu, spłata będzie następować automatycznie i będziesz miał coraz większy negatywny bilans złota w głównej prowincji.

Po za tym odkryłem, że w angielskiej wersji pisze że kredyt spłaca się co 1 min

masz 1/+
Zapisane

Syberianus
Sierżant
**

Karma: +19/-3
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 90


..:: Pragniesz pokoju ... szykuj sie do wojny!::..


Zobacz profil
« Odpowiedz #144 : Styczeń 16, 2010, 22:37:39 »

ehhh i znowu ja  Wink  tak sie stalo ze Lideruje od pewnego czasu i razi mnie w oczy pewna rzecz



wydaje mi sie ze winno byc naodwrot
Zapisane


Dabros
♫ Ten Muzyczny ♫
Ex-IO Team Member
*

Karma: +480/-305
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 2310


Nie zawahaj się do mnie napisać


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #145 : Styczeń 16, 2010, 22:43:26 »

Spróbuje to załatwić narazie masz /+
Zapisane

pablo77
Gość
« Odpowiedz #146 : Styczeń 26, 2010, 23:30:03 »

KATAPULTY

Pamiętasz te słowa "Moj dom tomoja Twierdza", prawda? To ma sens dopóki nie zobaczysz jak oblegająca armia celowo powolnymi ruchami zaczyna składać do kupy masywne katapulty. Serce podchodzi Ci do gardła, jak obserwujesz ze swojej wieży wielką pracę swoich nieprzyjaciół, którzy szykuja się do bombardowania Twoich murów. Nagle Twoje mury przestają byc grube, bezpieczne, niedoprzełamania. Powinieneś się odmyślać dlaczego wróg desperacko nie szturmuje murów, dzierżąc drabiny i idąc na pewną śmierć. Oczywiście, że nie, najpierw zburzą północne umocnienia i wejdą bezproblemowo, zabijając wszystkich na ich drodze, wliczając w to Ciebie. Genialne, prawda?

Statystyki:

Atak - 3000
punkty wytrzymałości - 0
prędkość - 0,5


Bonusy:
Rozbija mury Twierdzy w zatrważającym tempie
Nie może byc zniszczony kiedy stacjonuje w domu
Strzelają od poczatku bitwy (1 runda)

Minusy:
zupełnie zbędne podczas bitwy w polu
jeśli przegrasz bitwę atakując, tracisz wszystkie machony oblężnicze (to jedyny sposób w jaki machiny moga zostać zniszczone)
nie można ich wprowadzić do granizonu, zawsze stacjonują w polu i wymagaja utrzymania
minimalna ilosć żołnierzy wymagana do wysłania to 50 na każdą katapultę
powolny

coś tu chyba nie tak *SCRATCH*
Zapisane
narta
Major
*****

Karma: +328/-473
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 1381


Zobacz profil
« Odpowiedz #147 : Styczeń 26, 2010, 23:53:00 »

zgaduję że petya,
http://help.globalwars.org/?lang=pl
to też, i widzę że chyba z polskim to coś u niej na bakier,
pani domaradzka była lepsza....
Zapisane

morfinka14
Major
*****

Karma: +287/-343
Offline Offline

Wiadomości: 655


Kruki trzymaja sie razem, orzeł szybuje sam ...


Zobacz profil
« Odpowiedz #148 : Styczeń 27, 2010, 22:07:56 »

w kalkulatorze w wersji V4 przy dodawaniu armii z prowincji do kalka pojawia sie napis "Dodaj armii z obecnej prowincji do symulatoru. "

mozna z tego by zrobic "Dodawanie armii z obecnej prowincji do symulatora" albo "Dodaj armie z obecnej prowincji do symulatora" Wink
Zapisane



The Best Battle on R26E1 - PL3
The Best Battle on R20E2 - PL2
Syberianus
Sierżant
**

Karma: +19/-3
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 90


..:: Pragniesz pokoju ... szykuj sie do wojny!::..


Zobacz profil
« Odpowiedz #149 : Luty 12, 2010, 18:02:47 »

Cytuj
BIUROKRACJA

Jest tylko jedna droga do kontrolowania populacji: biurokracja. Zapomnij o usługach, komputerowej bazie danych. "Wrócimy do Pana przed końcem dnia!" To jest średniowieczny styl administracji dziecino! Daleko i szeroko rozciągnięte biurko Człowieka (Twojego Człowieka). Zadaniem Twojego Człowieka jest trzymanie poprzez prawo odpowiedniego dystansu pomiędzy Tobą a wściekłą gawiedzią w Twoich prowincjach. Wszystko musi zostać zapisane czarno na białym. Twoja armia sprzedawców utrzymuje ekonomię w bilansie, poprzez kontrolowanie odległych prowincji, jak również rzuca okiem na interesy które mają miejsce o krok od własnego domu.

-każdy poziom podnosi wydajność w każdej prowincji o 5% (Jednak nie więcej niż 100%)

nie zgodze sie z stwierdzeniem iz Biurokracja zwieksza wydajnosc ( jedynym mozliwym zwiekszeniem wydajnosci jest podniesienie o lvl twierdzy badz odpalenie stowarzyszenia rzemieslnikow)

rozbudowywanie Biurokracji - logicznie rzecz biorac wiaze sie z rozszerzeniem badz zwiekszeniem kontroli nadzorczej nad produkcja w prowincji "najdalej  wysunietej od stolicy" (czytaj najpozniej skolonizowanej) -
ma na celu zmniejszanie strat spowodowanych brakim  badz czesciowym brakiem nadzoru nad wydobyciem

analogicznym badaniem jest Handel ( o ktorym mozna by tez powiedziec ze zwieksza zyski z handlu) ktory to zmniejsza prowizje - tak wiec Biurokracja winna miec w opisie nie zwiekszenie wydobycia a zmniejszenie strat wynikajacych z braku nadzoru do  poziomu maksymalnej wydajnosci  jaka jest oczywiscie 100%

sugeruje wiec  mala zmiane  w opisie badania

Cytuj
każdy poziom zmniejsza straty w wydobyciu w każdej prowincji o 5% (Do maksymalnego poziomu 100%)
Zapisane


Strony: 1 ... 8 9 [10] 11   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!