Imperia Online International
July 28, 2021, 03:38:07 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Нови формули на сојузните истражувања  (Read 681 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« on: April 12, 2016, 17:16:58 PM »

Ваши Височества!

Империјалното министерство на Тимската игра ќе направи официјална изјава!
Беа направени промени во пресметувањето на ефектот на некои истражувања со тоа што основната цел е повеќе членови да допринесуваат за воената моќ на сојузот:

• Напад од далечина
• Напад од блиску
• Воени коњи
• Оклоп
• Фортификација

Ефектот на овие истражувања веќе се смета по нова формула:

Нивото на Лидерот + Нивото на Првиот офицер/2 + Нивото на секој еден од сојузните команданти/5 + Моменталното ниво на сојузното истражување.

Пример:

Лидерот има Напад од блиску ниво 30
Првиот офицер: 20
5 сојузни командири: 10
Моментално ниво на Сојузен Напад: 5

Или:

30 + 20/2 + (5х10)/5 + 5 = 30 + 10 + 10 + 5 = 55

• Ефектот на истражувањата веќе е максимум 100.
• Сите преостанати сојузни истражувања продолжуваат да се сметаат како досега - во предвид се зема нивото на лидерот + моменталното сојузно ниво.
• Бројот единици што можат да ја напаѓаат сојузната тврдина веќе е бројот на основниот гарнизон помножен по 5. Старата состојба беше гарнизон, помножен по 3.
• Максималниот број на артилериски опсадни машини што можат да ја нападнат сојузната тврдина се удвојува.
• Лидерот ќе може да ги гледа нивоата на истражувањата на секој член од сојузот во мени Економска статистика.

Да живее тимската игра, благородни воини!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!