Imperia Online International
December 05, 2022, 16:18:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 18587 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #75 on: August 11, 2015, 08:52:35 AM »

Ажурирање - 30.07.2015

При испраќање на гувернер на воена мисија, неговите гувернерски вештини ќе продолжуваат да даваат ефект на провинцијата/империјата.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #76 on: September 09, 2015, 15:59:10 PM »

Седмични поени:

Седмичните поени од дневните мисии веќе ќе се ресетираат во понеделник.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #77 on: September 29, 2015, 13:46:46 PM »

Ажурирање:

Веќе можете да ја следите еволуцијата на вашиот профил преку новото истоимено мени во Сала на престолот. Таму ќе гледате статистики за различни аспекти на Вашиот профил, разделени по денови. Информацијата ќе биде на основа на Вашите дејства, извршени само во моменталната ера на светот.
« Last Edit: September 30, 2015, 11:41:33 AM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #78 on: October 17, 2015, 15:56:13 PM »

Ажурирање:

Бројот достигнувања што може истовремено да ги исполнувате е зголемен од 1 на 5. Исто така, зголемени се и наградите на некои достигнувања.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #79 on: November 05, 2015, 18:18:03 PM »

Промена во Мрачната тврдина

Поздрави, храбри воини!

Империјалното министерство за Контрола на штетниците би сакало да ве информира дека најомразениот непријател во Световите на Империјата - Мрачната тврдина - повторно ќе сее хаос и уништување во близина на вашите домови за време на викендот! Разликата е во тоа што штетникот ќе биде активен 8 наместо 24 часа! Сите императории се повикуваат да се наоружаат за да го победат Дувлото на Злото!

Подгответе ги војските!
« Last Edit: November 26, 2015, 14:45:48 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #80 on: November 09, 2015, 19:01:46 PM »

Подобрувања во квалитетот на животот

Империјалното Министерство на Квалитетот на животот би сакало да ги извести сите Владетели дека се воведени 3 нови функции во играта:

1. Бројач што ја покажува првата војска што ќе пристигне во империјата.

2. Опција "Забрани на играчи да објавуваат на мојот профил".

3. Дворецот веќе ќе дава 1 дополнително место за членови на дворот. На пример: Дворец ниво 1: 2 места, Дворец ниво 2: 3 места итн.

Уживајте во поквалитетниот живот, Ваши Височества!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #81 on: November 23, 2015, 17:35:22 PM »

Подобрувања и новости

Ваши височества!

Дојде време за важни известувања!

Да се знае дека следните подобрувања и новости беа воведени во сите Светови на Империјата:

1. Играчите веќе можат да прогонуваат благородници по сопствен избор;

2. Лидерите на сојузи веќе имаат опција да уништуваат сопствени Собирни пунктови;

3. За секоја гадба во селото се појавува информација во балонче, што ги опишува нејзините функции;

Работиме на уште новости и подобрувања на квалитетот на животот и затоа ве молиме да ги следите новостите.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #82 on: December 17, 2015, 15:55:03 PM »

Неколку подобрувања

Почитувани владетели!

Ви подготвивме неколку подобрувања на животот!

1. Ако сте се најавиле во профилот повеќе од 24 часа и златото Ви е негативно, тоа автоматски ќе стане нула. Меѓутоа, ако сте активирале мод Одмор, златото ќе остане негативно.
2. При клик на медалјонот купен од Империјалната аукција, автоматски се отвора екранот во којшто веднаш можете да почнете да го прилагодувате Вашиот благородник.
3. Кога Вашата војска автоматски се враќа од мисија до варварски камп, независен град, Мрачна тврдина/Череп на богатството, ќе имате опција моментално да ја вратите во империјата за 30 дијаманти. Опцијата е активна независно дали нападот веќе ја достигнал целта. Опцијата нема да е активна ако кон Вас е веќе испратен напад што ги заклучува премиум додатоците.
4. Нов таб наречен "Дигитални награди" што содржи различни "лакомства", ќе се појави во Вашиот профил кога ќе дистигнете ниво 50!

Важно: Подобрувањата нема да бидат достапни за мобилните апликации!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #83 on: January 12, 2016, 16:22:21 PM »

Сојузни вести

Ваши Височества!

Воведено е известување за напад којшто патува кон сојузник. Кога играч ќе го отвори менито "Напади по мене" и кон него има напад што патува и што е видлив за бранителот, сите членови на неговиот сојуз што се онлајн ќе добијат известување дека нивниот сојузник е под напад. Известувањето е еднократно и се добива со првото отворање на менито од страна на нападнатиот играч (за моменталниот напад). Се појавува во горниот дел од екранот и го содржи името на нападнатиот играч и напаѓачот. Известување не се добива ако:

• Нападнатиот играч е офлајн;

• Нападнатиот играч не го отвори менито со нападите;

• Самиот напад сѐ уште не е видлив;

Ако има повеќе напади што патуваат кон сојузикот, известување се праќа само за нападот што пристигнува најбрзо.

Важно: Новото известување не е активно за мобилните апликации.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #84 on: February 09, 2016, 13:37:13 PM »

Поздрав, благородни воини!

Беше воведена следната актуализација во сите светови на Империјата:

• Откако играч ќе нанесе повеќе од 30% штети на Мрачната тврдина/Черепот на богатството, повеќе нема да може да го напаѓа со моментални напади;
• Патувањето помеѓу поседи веќе покажува правилни бројачи;
• Отстрането е копчето за капитулација што се покажуваше после припојување на вазал;
• Рангирањето по нето економски поени се наоѓа во посебно мени, одделено до Лигите;

Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #85 on: March 18, 2016, 09:44:28 AM »

Ваши Височества!

Империјалното Министерство на механиката на игра би сакало да ги информира сите владетели во сите светови дека се воведени важни промени во играта:

1. Ремонт на дворецот

Нивоата на дворецот веќе се 30;
Цените за надоградба се обновени;
Места за нови благородници веќе се отклучуваат на овие нивоа на Дворецот: 1, 5, 9, 13, 17, 21 и 25;
Новородените благородници веќе имаат шанса да добиваат од 1 до 4 вродени таленти;
Шансата за повеќе таленти се зголемува со секое наредно ниво на Дворецот;
Нивоата на Дворецот ќе бидат автоматски променети за да одговараат на новите правила;

2. Дневни мисии

Сите дневни мисии веќе се отклучени;
Поделбата по тежина останува, но веќе нема да биде потребно полесните да бидат исполнети за да се продолжи кон потешките;

3. Движење на војска

Времињата за движење на војската помеѓу провинциите веќе се пресметуваат по формулата за движење по мапата;
При напад од провинција, различна од престолнината, оваа провинција се зема како почетна точка за пресметување на времето за патување;

4. Вазали

Веќе нема да се одзема задоволство при загуба на вазал.

Уживајте во новите промени во играта!

Важно: Промени од точка 2 и 4 нема да бидат достапни преку мобилните апликации.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #86 on: March 21, 2016, 12:55:17 PM »

Почитувани играчи,

Би сакале да ве информираме дека поради технички причини, следните модули ќе бидат запрени за неопределено време:

- Сите глобални настани (Мрачната тврдина и Черепот на богатството);
- Империјалната продавница;
- Предметите што се паѓаат како награда од Храмот и плен од битки;

Се извинуваме за непријатностите. Ќе Ве информираме кога модулите ќе бидат активни повторно, кога ќе имаме повеќе информација.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #87 on: March 25, 2016, 12:05:38 PM »

Трансфер на ресурси

Поради технички причини, трансферот на ресурси помеѓу сојузници беше запрен. Продолжува да биде активен единствено трансферот на злато, како што беше претходно, според истите правила.

Се извинуваме за непријатностите.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #88 on: June 09, 2016, 09:41:36 AM »

Промени во сојузната механика

Од денес, после рестарт на секоја Ера, сојузните командири веќе нема автоматски да ги заземаат своите позиции од претходната ера. Сите други сојузни позиции остануваат непроменети.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #89 on: August 24, 2016, 11:26:52 AM »

Промени поврзани со зачуваните ресурси од запленување

1. Ресурсите што тврдината ги чува од запленување (не можат да бидат земени од напаѓачот), нема да се гледаат во извештајот од шпионажа.
2. Заштитата на ресурсите преминува од пропорционално пресметување во рамни количества ресурс. Пример:
- досегашно правило - играчот има 1М дрво, 2М железо, 3М камен и 4М злато, а тврдината зачувува вкупно 1М ресурс. Ќе бидат заштитени соодветно 100К дрво, 200К железо, 300К камен и 400К злато.
- ново правило - ќе бидат заштитени по 250К од секој ресурс.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!