Imperia Online International
October 24, 2021, 17:06:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Συνοπτικό Εγχειρίδιο  (Read 8354 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Amaterasu
Warrior philoshoper of a long lost, but not forgoten era.
Forum Staff
*

Karma: +198/-21
Offline Offline

Posts: 73

Childe of nebula, brother to the stars.


WWW
« on: September 12, 2007, 07:45:26 AM »

Πώς να συμμετάσχω στο παιχνίδι της Αυτοκρατορίας (Imperia Online) εν συντομία:

Που βρίσκομαι σε αυτή τη Γη ;
     Βρισκόμαστε στα τέλη του 14ου αιώνα ο νομαδικός τρόπος διαβίωσης έχει περάσει στο αραχνιασμένο και σκοτεινό ντουλάπι του χρόνου, η αρχαία δημοκρατία είναι ένα ξεχασμένο όνειρο που κουρνιάζει στο νου μερικών αθεράπευτα ρομαντικών φιλοσόφων, η εποχή των αχανών και λαμπρών αυτοκρατοριών μια μακρινή ανάμνηση, η φεουδαρχία είναι το επόμενο σκαλοπάτι στην εξέλιξη του πολιτικού κτήνους που λέγεται διακυβέρνηση του ανθρώπινου είδους. Ο ηγεμόνας στέκεται σιωπηλός στις επάλξεις του κάστρο του ατενίζοντας την έκταση γης και τους υπηκόους που εξουσιάζει. Αυτός ο εκλεκτός άνδρας είσαι εσύ, καλώς ορίσατε στον κόσμο της Αυτοκρατορίας.
    Ο κόσμος μας είναι ικανός να φιλοξενήσει περί τις δεκά χιλιάδες αυτοκρατορίες. Το μεγαλόπνοο σχέδιο της δημιουργίας μιας νέας αυτοκρατορίας από τις στάχτες της παλιάς ήταν, είναι και θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα το οποίο έγκριτε στο γεγονός ότι η σφαίρα επιρροή σου εκτείνεται σε αρκετά εκτάρια γης με συνολικά είκοσι πέντε επαρχίες στην διάθεση σου για εποικισμό. Τον αριθμό των επαρχιών που θα μπορέσεις να αποικίσεις είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη και απόφαση, αρκεί βέβαια να έχεις κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις στο κατάλληλο πεδίο έρευνας του εποικισμού και των σωστών ανθρώπινων πόρων. Κανείς παίκτης δεν μπορεί να ελέγξει επαρχίες εκτός των συνόρων της αυτοκρατορίας του. (Αλλά οπού υπάρχουν άρχοντες θα υπάρχουν και υποτελείς). Όπως το ονομαστό φλεγόμενο πουλί της αρχαιότητας, ο Φοίνικας,  έτσι και εσύ πρέπει να αναγεννήσεις αυτό το κράτος από τις στάχτες του θέτοντας το πάνω στον δρόμο του εκσυγχρονισμού και της στρατιωτικής ή οικονομικής κυριαρχίας, τιμώντας το παρελθόν, ανοικοδομώντας το παρόν και προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Κτίρια και επίπεδα έρευνας της αυτοκρατορίας σου δεν μπορούν να καταστραφούν ή να κλαπούν. Φρούρια, από την άλλη, μπορούν να πληγούν και είναι αναγκαία η επισκευή τους μετά από μια αποτυχημένη άμυνα σε πολιορκία . Στρατιώτες και υπήκοοι μπορούν να θανατωθούν αλλά και να γεννηθούν άλλοι ώστε να πάρουν την θέση των πεσόντων στις νέες Θερμοπύλες.

Ποίος είναι ο σκοπός του Παιχνιδιού;
     Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσεις τους περισσότερους πόντους και να ηγεμονεύεις τούτη την γη είτε μόνος σου είτε με την συμμαχία που είσαι μέλος. Υπάρχουν πλήθος τρόπων για να το καταφέρεις, πόλεμος ή ειρήνη είναι στο χέρι σου όποιο μονοπάτι και να ακολουθήσεις είθε οι θεοί να σε φέρουν στις χρυσές ακρογιαλιές της Ιθάκη σου. Οι πόντοι που αντικατοπτρίζουν την δύναμη και την ευημερία μίας αυτοκρατορίας εξάγονται από όλη την κινητή και ακίνητη παρουσία της – Κτίρια, Επίπεδα Έρευνας και Στρατιώτες.

Τι μπορώ να κάνω μέσα στο παιχνίδι ;
         Το παιχνίδι μπορεί κάλλιστα να χωριστεί σε τρία σκέλη. Πρώτον το Οικονομικό μια καλή οικονομία εγγυάται μια συνεχής ανάπτυξη σε παραγωγή αγαθών αλλά και σε πολλαπλασιασμό των υπηκόων σας καθώς επίσης μπορεί να συντηρήσει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών, και όπως όλοι γνωρίζουμε όσα περισσότερα όπλα στο τείχος της Φάλαγγας τόσο πιο δυνατό θα είναι. Δεύτερο το Στρατιωτικό, γιατί  ένα έθνος το οποίο δεν μπορεί να αμυνθεί είναι ένα έθνος ήδη νεκρό, μιας και όλοι οι καλοί μας γείτονες θα επιβουλεύονται της επαρχίες μας. Για να μην συμβεί αυτό πρέπει να αναπτύξουμε τις φάλαγγες των πολεμιστών μας και να εισάγουμε την Αγωγή στη ζωή των πολιτών μας έτσι ώστε να μπορούμε να αμυνθούμε αλλά και αν παρέστη η ανάγκη να επιβάλουμε την βούληση μας σε διφορούμενα ζητήματα έναντι τρίτων. Τρίτον αλλά όχι τελευταίο η διπλωματία η οποία εξαρτάται αποκλειστικά και μονό από τις δικές μας ενέργειες μιας και όσο ισχυροί μπορεί να είμαστε πάντα είτε θα υπάρχει κάποιος πιο ισχυρός από εμάς ή ένας συνασπισμός εναντίον της αυτοκρατορίας μας και για να μην συμβεί το κάκιστο παράδειγμα του να είναι οι επαρχίες μας έρμαια επιδρομών και λεηλασιών καλό θα ήταν να χαράξουμε μια συμπαγή και ικανή εξωτερική πολιτική έχοντας στο πλευρό μας συμμάχους και φίλους για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδος εξωτερικής απειλής. Όλα τα προαναφερόμενα είναι σημαντικά, η έλλειψη κάποιου από αυτά είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Ο καθένας ας κρίνει το τρόπο παιχνιδιού που του αρμόζει αρκεί να περάσει ευχάριστα τον χρόνο που θα αφιερώσει σε αυτό.

Οικονομία.
      Εντός των τειχών σας υπάρχουν δυο κυρίες κατηγορίες ανάπτυξης της αυτοκρατορίας σας: Κτίσματα και Έρευνα. Στο μεν πρώτο συγκαταλέγονται όλα όσα μπορείτε να οικοδομήσετε ενώ στο δεύτερο το θεωρητικό υπόβαθρο της αυτοκρατορίας σας.

Πως θα πρέπει να ξεκινήσω;
       Τις πρώτες δυο μέρες θα πρέπει να φροντίζεται οι υπήκοοι σας να πολλαπλασιάζονται συνεχώς χωρίς καμία καθυστέρηση ή παύση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να οικοδομήσετε αγροκτήματα που θα παρέχουν χώρους διαμονής και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης . Το πρώτο κτίριο θα πρέπει να είναι 5 με 6 επίπεδα υλοτομείων καθώς επίσης είναι προτεινόμενο το να δώσετε εργασία σε όσους περισσότερους υπηκόους στα προαναφερόμενα υλοτομεία για την παραγωγή ξυλείας στην αρχή. Η οικοδόμηση μερικών επιπέδων Σιταποθηκών είναι μια πολύ καλή ιδέα, τα πρώτα 4 με 5 επίπεδα είναι αρκετά οικονομικά και θα ανεβάσουν την αναπαραγωγή των υπηκόων σας κατά έναν υπήκοο ανά επίπεδο την ώρα. Εν συνεχεία αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 4ου επιπέδου αγροκτήματος σας είναι προτεινόμενο να κτίσετε το πρώτο επίπεδο οχυρού. Αυτό με την σειρά του θα σας δώσει πρόσβαση στην έρευνα του Πανεπιστήμιου, δώστε την εντολή έναρξης της έρευνας της και αμέσως μετά ένα επίπεδο Αρχιτεκτονικής. Η επόμενη έρευνα που είναι ουσιώδης στο να αναπτυχθεί είναι το Εμπόριο, αυτό θα διευκολύνει την πρόσβαση σας στην αγορά όπου μπορείτε να πωλήσετε αγαθά για Χρυσό έως ότου έχετε έναν αρκετά μεγάλο στρατό για να τα ‘δανειστείτε’ από τους γείτονες σας μετά δεν θα είναι και τόσο δύσκολο στο να συγκεντρώνεται τα κατάλληλα κονδύλια για την ανάπτυξη της αυτοκρατορίας σας. Έχετε υπ’ όψη ότι το Πανεπιστήμιο μειώνει το κόστος αλλά και τους χρόνους των ερευνών καθώς επίσης και η Αρχιτεκτονική μειώνει το κόστος και τους χρόνους των κτιρίων σας.   

Μετά τι;
           Έως ότου αποκτήσετε κάποια εμπειρία στο παιχνίδι καλό θα ήταν να αναπτύξετε την οικονομία της αυτοκρατορίας σας, πράττοντας έτσι θα σας εξασφαλίσει ότι αν κάτι πάει ανάποδα στα σχέδια σας θα μπορείτε άνετα να ανακάμψετε. Η καλύτερη στρατηγική θα είναι την πρώτη εβδομάδα να εποικήσετε νέες επαρχίες . Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναπτύξετε την έρευνα της Αποικιοκρατίας καθώς επίσης και 500 Λογχοφόρους ή Τοξότες αυτοί οι στρατιώτες θα γίνουν οι πρώτοι άποικοι σας στην νέα επαρχία. Σε κάθε Ερεύνα και Κτίριο εντός παιχνιδιού αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για την έναρξη του.     

Σχετικά με τον στρατό;
        Ο στρατός σας κοστίζει Χρυσό στην συντήρηση του οπλισμού και στην πληρωμή των στρατιωτών. Ο μόνος τρόπος στο να περικόψετε ένα μέρος των κονδυλίων του στρατού είναι η τοποθέτηση των στρατιωτών εντός των τειχών του Οχυρού σαν φρουρά, αν αυτοί παραμένουν σε στρατόπεδα εκτός του κάστρου τότε ξοδεύεται Χρυσό για την συντήρηση τους. Αν στείλετε τον στρατό σας σε επίθεση αυτός ξοδεύει τρεις φορές περισσότερο Χρυσό από το κανονικό καθώς ταξιδεύει και καταναλώνει τρόφιμα. Αν εξαντλήσετε το Χρυσό σας τότε το κράτος θα παρουσιάσει έλλειμμα (Οι στρατιώτες πληρώνονται κανονικά ακόμα και αν δεν υπάρχει Χρυσός). Καθώς έχετε αρνητικό Χρυσό δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον στρατό σας ούτε να οικοδομήσετε τίποτα καθώς ούτε και να ερευνήσετε ακόμα και αν δεν χρειάζεται Χρυσός για αυτές τις εντολές.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου είναι ότι είτε κάποιος εκπαιδεύσει 1 ή 1000 στρατιώτες όλοι θα χρειασθούν τον ίδιο χρόνο εκπαίδευσης. Βλέπεται η δυσκολία σε αυτό έγκειται στο χρόνο εκπαίδευσης των στρατιωτών που θα τα επανδρώσουν τις μονάδες σας. Οπότε ένας Λογχοφόρος θα πρέπει να κάνει την ίδια εκπαίδευση με τον αυτήν χιλίων συνάδελφων του (Ο Λοχίας το ίδιο παράδειγμα για να κρατάει την λόγχη και τα ίδια καψόνια θα του κάνει. Γι’ αυτό δώστε στο παλικάρι τις σειρούλες του να έχει να λέει τον πόνο του). Γι΄ αυτό μην εκπαιδεύετε ποτέ έναν στρατιώτη κάθε φορά αλλά όσους πιστεύεται ότι χρειάζεστε ή όσους σας επιτρέπει η οικονομική κατάσταση σας.

Είδη Επιθέσεων.
     Υπάρχουν τρία είδη επιθέσεων που μπορούν να εκτελεστούν: Επιδρομή – Πολιορκία – Λεηλασία. Επίσης υπάρχουν δυο καταστάσεις επιφυλακής όταν οι στρατιώτες βρίσκονται στους στρατώνες τους εκτός των τειχών ο ένας είναι σε Εμπόλεμη κατάσταση που σημαίνει ότι ο στρατός θα αμυνθεί σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση. Και σε διαδικασία Υποχώρησης που σημαίνει ότι ο στρατός θα υποχωρήσει έναντι του αντιπάλου σε Επιθέσεις Επιδρομής και σε Επιθέσεις Λεηλασίας. Σημειώστε ότι αν ο στόχος είναι το Οχυρό ο στρατός σας θα αμυνθεί οποιαδήποτε και αν είναι η κατάσταση επιφυλακής που έχετε θέσει, επίσης όλοι οι στρατιώτες εντός του φρουρίου θα αμυνθούν σε Επιθέσεις Πολιορκίας μόνο στο δεύτερο τμήμα της μάχης την εφόρμηση των εχθρών εντός των τειχών.

Τι συμβαίνει με τις Επιθέσεις Επιδρομής;
   Στις Επιθέσεις Επιδρομής στέλνετε τον στρατό σας με απώτερο σκοπό την συμπλοκή με τον αντίπαλο που βρίσκεται στρατοπεδευμένος εκτός του Οχυρού του στην επαρχία.
   Αν δεν πρόκειται να πολιορκήσετε έναν Οχυρό, επειδή θέλετε απλώς να πάτε μια εκδρο… εεε συγνώμη επιδρομή ή σε αντίθετη περίπτωση εάν δεν έχετε αρκετούς Σπαθοφόρους ή Λογχοφόρους ούτος ώστε να πλήξετε καίρια το Οχυρό. Μην ενισχύσετε τον στρατό σας με τις βαριές και δυσκίνητες Πολιορκητικές Μηχανές . Γιατί αυτό θα μειώσει την ταχύτητα του στρατού με αποτέλεσμα να πληρώσετε περισσότερα για το ταξίδι, καθώς επίσης αν χάσετε την μάχη θα χάσετε επίσης και όλες τις Πολιορκητικές Μηχανές μιας και ο στρατός θα τραπεί σε άτακτη φυγή και δεν θα μπορέσουν να περισώσουν αυτές. Ένα επίσης θέμα είναι το να μην στέλνετε στρατιώτες που δεν χρειάζεστε πχ αν είναι να πολεμήσετε έναν εχθρό με μεγάλο αριθμό Τοξοτών και χωρίς Ιππικό, μην στείλετε Λογχοφόρους κτλ . 

Τι συμβαίνει με τις Επιθέσεις Πολιορκίας;
    Στις Επιθέσεις Πολιορκίας χτυπάτε το Οχυρό με απώτερο σκοπό να πάρετε τα αγαθά του αντιπάλου.
    Ποτέ μην προσπαθήσετε να καταλάβετε το Οχυρό με Λογχοφόρους, Τοξότες ή Ιππικό εκτός αν έχετε και την υποστήριξη από Πολεμικές Μηχανές . Οι Λογχοφόροι έχουν αδυναμία στο να πλήξουν το Οχυρό καίρια, ενώ οι Τοξότες  και το Ιππικό δεν μπορούν να διαπεράσουν καθόλου την άμυνα του. Σπαθοφόροι και Πολεμικές Μηχανές από την άλλη μπορούν να πλήξουν το Οχυρό και είναι η καλύτερη επιλογή γι’ αυτό τον τύπο επίθεσης.

Τι συμβαίνει με τις επιθέσεις Λεηλασίας;
    Στις Επιθέσεις Λεηλασίας στέλνετε τον στρατό σας με σκοπό την σφαγή των αμάχων και την λεηλασία της εχθρική Επαρχίας.
Ότι στρατιώτες και αν σταλούν κατά της εχθρικής επαρχίας είναι ικανοί στο να την πλήξουν, εκτός από Πολεμικές Μηχανές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το είδος επίθεσης. (Τώρα ο Πολιορκητικός Κριός να εμβολίζει γυναικόπαιδα ή ο Καταπέλτης να εκτοξεύει βράχους κατά των κοπαδιών με τα ζωντανά παρότι είναι ενδιαφέρον άποψη δεν είναι εφικτή!!!) 

Σύνθεση στρατού.
     Ποτέ μην στέλνετε μονό ένα τύπο στρατιωτών σε επίθεση ή να αφήσετε μονό του στους στρατώνες εκτός Οχυρού. Κάθε τύπος στρατιωτών έχει τον αντίπαλο τύπο που έχει υπεροχή εναντίον του. Αν παραδείγματος χάριν έχετε μόνο Ιππικό πιθανότερα να καταστραφούν από Λογχοφόρους και ούτε ο κάθε έξης. Το σύστημα της μάχης του παιχνιδιού είναι αρκετά περίπλοκο παίρνοντας υπόψη Το Ηθικό του στρατού, την σύσταση του, κινήσεις υπερφαλάγγισης, επιθέσεις Τοξοτών κτλ. Είναι ουσιαστικό του να έχετε τον Υπολογιστή Μάχης που παρέχεται δωρεάν, και να ελέγχετε το πώς μπορεί να εξελιχθεί μια μάχη κάμποσες φορές. Μάχες μεταξύ ισοδύναμων στρατών μπορεί να έχουν αμφίρροπο αποτέλεσμα με την νίκη να πηγαίνει σε μια από τις δυο μεριές.

Τι συμβαίνει με το Ηθικό;
     Το Ηθικό του στρατού σας είναι μέγιστης σημασίας. Πάντοτε να ελέγχετε την θεωρητική πορεία της μάχης μέσα από το παρεχόμενο Υπολογιστή Μάχης για να διαπιστώσετε πως διακυμαίνεται το ηθικό του στρατού σας σε αυτήν. Αν κατά την μάχη έχετε απώλειες μεγαλύτερες του αντιπάλου τότε το ηθικό θα μειώνεται πιο γρήγορα. Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίσετε την ήττα σε μια μάχη εναντίον ενός μικρότερου στρατού από τον δικό σας αν δεν υπάρχει αρκετό ηθικό στον στρατό σας, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή. (Γιατί όση δίψα μπορεί να έχετε για την νίκη οι στρατιώτες έχουν λίγο πιο αναπτυγμένο το ένστικτο επιβίωσης)

Πως συμπεριφέρονται οι στρατιώτες εναντίον άλλων στη μάχη;
      Στην Αυτοκρατορία όλοι οι τύποι στρατιωτών ακολουθούν την παρακάτω λογική ισορροπία :

Το Ιππικό έχει υπεροχή έναντι των Τοξοτών. (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)

Το Ιππικό έχει πλεονέκτημα έναντι των Σπαθοφόρων. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικό, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)

Οι Τοξότες έχουν υπεροχή έναντι των Λογχοφόρων . (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)

Οι Λογχοφόροι έχουν υπεροχή έναντι του Ιππικού (Είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)

Οι Σπαθοφόροι έχουν πλεονέκτημα έναντι των Λογχοφόρων και των Τοξοτών. (Είναι 2 φορές πιο αποτελεσματικοί, από άποψη κόστους, εναντίον αυτών)

Με τον όρο –άποψη κόστους- εννοούμε ότι πχ το Ιππικό μπορεί να εξολοθρεύσει 4 φορές πιο ακριβό, σε υλικά, στράτευμα Τοξοτών.   

Περισσότερες Πληροφορίες;
    Επειδή η Ελληνική μετάφραση είναι ένα εγχείρημα υπό εξέλιξη οι τεχνικοί όροι αλλά πιθανόν και κάποιες επεξηγήσεις των κανόνων μπορεί να αλλάξουν, το άνωθεν εγχειρίδιο συντάχθηκε με σκοπό μια πρώτη και γενική ιδέα γύρω από αυτό. Θα ζητούσαμε την κατανόηση σας ούτος ώστε να μπορέσουμε εντός των ημερών να σας παράσχουμε ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο κανόνων. ‘Όποια απορία ή ιδέα έχετε γύρω από την Ελληνική μετάφραση του, αλλά και το ίδιο το παιχνίδι θα ήταν χαρά μας να τις ακούσουμε στις κάτωθι διευθύνσεις ή στο αντίστοιχο κομμάτι του Πίνακα Ανακοινώσεων.
   Εν ολίγοις πειραματιστείτε με τις διάφορες οθόνες που αποτελούν την αυτοκρατορίας σας δείτε αναλυτικές περιγραφές των κτιρίων και των μονάδων σας δώστε ακόμα και παράλογες εντολές εκτέλεσης για να δείτε τι είναι σωστό τι είναι λάθος και πως συμπεριφέρεται το παιχνίδι σε αυτές. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και από την εμπειρία μας γλιτώνουμε τους οπλίτες μας . (Ένα μυστικό αλλά μην το πείτε παραέξω τώρα διάβασα το Εγχειρίδιο του παιχνιδιού επειδή θα το μεταφράσω πάντα μου άρεσε το να δοκιμάζω όλες τις παραμέτρους ενός παιχνιδιού και έμαθα από τα λάθη μου αφού χάλασα μια Εποχή στο να δω τι συμβαίνει τριγύρω μου αλλά σσσσς δεν χρειάζεται να τα λέμε όλα)  Ελπίζω τώρα που θα συνταχθεί στην μητρική μας γλώσσα να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση του. Είθε οι θεοί των προγόνων να μας συντροφεύουν στην νέα μας Οδύσσεια.
«Σπαρτιάτες!!!! Ετοιμάστε το πρωινό σας και φάτε με την ψυχή σας επειδή σήμερα θα δειπνήσουμε στον Άδη»

Ανδρέας In Forum - Amaterasu    On Public Chat - Ghost_Milt    E-mail kimmerios@yahoo.com 
Μάκης    In Forum - makatas        On Public Chat – makatas        E-mail tooheavytohandle@yahoo.com

Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά χρήσιμα εργαλεία για να εξοικονομήσετε χρόνο στην πορεία του παιχνιδιού σας.
Ένα Λογιστικό Φύλλο που υπολογίζει χρόνους συγκέντρωσης απαιτούμενων αγαθών (Από τον Βασίλη) :
http://rapidshare.com/files/55093148/Imperiadaily.xls

Ένα Λογιστικό Φύλλο που υπολογίζει πάμπολες παραμέτρους του παιχνιδιού (Από τον Martinos)
http://rapidshare.com/files/55325475/IO_Stat_v.Excel_3.35en.xls

Ένας δικτυακός τόπος που υπολογιζει αποστάσεις και τα λοιπά (Από την δημοσίευση του Μάκη):
http://www4.imperiaonline.org/forums/int/index.php?topic=405.0

Ο υπολογιστής Μάχης που μας παρέχει το παιχνίδι (Γιατί καλό είναι να υπάρχει και εδώ, πιθανόν να μεταφράσουμε και αυτό) :
http://statika.imperiaonline.org/imperia/game/tools/ImperiaCalcs_english.exe
« Last Edit: September 15, 2007, 13:45:43 PM by Amaterasu » Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!