Imperia Online International
September 22, 2021, 16:10:45 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Περιγραφές Στρατιωτικών Μονάδων  (Read 9411 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Amaterasu
Warrior philoshoper of a long lost, but not forgoten era.
Forum Staff
*

Karma: +198/-21
Offline Offline

Posts: 73

Childe of nebula, brother to the stars.


WWW
« on: September 15, 2007, 07:39:27 AM »

Λογχοφόρος

  «Καταταχτείτε, καταταχτείτε» φώναζε ο αυτοκρατορικός στρατολόγος, θα δείτε νέα μέρη θα γευτείτε νέα κρασιά και φαγητά, έλεγε (Δεν ήξερες δεν ρώταγες?) θα έχετε όσες γυναίκες αντέχετε, έλεγε αλλά η αλήθεια διαφέρει ελαφρώς!   Ο ταχύτερος και οικονομικότερος στρατός που μπορείτε να στρατολογήσετε. Αποτελείτε από θύματα εεεε θέλω να πω χωρικούς φυσικά. Ένα τομάρι ζώου, κάνοντας λίγο ανθυποβολή στους χωριάτες θα νομίζουν ότι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις πανοπλίες, κοίταξε και λίγο πίσω στην ετικέτα γράφει Αρμάνι δηλαδή στα όπα όπα σας έχω κουφάλες. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα περπατώ εις το δάσος μονάχος όταν οι χωρικοί το αποψιλώνουν και μαζεύω μακριά κλαδάκια για να τα εξοπλίσω τα παϊδάκια συγνώμη παιδάκια. Όπα και τι έχουμε εδώ? Σωστοί καταδρομείς γίνατε παλικάρια (Φτου να μην σας βασκάνω)!!! Η πρώτη γραμμή από τους Λογχοφόρους σας είναι έτοιμη. Οι κύριες αρετές τους είναι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός, ο οποίος καμία φορά σκοντάφτει στις αντίπαλες παρατάξεις με τραγικά για την υγειά τους αποτελέσματα (Ξέρετε, ωχ ένας πόνος στο στήθος, αφεντικό μου βγήκε το μάτι μου κτλ κτλ). Γεγονός που οδηγεί πολλούς να πιστεύουν ότι το είδος είναι υπό εξαφάνιση, λάθος λέγω, μπορείτε να τους εκπαιδεύετε κατά κύματα τετραψήφιων αριθμών!!!

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 10
Πόντοι Ζημίας          : 100
Ταχύτητα                 : 1
Κόστος                    : 15 Ξυλεία, 6 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,1 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 6 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Λογχοφόροι έχουν υπεροχή έναντι του Ελαφρού Ιππικού (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών). Εναντίον Βαρέως Ιππικού και Καταφρακτών δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί.

Τοξότης

  Και καθώς κυνηγούσες στο δάσος έχοντας αυτό το δόλιο, πανούργο και άτιμο ελάφι στο σκόπευτρο σου (Τώρα μην φαντάζεσαι καμία διόπτρα νυκτός με αυτόματη εστίαση, ένα σταυρό πάνω στο τόξο έχεις). Αυτό κινείτε ήρεμα, σχεδόν νωχελικά κατά μήκος του ξέφωτου, άλλο ένα τέχνασμα σκέφτεσαι, σχεδόν μπορείς να γευθείς το μαλακό του κρέας ενώ το δοκιμάζεις πάνω από την σούβλα (Το δικαίωμα του μάγειρα ήταν, είναι και θα είναι). Επιτέλους εσύ, η γυναίκα σου και τα δώδεκα παιδιά σου (Τι στο … κουνέλα είναι? Μεγάλε ντούρεξ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα) θα φάτε αυτήν την εβδομάδα!!! Ξαφνικά ένας άνδρας πετάγεται από τους θάμνους δίπλα σου (Ξέρω Ξέρω θα ήθελες να ήταν η Ατζελίνα Τζολί που θα γύρναγε το επόμενο «Λάρα Κρόφτ 3 και το Ματωμένο Ελάφι» αλλά εδώ είναι μεσαίωνας) και σου δίνει ένα χαρτί κατάταξης για τον Αυτοκρατορικό στρατό (Αχά!!! Από εδώ παίρνει τις ιδέες το ΣΔΟΕ). Συγχαρητήρια! Μόλις έγινε Τοξότης, στρατιώτης της 1350 Γ ΕΣΣΟ στην υπηρεσία του αυτοκράτορα.
  Τώρα που στέκεσαι πάνω στο λόφο κοιτώντας τον υπεράριθμο εχθρικό στρατό να προελαύνει προς το μέρος σου σκέφτεσαι ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά που δεν την έλεγε το χαρτί. Άλλο το να κυνηγάς ελάφια και λαγούς και άλλο να εξαπολύεις βέλη κατά πάνοπλων στρατιωτών, αυτούς μετά δεν μπορείς να τους φας μετά (Αυτοί όμως θα σε φάνε λάχανο αν χάσει ο στρατός σας) Οι περισσότεροι τοξότες είναι σας και σένα, θλιμμένοι κυνηγοί που δεν έχουν καμία ιδέα από πόλεμο και πρώτες γραμμές. Παρόλα αυτά κάποιος πρέπει να είναι στις λίστες απωλειών εεε θέλω να πω εκεί να υπερασπιστεί τα πάτρια (Του Αυτοκράτορα) εδάφη.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 10
Πόντοι Ζημίας          : 100
Ταχύτητα                 : 1,2
Κόστος                    : 15 Ξυλεία, 6 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,1 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 8 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Οι Τοξότες έχουν υπεροχή έναντι όλων των Λογχοφόρων (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση                : Επιτίθεται ένα γύρο πριν την μάχη σώμα με σώμα (Δηλαδή στον 2ο γύρο της μάχης). Μπορεί επίσης να επιτεθεί στον εχθρό κατά την διάρκεια Πολιορκίας (Και οι δύο πλευρές). Όταν υπερασπίζονται ένα οχυρό μάχονται με χ4 φορές παραπάνω της επιθετικής τους ισχύς. Από την άλλη όταν επιτίθενται εναντίον Οχυρού, μάχονται με 0,25 της επιθετικής τους ισχύς.

Σπαθοφόρος

  Ένα εξαγριωμένο πλήθος που κουνάει σκουριασμένα σπαθιά δεξιά και αριστερά με λίγο δέρμα ζώο στην πλάτη να τους προστατεύει από τα κουνούπια και μικρές ξύλινες ασπίδες (Μάλλον για σκαμνάκια της έχουν). Το θέαμα γνωστό και επαναλαμβανόμενο το έχετε δει εκατοντάδες φορές όταν κλειδώνετε τα διανομεία φαγητού… (Τι το θέλουν το ψωμί, ας φανέ παντεσπάνι). Στην πρώτη γραμμή μιας παράταξης αυτό το συφερτό από σώματα φτιαγμένα από πηλό κανείς ότι θέ… συγνώμη παρασύρθηκα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ‘μαλακώσει’ τον εχθρό πριν το κυρίως κτύπημα (Ξέρετε ο στρατός κοστίζει χρήματα, οι νεκροί τίποτα). Εκεί όμως που δίνουν παράσταση για ένα ρόλο είναι στην Λεηλασία κανένας άλλος φαντάρος δεν έχει την φαντασία και την καλλιτεχνική ανησυχία ενός απλού πεζικάριου όταν έχει εντολή να κάνει ότι θέλει. Το Αυτοκρατορικό εγχειρίδιο μάχης δηλώνει καθαρά για μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να τους αφήσετε κάνα δυο μέρες νηστικούς για να τους ανεβάσετε το ‘ηθικό’. Εξάλλου αυτή είναι η μόνη τους αρετή. Ο μην ξεχάσω καλού κακού δεν παίρνεται και τακτικό στρατό όταν πάτε για επίσκεψη σε έναν γείτονα, έτσι για να καλύψετε το ενδεχόμενο του να είσαστε ανεπιθύμητοι.   

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 20
Πόντοι Ζημίας          : 200
Ταχύτητα                 : 0,9
Κόστος                    : 30 Ξυλεία, 12 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,2 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 12 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Οι Σπαθοφόροι έχουν πλεονέκτημα έναντι όλων των Λογχοφόρων και των όλων Τοξοτών. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση            : Όλοι οι Σπαθοφόροι είναι ιδανικοί στο να επιτίθενται στα δομικά στοιχεία του Οχυρού.

Ελαφρός Ιππέας

  Ο άνεμος να σου ανακατώνει τα μαλλιά, η πεδιάδα ανοιχτή και εσύ πάνω στο άλογο σου να τρέχεις στις απέραντες στέπες. Ποιος χρειάζεται τις πόλεις και τον σύγχρονο τρόπο ζωής εδώ είσαι ένα με την φύση η νομαδική σου φυλή ήταν από την εποχή των παππούδων σου οι άρχοντες και βασιλείς αυτής της απέραντης πράσινης θάλασσας. Το βασίλειο σου η γη, ο θρόνος σου ο ουρανός και τα σύμβολα της εξουσίας σου, το περήφανο και αδάμαστο άτι σου και το ατσάλινο σπαθί στο πλευρό σου. Τι άλλο χρειάζεται ένας άνδρας για να είναι ευτυχισμένος παρά ένα άλογο ένα σπαθί και ανοιχτό μονοπάτι προς τον εχθρό? Μα τον Κρομ τίποτα άλλο ααααργγκκκκκ. Σε αυτήν την κατηγορία νεκρών εεε στρατιωτών ανήκουν όσοι μπορούν να συντηρήσουν ένα άλογο (Όχι οι ιπποδρομίες και τα γκανιάν δεν πιάνουν) και να έχουν, ένα σπαθί, μια στοιχειώδη μεταλλική πανοπλία για αυτούς αλλά σημαντικότερα για το άλογο, μιας και εδώ καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο άνθρωπος είναι η κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Βλέπεται το άλογο κοστίζει πιο ακριβά από το μίζερο κουφάρι τους. Εντάξει είναι νομάδες και απολίτιστοι βάρβαροι με ισχνή έως καθόλου λεπτότητα που δεν ξέρουν που παν τα δυο (Γιατί δεν ξέρουν να μετρούν πάνω από το δυο, αν τους πείτε ότι το τρία είναι πάνω από το δυο θα σας κοιτάνε σαν χάνοι). Φυσικά το δημοτικό μας τραγούδι «Καβάλα παν στην εκκλησία, καβάλα προσκυνάνε, καβάλα παίρνουν τ’ άρματα κτλ» έχει βρει πρακτική εφαρμογή εδώ μιας και τα παλικάρια έχουν ξεχάσει μάλλον να περπατάνε. Συνεχεία πάνω στην σέλα, ακόμα και να κοιμηθούν πάνω της μπορούν,  θαρρεί κανείς ότι μπορεί και να γεννήθηκαν πάνω σε αυτήν. Είναι ιδανικοί για να καλύπτουν τα πλάγια μιας επίθεσης καθώς επίσης και σαν δολώματα (Φανταστείτε ψάρια που θα πιάσετε) και γενικώς σαν έκπληξη (Σιγά μην είναι και κιντερ-έκπληξη) κατάχαρακώνοντας το ηθικό του αντίπαλου. Τώρα αν θελήσετε να τους δώσετε εντολές και σχέδιο μάχης, παίξατε και χάσατε μιας και δεν θα καταλάβουν τίποτα από ότι θα τους πείτε. Απλές προτάσεις κάτω των τεσσάρων λέξεων με μικρές λεξούλες (Επίθεση αριστερά όλοι). Με λίγα λόγια ξαμολήστε τους και αφήστε τους να καλπάσουν στο θάνατο, συγνώμη, στην μάχη.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 40
Πόντοι Ζημίας          : 400
Ταχύτητα                 : 3
Κόστος                    : 60 Ξυλεία, 24 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,4 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 18 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Το Ιππικό έχει υπεροχή έναντι όλων των Τοξοτών. (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών). Επίσης έχει πλεονέκτημα έναντι όλων των Σπαθοφόρων. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)
Σημείωση                 : Το ιππικό μπορεί να εκτελέσει επίθεση υπερφαλάγγισης, κατά αυτήν την κατάσταση πολεμά με 50% αυξημένη Επιθετική Ισχύς (Όταν δηλαδή είναι στα πλάγια της στρατιωτική σας παράταξης).
Όταν μάχεται στο κέντρο της παράταξης σας έχει μια 10% αύξηση της επιθετικής του ισχύς για μια μόνο φορά κατά την διαδικασία επέλασης, στον πρώτο γύρο της μάχης σώμα με σώμα. (Δηλαδή στον 3ο Γύρο της Γενικής Μάχης). Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την Πολιορκία έως ότου τα τείχη καταστραφούν (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δέχονται όμως απώλειες)


Πολιορκητικός Κριός

  Δεν είναι δα και επιστήμη το να φτιάξετε έναν πολιορκητικό κριό, ένα μεγάλο δέντρο, ένα κρανίο ζώου (Όχι οι χωρικοί δεν πιάνουν) στην μια του άκρη, μερικές χειρολαβές αν δεν θέλετε να χαλάσετε το μανικιούρ των χωρικών σας. Βάλτε και μερικούς χωριάτες να το κουβαλάνε ως την αντίπαλη πύλη. Και ιδού μια πολιορκητική μηχανή (Μην είναι ο Γκροντ?) . Οι ενθουσιώδεις χωρικοί, μιας και θα νομίζουν ότι γλιτώνουν την σφαγή στη μάχη, θα χαρούν να ρίξουν την τεράστια ενισχυμένη εχθρική πύλη. Φυσικά όταν αρχίσει να βρέχει καυτό λαδί, φλεγόμενα βέλη, πέτρες, ξύλα και ορκ!!! (Βγάλε τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών από το DVD σε παρακαλώ εδώ είναι άλλο παιχνίδι) θα είναι λίγο αργά στο να γυρίσουν πίσω μιας και μερικές χιλιάδες ξίφη και λόγχες στις πλάτες τους θα τους παροτρύνουν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Βάσει στατιστικής μπορεί και ίσως να επιβιώσουν μερικοί και να ανοίξουν τις πύλες για να προελάσει ο πεφωτισμένος σας στρατός στην εχθρική πόλη, φέρνοντας μαζί του δώρα φωτιάς και ξίφους. Από την άλλη αν δεν επιζήσουν τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή μπορείτε πάντα να στρατολογήσετε και άλλους χωρικούς και να φτιάξετε και άλλους κριούς.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 2000
Πόντοι Ζημίας          : -
Ταχύτητα                 : 0,5
Κόστος                    : 1500 Ξυλεία, 600 Σίδηρο, 25 χωρικούς
Έξοδα Συντήρησης   : 10 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 12 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Καταστρέφει τα τείχη των οχυρών με τρομακτική ταχύτητα. Δεν μπορεί να καταστραφεί όταν βρίσκεται εντός πάτριου εδάφους.
Μειονεκτήματα         : Επιτίθεται μαζί με το πεζικό (3ος γύρος Πολιορκίας). Παντελώς άχρηστο σε μάχη εκτός των τειχών. Αν χάσατε μια μάχη τότε χάνετε όλες τις Πολιορκητές Μηχανές σας (Ο μόνος τρόπος που μπορούν να καταστραφούν). Δεν μπορείτε να τους τοποθετήσετε σαν φρουρά εντός Οχυρού, μένουν στο πεδίο και απαιτούν Έξοδα Συντήρησης. Είναι πολύ αργοί.
« Last Edit: September 29, 2007, 07:18:10 AM by Amaterasu » Logged

Amaterasu
Warrior philoshoper of a long lost, but not forgoten era.
Forum Staff
*

Karma: +198/-21
Offline Offline

Posts: 73

Childe of nebula, brother to the stars.


WWW
« Reply #1 on: September 28, 2007, 11:18:03 AM »

Βαρύς Λογχοφόρος

  «Σφηνοειδής σχηματισμός! Είκοσι βήματα μπρος τώρα! Λόγχες παρατάξατε!» Σε λιγότερο χρόνο από ένα χτύπο της καρδιάς οι βαριά αρματωμένοι άνδρες είχαν εκτελέσει τα παραγγέλματα του λοχαγού τους. Κοιτώντας εμπρός, κατά του αντίπαλου ιππικού που κάλπαζε εναντίον τους όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Δουλεία τους ήταν το να μην αφήσουν αυτούς του αχρείους να υπερφαλαγγίσουν τον στρατό του Αυτοκράτορα, ήταν μια δουλεία βρώμικη, μια δουλεία που την ήξεραν πλέον πολύ καλά.
  Αχx τακτικός στρατός δεν υπάρχει καλύτερο θέαμα από αυτό του τακτικού στρατού. Συμμετρικοί τετράγωνοι σχηματισμοί, ανεμίζοντας κατακόκκινες κάπες, γυαλιστερές μεταλλικές πανοπλίες, λοφία από φτερά στα ατσαλένια κράνη τους. Τι να σκέφτεται ο γείτονας άραγε? Μην είναι Σπαρτιάτες? Όχι φίλε αντίπαλε δεν είναι (Γιατί θα χρειαζόμουν καμιά τρακοσαριά μόνο για να το κάνω το μαγαζάκι σου αμερικανικό ποτοπωλείο) αυτοί οι στρατιώτες είναι οι Βαρείς Λογχοφόροι μου. Ειδικά εκπαιδευμένοι στο να κάνουν τα αλογάκια σου σουβλάκια, συγνώμη παρεκτράπηκα, ήθελα να πω στο να διαλύσουν όλους αυτούς τους ιππείς που έχεις στρατολογήσει. Είναι ιδανικοί στο να πολεμάνε εναντίον καβαλάρηδων.
(Ροχιριμ και αηδίες δώστε μου τα παλικάρια να ξηγήσω δυο λογάκια στον Εομερ).

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 15
Πόντοι Ζημίας          : 150
Ταχύτητα                 : 0,8
Κόστος                    : 25 Ξυλεία, 10 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,15 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 8 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Βαρείς Λογχοφόροι έχουν υπεροχή έναντι του Ελαφρού και Βαρέως Ιππικού (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών). Εναντίον Καταφρακτών δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί.

Βαρύς Τοξότης

  Και καθώς ο Αλέκος προχωράει εναντίον του αντίπαλου. ένα χαμηλόφωνο σφύριγμα δονεί τον αέρα μέσα σε μια στιγμή ο ουρανός σκοτεινιάζει, περίεργο σκέφτεται, η γρια μάγισσα Έμυ δεν είχε στην πρόβλεψη καιρού βροχή για σήμερα (Έλα Αλεκοοοοο πιστεύεις ακόμα στην Έμυ? Αχαχαχα) ! Κοιτά ψηλά, ο ήλιος έχει χαθεί πλέον και μια βροχή από ξύλο, μέταλλο και φτερό αρχίζει να πέφτει στην πάντα διψασμένη γη. Σηκώνει την ασπίδα του, μάταια όμως καθώς τριγύρω του οι συμπολεμιστές του πέφτουν σαν τα στάχυα μια προσευχή και μια κατάρα φτάνουν στα χείλη του. Η προσευχή στο να γλιτώσει από αυτό το μακελειό και η κατάρα εναντίον αυτών των δειλών τοξοτών (Και μαντέψτε τι του περνά εκείνη την στιγμή από το μυαλό? .. Ένα βέλος νααα, με το συμπάθιο).   
  Η ραχοκοκαλιά του πυροβολικού σας (Και δεν εννοώ αυτοκινούμενο πυροβόλο 105 χιλ). Αυτοί εδώ οι στρατιώτες ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν σε μια μάχη, αρκεί να τους έχετε προστατευμένους πίσω από τον κυρίως στρατό ή εντός των τειχών του Οχυρού. Έχουν βλέπετε μια κάποια υποχόνδρια, θα έλεγα, φοβία εναντίον ιππικού, αλλά κάνουν εξαίρετη δουλεία μακελεύοντας χιλιάδες αντίπαλους προτού καν φτάσουν στην πρώτη γραμμή της παράταξη σας.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 15
Πόντοι Ζημίας          : 150
Ταχύτητα                 : 1
Κόστος                    : 25 Ξυλεία, 10 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,15 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 10 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Τοξότες έχουν υπεροχή έναντι όλων των Λογχοφόρων (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση                 : Επιτίθεται ένα γύρο πριν την μάχη σώμα με σώμα (Δηλαδή στον 2ο γύρο της μάχης). Μπορεί επίσης να επιτεθεί στον εχθρό κατά την διάρκεια Πολιορκίας (Και οι δύο πλευρές). Όταν υπερασπίζονται ένα οχυρό μάχονται με χ4 φορές παραπάνω της επιθετικής τους ισχύς. Από την άλλη όταν επιτίθενται εναντίον Οχυρού, μάχονται με 0,25 της επιθετικής τους ισχύς.

Βαρύς Σπαθοφόρος

 «Ταγματάρχης Ιωάννης Γρηγοριάδης, 1ο τάγμα πεζικού της 4ης λεγεώνας του Αυτοκρατορικού στρατού, αναμένω διαταγές στρατηγέ» Είπε, στεκούμενος σε στάση προσοχής, χαιρετώντας τον ανώτερο του ο ψηλός άνδρας. Ο στρατηγός επέστρεψε τον χαιρετισμό και τον προσκάλεσε να καθίσει στην θέση του για να αρχίσει η ενημέρωση. Το σχέδιο, απλό και κατανοητό από όλους, το ιππικό θα συγκρατούσε τα πλευρά του εχθρού δίνοντας υποστήριξη στον προελαύνον πεζικό. Το τάγμα του θα βρεθεί στην καρδιά της επίθεσης, στο κέντρο της παράταξης. Με ένα και μοναδικό σκοπό, να προκαλέσει ρήγμα στις εχθρικές γραμμές έτσι ώστε τα υπόλοιπα τάγματα να διοχετευτούν μέσω αυτό και να κυκλώσουν τον αντίπαλο.
  Εδώ έχουμε την καρδιά και την ψυχή του Αυτοκρατορικού στρατού. Τα χέρια που θα πράξουν το κάθε είδος στρατήγημα που θα σκεφτούν οι επιτελείς τους. Στις ασκήσεις επί χαρτού όλα δείχνουν εύκολα και απλά, αλλά στο πεδίο της μάχης αυτοί εδώ οι πάνοπλοι άνδρες, στρατολογημένοι στο σώμα του πεζικού, είναι που θα φέρουν εις πέρας όλες τις διαταγές. Ο απλός πεζικάριος, αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει απλό μια καλό κουρδισμένη μηχανή πολέμου, που μπορεί να κουβαλήσει 50 κιλά εξοπλισμό να διανύσει 40 χιλιόμετρα σε μια μέρα και στο τέλος της να είναι πανέτοιμος να πολεμήσει. Και σαν όλες τις πολεμικές μηχανές ο Βαρύς σπαθοφόρος έχει μια μόνο σκέψη στο μυαλό, να κατατροπώσει τον εχθρό. Βλέπει μόνο ένα χρώμα μπρος στα μάτια του, το κόκκινο του αίματος. Έχει μόνο μια λαχτάρα, να γευτεί την μεταλλική και αλμυρή γεύση του αντίπαλου αίματος γεμάτο φόβο. Απλώς ανοίξτε τις πύλες των Οχυρών σας και δείξτε τους προς πια κατεύθυνση είναι ο εχθρός, όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν αυτοί (Για τον Αυτοκράτορα και την πατρίδα).     

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 30
Πόντοι Ζημίας          : 300
Ταχύτητα                 : 0,8
Κόστος                    : 50 Ξυλεία, 20 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,3 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 16 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Βαρείς Σπαθοφόροι έχουν πλεονέκτημα έναντι όλων των Λογχοφόρων και όλων των Τοξοτών. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση                 : Όλοι οι Σπαθοφόροι είναι ιδανικοί στο να επιτίθενται στα δομικά στοιχεία του Οχυρού.

Βαρύς Ιππέας

  Ένας ψυχρός άνεμος, που περονιάζει το κόκαλο, είχε κυριαρχήσει σε τούτη δω την πεδιάδα. Ο ασθενικός νεογέννητος ήλιος, μόλις ξεκίνησε να προβάλει στον ορίζοντα ρίχνοντας το λιγοστό φως του πάνω στην αγουροξυπνημένη γη. Κτήνη και άνθρωποι παρατάσσονται στις παρυφές ενός μικρού υψώματος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κυρίως σώμα στρατού. Οι άνδρες αυτοί ήταν το ταχύτερο τμήμα της δύναμης, σκοπός τους ήταν η υπερφαλάγγιση του εχθρού.
  Αυτή εδώ είναι η κύρια σας δύναμη ιππικού. Εξαίρετα εξοπλισμένοι, τέλεια πειθαρχημένοι ξέρουν πώς να πολεμούν σε σχηματισμό, ξέρουν να επανασυγκροτούνται και κυρίως ξέρουν καταπληκτικά να εφορμούν κατά του εχθρού. Είναι μαέστροι της λαίλαπας και της καταστροφής, γνωρίζουν πώς να υπερφαλαγγίσουν τον εχθρό, τσακίζοντας τα ελαφρά ιππικά του, τους τοξότες του και τους σπαθοφόρους του. Φυσικά πρέπει να προσέχετε τους άθλιους αυτούς δορυφόρους που κουνάνε αυτές τις μακριές λόγχες δεξιά και αριστερά με σκοπό να αναχαιτίσουν μια πιθανή τους προέλαση. Πέραν από τα πλάγια της παράταξη σας είναι πολύ βολικοί σε κατά μέτωπο επιθέσεις με την ισχυρή τους επέλαση. Αλλά αν και είναι ο ταχύτερος και πιο κερδοφόρος τρόπος διεξαγωγής μιας μάχης, οι μετωπικές επιθέσεις κοστίζουν, πολλοί ακόμα και από αυτούς τους άνδρες σκοτώνονται, πράγμα του σημαίνει χάσιμο χρημάτων, χρόνου και κυρίως νεύρων. Από την άλλη αυτή είναι η στιγμή της αιωνιότητας τους, η στιγμή της ιστορίας που θα δοξαστούν και θα μείνει το όνομα τους για πάντα.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 60
Πόντοι Ζημίας          : 600
Ταχύτητα                 : 2,5
Κόστος                    : 100 Ξυλεία, 40 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,6 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 24 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Το Ιππικό έχει υπεροχή έναντι των όλων Τοξοτών. (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών). Επίσης έχει πλεονέκτημα έναντι όλων των Σπαθοφόρων. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)
Σημείωση                : Το ιππικό μπορεί να εκτελέσει επίθεση υπερφαλάγγισης, κατά αυτήν την κατάσταση πολεμά με 50% αυξημένη Επιθετική Ισχύς (Όταν δηλαδή είναι στα πλάγια της στρατιωτική σας παράταξης).
Όταν μάχεται στο κέντρο της παράταξης σας έχει μια 30% αύξηση της επιθετικής του ισχύς για μια μόνο φορά κατά την διαδικασία επέλασης, στον πρώτο γύρο της μάχης σώμα με σώμα. (Δηλαδή στον 3ο Γύρο της Γενικής Μάχης). Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την Πολιορκία έως ότου τα τείχη καταστραφούν (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δέχονται όμως απώλειες)


Καταπέλτης

  Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του πολιορκητικών μηχανών έγκειται στην ικανότητα, του να μπορέσετε να συγκεντρώσετε όση περισσότερη δύναμη πυρός σε ένα και μόνο σημείο την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να μπορέσετε να πετύχει διάρρηξη των τειχών (Επειδή ο εχθρός είναι αντικοινωνικός και δεν θέλει επισκέψεις εμείς δεν θα χάσουμε την πειθώ μας, έτσι ώστε να τον μεταπείσουμε να μας παραχωρήσει τα αγαθά του). Δέος όταν καταστράφηκε η Καρχηδόνα, λέγω.
 Μπορεί ο εχθρός να πιστεύει ότι το σπίτι του είναι το Οχυρό του αλλά όταν το Σώμα Μηχανικού του Αυτοκρατορικού στρατού βρεθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα από τις επάλξεις του οχυρού του, συναρμολογώντας αυτές τις καταπληκτικές και μεγάλες πολεμικές μηχανές, μάλλον θα αναθεωρήσει αυτό το ρητό. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή τους επί του πεδίου της μάχης, δεν θα είναι τροχοπέδη αφού θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, μιας και δεν θα χρειαστεί επίθεση με σκάλες και πύργους. Ο φόρος αίματος δεν θα είναι βαρύς σήμερα μιας και πρώτα θα καταστραφεί ο ανατολικός τοίχος και μετά θα επελάσετε. Τελικά αυτό το Οχυρό δεν είναι και τόσο επιβλητικό ή τόσο ανυπέρβλητο όσο φαινόταν πάνω από τον λόφο (Ευτυχώς που δεν έχει κερκόπορτες το παιχνίδι αλλιώς θα έχανε την δράση του). 

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 3000
Πόντοι Ζημίας          : -
Ταχύτητα                 : 0,5
Κόστος                    : 2500 Ξυλεία, 1000 Σίδηρο, 50 χωρικούς
Έξοδα Συντήρησης   : 15 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 18 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Καταστρέφει τα τείχη των οχυρών με τρομακτική ταχύτητα. Δεν μπορεί να καταστραφεί όταν βρίσκεται εντός πάτριου εδάφους. Επιτίθεται από τον πρώτο γύρο μιας Πολιορκίας.
Μειονεκτήματα         : Παντελώς άχρηστο σε μάχη εκτός των τειχών. Αν χάσατε μια μάχη τότε χάνετε όλες τις Πολιορκητές Μηχανές σας (Ο μόνος τρόπος που μπορούν να καταστραφούν). Δεν μπορείτε να τους τοποθετήσετε σαν φρουρά εντός Οχυρού, μένουν στο πεδίο και απαιτούν Έξοδα Συντήρησης. Είναι πολύ αργοί.
« Last Edit: September 29, 2007, 07:18:27 AM by Amaterasu » Logged

Amaterasu
Warrior philoshoper of a long lost, but not forgoten era.
Forum Staff
*

Karma: +198/-21
Offline Offline

Posts: 73

Childe of nebula, brother to the stars.


WWW
« Reply #2 on: September 28, 2007, 11:19:59 AM »

Πελταστής

Πρωινό, πεδιάδα των Γαυγαμήλων, 331 πχ :
Σαράντα χιλιάδες Έλληνες, κυρίως Μακεδονικός στρατός, υπό την αρχηγία του Αλέξανδρου συναντά ένα εκατομμύριο περσικού στρατού (Γιατί ως συνήθως θέλουν να κόβουν μερικά ψηφία. Αν θέλετε μικρότερα νούμερα δείτε λίγο πιο πριν, Ισσό μόλις μισό εκατομμύριο Πέρσες) σε μια τελευταία προσπάθεια του Δαρείου να σταματήσει τον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος με τον σχηματισμό της λοξής φάλαγγας που είχε διατάξει τους σαριζοφόρους να λάβουν κατάφερε να επιφέρει απώλειες της τάξεως των τριακοσίων χιλιάδων Περσών (Κατά τον Αρριανό). Αποτέλεσμα ήταν να καταλυθεί η περσική αυτοκρατορία. Η μάχη διεξήχθη σε ανοικτό πεδίο, σε ζέστη με τον βάναυσο ήλιο να χτυπά και τις δυο παρατάξεις. Απίστευτο θα ήταν να έχανε ο Βασιλιάς.
 Εδώ έχουμε την εξέλιξη στην στρατιωτική τακτική αυτού του σχηματισμού. Οι άνδρες που αποτελούν την σύγχρονη σας φάλαγγα είναι εξοπλισμένοι με τις μακρύτερες λόγχες που υπάρχουν. Είναι δυνατοί σαν άλογα, εξοπλισμένοι με βαριά αδιαπέραστη πανοπλία και ατσαλένια αποφασιστικότητα να σταματήσουν οτιδήποτε έρχεται εναντίον τους. Είναι η απόλυτη άμυνα εναντίον κάθε είδος ιππικού, συγκροτημένοι σε φάλαγγες αυτοί οι σύγχρονοι σαριζοφόροι είναι ο εφιάλτης οποιοδήποτε ηγέτη που θα θελήσει να υπερφαλαγγίσει τον στρατό σας με το ιππικό του.
Σημείωση: Επιλέχτηκε ο όρος Πελταστής επειδή κατά τους Βυζαντινούς χρόνους χρησιμοποιήθηκε αυτούσιος, χαρακτηρίζοντας το ελαφρύ αλλά ικανό πεζικό της αυτοκρατορία. Αντιθέτως απορρίφθηκε ο όρος Φάλαγγα διότι είναι άστοχος, επειδή Φάλαγγα είναι ένα είδος σχηματισμού του στρατού.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 30
Πόντοι Ζημίας          : 300
Ταχύτητα                 : 0,6
Κόστος                    : 50 Ξυλεία, 20 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,2 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 12 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Πελταστές έχουν υπεροχή έναντι όλων των Ιππικών (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).

Ακροβολιστής

 Οι καλύτεροι των τοξοτών. Εξοπλισμένοι με τα πιο καλό φτιαγμένα και ευλύγιστα τόξα, από το καλύτερο ξύλο εμποτισμένο σε έλαια που θα το κάνουν ανθεκτικό σαν σίδερο. Ο χειρότερος από αυτούς μπορεί να φονεύσει έναν αντίπαλο στρατιώτη (Ουφ για μια στιγμή νόμιζα ότι θα έλεγε ότι είχε σκοτώσει την μανά του!!!) στα εκατό μέτρα με μια βολή στο δόξα πατρή, και καθώς αυτός πέφτει να στείλει άλλα δυο βέλη στους στρατιώτες δεξιά και αριστερά του (Όπα ρε Λέγκολας, κόψε κάνα μέτρο ψάρι!!!).   
 Αυτά τα παιδιά σας είναι ιδανικοί για επικίνδυνες και λεπτεπίλεπτες αποστολές (Σαν τον Τομ Κρουζ ένα πράγμα). Όπως αυτός ο αντιπαθητικός στρατηγός που στέκεται αγέρωχος και υπερόπτης πάνω στον αντίπερα λόφο, πρέπει να τερματιστεί η θητεία του και αλλά παρόμοια. Είναι ο απόλυτος εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες εεε συγνώμη των Λογχοφόρων ανεξαρτήτου τύπου και βαθμού. Αν έχετε αρκετούς από δαύτους στις πολεμίστρες των Οχυρών σας, μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα τον ύπνο του δικαίου (Χεχεχε). Αλλά όπως όλα τα προϊόντα έτσι και αυτά τα παλικάρια χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης, όχι δεν ξεβάφουν στο πλύσιμο, απλώς θα ήταν συνετό να τους προφυλάσσετε από το αντίπαλο ιππικό για να τους έχετε και να τους χαίρεστε για αρκετό καιρό.   
Σημείωση: Επιλέχτηκε ο όρος Ακροβολιστής για να προσδώσει, ότι αυτό το είδος στρατιωτών είναι παρά πολύ ικανό με εκυβόλα όπλα. Ο κανονικός όρος κατά το βυζάντιο ήταν ο ίδιος με την αρχαιότητα, Ψιλός, και για να αποφύγουμε σχόλια του τύπου δεν πας καλά ψιλέ κτλ!!! Αλλά και τυχόν σύγχυση

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 30
Πόντοι Ζημίας          : 300
Ταχύτητα                 : 1
Κόστος                    : 50 Ξυλεία, 20 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,2 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 14 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Οι Τοξότες έχουν υπεροχή έναντι όλων των Λογχοφόρων (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση                 : Επιτίθεται δύο γύρους πριν την μάχη σώμα με σώμα (Δηλαδή στον 1ο γύρο της μάχης). Μπορεί επίσης να επιτεθεί στον εχθρό κατά την διάρκεια Πολιορκίας (Και οι δύο πλευρές). Όταν υπερασπίζονται ένα οχυρό μάχονται με χ4 φορές παραπάνω της επιθετικής τους ισχύς. Από την άλλη όταν επιτίθενται εναντίον Οχυρού, μάχονται με 0,25 της επιθετικής τους ισχύς.

Ακρίτας

“Ο Διγενής ψυχομαχεί κι η γη τονε τρομάσσει - βροντά κι αστράφτει ο ουρανός και σειέτ' ο απάνω κόσμός
κι ο κάτω κόσμος άνοιξε και τρίζουν τα θεμέλια, - κι η πλάκα τον ανατριχιά πώς θα τόνε σκεπάσει,
πώς θα σκεπάσει τον αητό, στη σης τον αντρειωμένο. - Σπίτι δεν τον εσκέπαζε, σπήλιο δεν τον εχώρει,
τα όρη εδιασκέλιζε, βουνού κορφές επήδα, - χαράκι αμαδολόγαγε και ριζιμιά ξεκούνιε.
στο βίτσιμά πιανε πουλιά, στο πέταμα γεράκια, - στο γλάκιο κ' εις το πήδημα τα λάφια και τ' αγρίμια.
Ζηλεύγει ο Χάρος με χωσιά μακρά τόνε βιγλίζει, - κ' ελάβωσέ του την καρδιά και την ψυχή του πήρε.” Ξεχάστε ότι μάθατε για τους τακτικούς στρατιώτες, είτε πολεμάνε με λόγχες είτε με σπαθιά. Δεν υπάρχουν τέτοιοι εδώ. Οι Ακρίτες είναι οι άνδρες που για περισσότερο από χίλια χρόνια κράτησαν τις πύλες της αυτοκρατορίας, εναντίον των ξένων επιδρομών, γότθων ή σταυροφόρων. Σε αυτούς τους εμπειροπόλεμους στρατιώτες ανέθεσαν οι αυτοκράτορες την διαφύλαξη των Θεμάτων που αποτελούσαν την αυτοκρατορία, σαν ανταμοιβή των πολεμικών τους ανδραγαθιών παρελάμβαναν έναν κλήρο γης στα σύνορα της χώρας με την υποχρέωση να τον υπερασπιστούν. Οι Ακρίτες είναι άνδρες με περισσότερες από εκατό μάχες στο ενεργητικό τους, άνδρες που μπορούν να πολεμάνε επί μερόνυχτα χωρίς τροφή και ξεκούραση. Άνδρες που στέκονται και υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιεσδήποτε πιθανότητες, γαλουχημένοι με το νέκταρ των ηρώων, σιτισμένοι με την αμβροσία των υψηλότερων ιδανικών, της ελευθερίας και της πίστης. Οι Ακρίτες πέρα από τις αδιαμφισβήτητες πολεμικές τους αρετές, μπορούν να πολεμήσουν με γυμνά χέρια έως τα ισχυρότερα μακριά ξίφη. Μπορούν να είναι με καθημερινά ρούχα μέχρι την μεγαλεπήβολη και αστραφτερή βαριά αρματωσιά τους που φορούν όταν επιστρατευτούν ξανά να πολεμήσουν για σας.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 60
Πόντοι Ζημίας          : 600
Ταχύτητα                 : 0,7
Κόστος                    : 100 Ξυλεία, 40 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,4 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 24 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Οι Ακρίτες έχουν πλεονέκτημα έναντι όλων των Λογχοφόρων και όλων των Τοξοτών. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών).
Σημείωση                : Όλοι οι Σπαθοφόροι είναι ιδανικοί στο να επιτίθενται στα δομικά στοιχεία του Οχυρού.

Κατάφρακτος

 «Άρχοντα! Άρχοντα Διονύσιε». Φώναζε τρέχοντας μέσα στον πλατύ διάδρομο ο γέρος ιπποκόμος.
«Τι συμβαίνει καλέ μου φίλε και είσαι αλαφιασμένος?» Αποκρίθηκε ο ευγενής.
«Φιρμάνι από την Βασιλεύουσα, σας καλούν να λάβατε μέρος στην εκστρατεία κατά των επιδρομέων του βορρά.» Τόνισε με υπερηφάνεια ο ιπποκόμος.
Το Αυτοκρατορικό διάταγμα δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης, παρότι ήταν μια ‘πρόσκληση’ στην πραγματικότητα ήταν ένα σαφές τελεσίγραφο, ένα σάλπισμα στα όπλα που έπρεπε να υπακούσουν όλοι από τους ταπεινούς χωρικούς έως τους ευγενείς με βασιλικό αίμα, όπως τον Διονύσιο Παλαιολόγο.
«Μάζωξε τους υπόλοιπους ακόλουθους, Ιωάννη, δώσε εντολή να ετοιμάσουν τ’ άλογο μου, μήνυσε στην κυρά μου να ετοιμάσει τα άμφια μου και στείλε τον γιο σου να φέρει την πανοπλία μου. Απόψε κινάμε για μάχη, για μια ακόμα φορά παλιόφιλε, για την πατρίδα και τον αυτοκράτορα.»     
 Η ισχυρότερη μονάδα του παιχνιδιού, οι πρόδρομοι των ιπποτών. Ο όρος Κατάφρακτος συναντάτε από το 3ο αιώνα μχ μολαταύτα η ευρεία χρήση του και απήχηση έγινε κατά τον 10ο αιώνα όπου τα τάγματα των καταφρακτών έλαβαν ενεργό μέρος στην εποποιία της αυτοκρατορίας. Οι άνδρες που επανδρώνουν αυτές τις επίλεκτες μονάδες δεν έχουν καμία σχέση με τους κοινούς υπηκόους. Ο καθένας από αυτούς είναι ευγενής με τίτλους και εξουσία, τα πολεμικά τους άτια στοιχίζουν μια μικρή παρουσία. Εκπαιδευμένα και αρματωμένα να αντέχουν κάθε κακουχία στο πεδίο της μάχης, άλογο και αναβάτης γίνονται μια τέλεια πολεμική μηχανή σπέρνοντας τον θάνατο σε κάθε τους βήμα. Βαριά αρματωμένοι και οι ίδιοι με τις πιο περίτεχνες και χιλιοπλουμιστές πανοπλίες, κραδαίνοντας πληθώρα οπλών στο πεδίο της μάχης αυτοί οι άνδρες είναι τα κοσμήματα της Αυτοκρατορίας. Ασταμάτητοι, πανέξυπνοι και με στρατηγικό μυαλό ο καθένας τους μπορεί να χαρίσει το θάνατο σε δεκάδες εχθρούς πριν καλά καταφέρουν να τους αγγίξουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές φορές και μόνο το άκουσμα της φήμης ή η εμφάνισή τους στο πεδίο της μάχης ήταν ικανή να τρέψει τον εχθρό σε φυγή πριν ακόμα εκδηλωθούν εχθροπραξίες. Πανίσχυροι στις επελάσεις τους, πέρα από ανθρώπινα όρια δυνατοί, οι κατάφρακτοι είναι η τέλεια πολεμική μονάδα που μπορεί να στρατολογήσετε. Και εκτός αν έχετε μερικούς χιλιάδες πελταστές που να μπορούν να προσδώσουν μια αναλογία τρία προς ένα, μάλλον θα ήταν συνετό να σκεφτείτε μια τακτική υποχώρηση και ανασυγκρότηση.

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 120
Πόντοι Ζημίας          : 1200
Ταχύτητα                 : 2
Κόστος                    : 200 Ξυλεία, 80 Σίδηρο
Έξοδα Συντήρησης   : 0,8 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 36 ώρες
Πλεονεκτήματα         : Το Ιππικό έχει υπεροχή έναντι των όλων Τοξοτών. (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών). Επίσης έχει πλεονέκτημα έναντι όλων των Σπαθοφόρων. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)
Σημείωση              : Το ιππικό μπορεί να εκτελέσει επίθεση υπερφαλάγγισης, κατά αυτήν την κατάσταση πολεμά με 50% αυξημένη Επιθετική Ισχύς (Όταν δηλαδή είναι στα πλάγια της στρατιωτική σας παράταξης).
Όταν μάχεται στο κέντρο της παράταξης σας έχει μια 50% αύξηση της επιθετικής του ισχύς για μια μόνο φορά κατά την διαδικασία επέλασης, στον πρώτο γύρο της μάχης σώμα με σώμα. (Δηλαδή στον 3ο Γύρο της Γενικής Μάχης). Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την Πολιορκία έως ότου τα τείχη καταστραφούν (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δέχονται όμως απώλειες)


Μηχανή Υγρού Πυρ

 Το παλιό καλοδιατηρημένο όμως κτίριο στις παρυφές του λόφου, λίγο πιο κάτω από τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, έσφυζε από ζωή. Τεχνίτες κάθε λογής, μα και διανοούμενοι στην τέχνη της μηχανικής και της αλχημείας, περνούσαν τις πόρτες του συνεχώς. Πέρα από τις πόρτες του, μέσα στο μεγάλο προαύλιο και στα ευάερα δωμάτια του κρύβεται το μεγαλύτερο μυστικό της αυτοκρατορίας σας, το Υγρό Πυρ. Η χρήση της φωτιάς για πολεμικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η πολεμική τέχνη. Το υγρό πυρ επινοήθηκε ή τελειοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Καλλίνικο τον 7ο αιώνα μχ, υπήρξε δε ένα από τα φοβερότερα όπλα του μεσαίωνα και επανειλημμένα έσωσε το Βυζάντιο από εχθρικές επιθέσεις.
 Το αποκορύφωμα της μεσαιωνικής μηχανικής και αλχημείας, ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η αφρόκρεμα των λόγιων σας. Ο εφιάλτης κάθε ηγεμόνα που θα σας αντισταθεί, πιστεύοντας ότι κρυβόμενος πίσω από τα ψηλά και στιβαρά τείχη του θα είναι αρκετό να σταματήσει την άνοδο σας στην δόξα. Το μέσο παράδοσης του υγρού πυρ διαφέρει από χειροβομβίδες, όπλα με στόμια λέοντα, μέχρι μεγάλα βαρέλια που εκτοξεύονται κατά του εχθρού από τεράστιες βαλλίστρες, Οι απλοί αφελείς και ανίδεοι χωριάτες πιστεύουν ότι είναι μαγεία αυτό το είδος φωτιάς που την επικαλείστε για να συντρίψετε τους εχθρούς σας (Καλύτερα, αν δεν σας σέβονται θα σας φοβούνται μουαχαχαχαχαχα γκουχ γκουχ). Το υγρό πυρ έχει την καταπληκτική ικανότητα να μην σβήνει με το νερό, αντιθέτως να την τροφοδοτεί, οι μόνοι γνωστοί τρόποι που υπήρχαν για την καταπολέμηση είναι η άμμο, το ξύδι και τα ούρα (Οπότε αν αρχίσουν να φτυαρίζουν κάνετε ρεσάλτο. Το δεύτερο ανήκει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, ξέρετε ο άνθρωπος να πετάξει και τέτοια ευτράπελα, να αρχίσουν να πετάνε τα αποθέματα σε κρασί και μπύρα και που ακούστηκε αυτό δηλαδή. Οπότε αν οι αντίπαλοι στρατιώτες δεν έχουν πιει τον αγλέουρα το προηγούμενο βράδυ είσαστε μάλλον ασφαλείς). Κοστίζει υπερβολικά πολύ η συντήρηση του και οι μισθοί των γραμματιζούμενων αλλά από την άλλη παίρνεται ότι πληρώσετε. Το καλύτερο (Παράθεση από Σαπφώ Νοταρά: ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ). 
Σημείωση: Επιλέχτηκε ο όρος Υγρό Πυρ, διότι ταιριάζει στην όλη ορολογία για βυζαντινούς χρόνους που έχει υιοθετηθεί και επειδή η μετάφραση του τρεμπουσετ (Τρομπέτα) είναι Μεσαιωνικός Εκτοξευτής Βαρειών Βλημάτων και θα είχαμε πρόβλημα επειδή θα θέλατε να εκτοξεύετε τους απεχθείς σας ‘φίλους’ δεν χρησιμοποιήθηκε. 

Στατιστικά
Επιθετική Ισχύς        : 6000
Πόντοι Ζημίας          : -
Ταχύτητα                 : 0,5
Κόστος                    : 5000 Ξυλεία, 2000 Σίδηρο, 75 χωρικούς
Έξοδα Συντήρησης   : 20 Χρυσό την ώρα
Χρόνος Εκπαίδευσης : 24 ώρες
Πλεονεκτήματα        : Καταστρέφει τα τείχη των οχυρών με τρομακτική ταχύτητα. Δεν μπορεί να καταστραφεί όταν βρίσκεται εντός πάτριου εδάφους. Επιτίθεται από τον πρώτο γύρο μιας Πολιορκίας.
Μειονεκτήματα         : Παντελώς άχρηστο σε μάχη εκτός των τειχών. Αν χάσατε μια μάχη τότε χάνετε όλες τις Πολιορκητικές Μηχανές σας (Ο μόνος τρόπος που μπορούν να καταστραφούν). Δεν μπορείτε να τους τοποθετήσετε σαν φρουρά εντός Οχυρού, μένουν στο πεδίο και απαιτούν Έξοδα Συντήρησης. Είναι πολύ αργοί.
« Last Edit: September 29, 2007, 07:18:43 AM by Amaterasu » Logged

Amaterasu
Warrior philoshoper of a long lost, but not forgoten era.
Forum Staff
*

Karma: +198/-21
Offline Offline

Posts: 73

Childe of nebula, brother to the stars.


WWW
« Reply #3 on: September 28, 2007, 11:20:24 AM »

Σημειώσεις

Με τον όρο –άποψη κόστους- εννοούμε ότι πχ το Ιππικό μπορεί να εξολοθρεύει 4 φορές πιο ακριβό, σε υλικά, στράτευμα Τοξοτών.   

Διαδικασία μάχης Πολιορκίας

Μάχη εκτός τον τειχών του Οχυρού

0   Παράταξη στρατού
1ος Γύρος Ακροβολιστές
2ος Γύρος Βαρύς Τοξότες, Τοξότες
3ος Γύρος Γενικευμένη σύρραξη επέλαση ιππικού, συμπλοκή πεζικού
4ος Κτλ Γύρος αχός και καταχνιά
Χος Γύρος νικητής (‘Πολιτισμένη’ εκδίωξη εχθρού)

Πολιορκία

0   Ανασυγκρότηση στρατού
1ος Γύρος Ακροβολιστές επιτίθενται στην Φρουρά του Οχυρού και αντίστροφα, Καταπέλτες και Μηχανές Υγρού Πυρ πλήττουν τα τείχη 
2ος Γύρος Βαρύς Τοξότες, Τοξότες επιτίθενται στην Φρουρά του Οχυρού και αντίστροφα
3ος Γύρος Γενικευμένη σύρραξη επίθεση πεζικού κατά των τειχών, Πολιορκητικοί Κριοί πλήττουν τα τείχη   
4ος Κτλ Γύρος  πέτρες και αίμα
Χος Γύρος τείχη, ποία τείχη? (Που είναι τα τείχη οεο)

Μάχη εντός των τειχών 

0   Ανασυγκρότηση στρατού
1ος Γύρος Ακροβολιστές
2ος Γύρος Βαρύς Τοξότες, Τοξότες
3ος Γύρος Γενικευμένη σύρραξη επέλαση ιππικού, συμπλοκή πεζικού
4ος Κτλ Γύρος κραυγές και κλάματα
Χος Γύρος νικητής (Δεξίωση νίκης)

Σε περίπτωση Επιδρομής διεξάγεται μόνο η Μάχη εκτός των τειχών.
Σε περίπτωση Λεηλασίας διεξάγεται η Μάχη εκτός των τειχών και εν συνεχεία το ακόλουθο.

Λεηλασία

0   Ανασυγκρότηση στρατού
1ος Γύρος Ακροβολιστές επιτίθενται σε ανήμπορους γέροντες, γυναικόπαιδα και γενικώς όποιον βλέπουν
2ος Γύρος Βαρύς Τοξότες, Τοξότες μην θέλοντας να χάσουν την ευκαιρία συνδράμουν στην σφαγή
3ος Γύρος Γενικευμένη σύρραξη επέλαση ιππικού, επίθεση πεζικού κατά των αμάχων
4ος Κτλ Γύρος κραυγές και κλάματα, πυρπολήσεις κατοικιών, βιασμοί γυναικών και θανάτωση ζωντανών
Χος Γύρος σκλάβωση υπολοίπων αμάχων (Πανηγύρι νίκης!!! Μεγάλε γυναικόπαιδα και γέρους σκότωνες που την είδες την νίκη;)
« Last Edit: September 28, 2007, 11:25:23 AM by Amaterasu » Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!