Imperia Online International
April 22, 2024, 12:52:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 22763 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #60 on: December 09, 2014, 16:09:14 PM »

Ажурирање:

- Независните градови имаат нова карактеристика - Раст, којшто ќе се зголемува после секој успешен напад од страна на играч. После одреден број успешни напади, ќе се зголеми нивото на независниот град, а Растот ќе се ресетира после зголемувањето на нивото на независниот град.
- Известувањето што информира за евентуална загуба на битка на играч што напаѓа независен град, веќе ќе покажува правилна информација.
- Додадено е известување за евентуална загуба на битка на играч, што напаѓа варварски камп во ексклузивната зона.
- Воведена е нова позадина во сите поседи (со исклучок на воена станица и собирен пункт), соодветен со видот терен, на којшто се основани. Имајте во предвид дека со ова се променуваат и координатите на градбите.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #61 on: December 15, 2014, 15:16:01 PM »

Ажурирање:

Од утре (16.12), само првиот ковчег - подарок од пријател во Фејсбук ќе содржи максимално задоволство. Ова значи дека играчот што го добил подарокот ќе може да отвори само еден ковчег со подарок максимално задоволство во рамките на еден ден. Останува правото да можат да се отворат до 6 ковчези од пријател на ден.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #62 on: February 06, 2015, 19:50:39 PM »

Ажурирање

- Туку што преземен вазал нема да може да биде напаѓан до 2 часа (во свет со брзина x2) / 1 час (во свет со брзина x4 и свет со брзина x10) од преземањето. Во овој период сопственикот на вазалот ќе има пристап до него.
- Секој што ја потврдил имејл адресата со којашто се регистрирал во играта ќе добие награда - 10-часовно производство на империјата!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #63 on: February 09, 2015, 13:31:39 PM »

Ажурирање:

- Варварските напади веќе тргнаа, затоа внимавајте! Повеќе информација прочитајте во дел Варварски камови/Напади од Варварски камови во "Како да играм"

- Во менито за добивање на 10-часовното производство веќе можете да избирате на кој ресурс ќе ги вработите сите работници.

- Туку што преземен вазал нема да може да биде напаѓан до 2 часа (во свет со брзина x2) / 1 час (во свет со брзина x4 и свет со брзина x10) од преземањето. Во овој период сопственикот на вазалот ќе има пристап до него.

- Секој што ја потврдил имејл адресата со којашто се регистрирал во играта ќе добие награда - 10-часовно производство на империјата!

- Бројот на симболи за пишување во Известувања и Бележник е зголемен на 1000.

- Поправка на проблеми и подобрувања.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #64 on: February 13, 2015, 16:42:09 PM »

Ажурирање:

- Од денес понатаму, за секој добиен медал за Битка на денот (во напад или во одбрана) ќе добивате награда од 100 дијаманти.
- Веќе е возможно да се распоредуваат шпиони во трговска станица.
- Поправка на проблеми и подобрувања.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #65 on: February 18, 2015, 09:30:21 AM »

Ажурирање:

- Од битки во одбрана против варварски кампови веќе ќе добивате 10% од вкупната вредност на добиените воени поени, како и вкупната вреедност на поените чест.
- При битка со независен замок, војските, распоредени во него ќе се борат со воени истражувања соодветни на нивниот вид и минимални побарувања за истражувањата на овие војски.
- Поправки на багови и подобрувања.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #66 on: February 23, 2015, 16:41:51 PM »

Ажурирање:

- Истражувањето Воени коњи веќе дава бонус +2% на Јуришот на Коњаницата.
- Поправка на багови.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #67 on: March 05, 2015, 18:53:15 PM »

Ажурирање:

- Од битки во одбрана против варварски кампови веќе ќе добивате 5% од вкупната вредност на добиените воени поени, како и вкупната вредност на поените чест.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #68 on: March 19, 2015, 09:21:05 AM »

Ажурирање:

- Секој варварски камп може да испраќа напади против играчи кои се наоѓаат на растојание од максимум 70 империјални милји од кампот.
- Нов дизајн на касарни и воени единици.
- Оптимизиран (80%) изглед на играта за корисници со помали екрани.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #69 on: March 23, 2015, 18:40:48 PM »

Ажурирање:

- Веќе е возможно да се основа колонија, којашто ќе ја преклопува екслузивната зона на империја со една провинција (престолнината), напуштена пред повеќе од 7 дена.
- Товарните колички веќе се на прва позиција во работилницата за опсадни машини, над опсадните машини.
- Поправка на багови.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #70 on: March 26, 2015, 13:24:55 PM »

Ажурирање:

- Нов изглед на градбите на картата од селото
- Одделни бројачи за градби и истражувања, коишто се во тек
- Поправка на багови
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #71 on: April 24, 2015, 14:29:25 PM »

Ажурирање:

- Нови терени во сојузните поседи
- Функција за пребарување на профили на Големи луѓе и други подобрувања поврзани со нив
- Зачувување на последното подесување за зумирање на селото
- Поправка на помали багови
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #72 on: May 14, 2015, 16:33:28 PM »

Отстранување на Засолниште и Трезор

Градбите "Засолништа" и "Трезор" беа отстранети од играта. Нивните ефекти - соодветно, зачувано население од грабеж и зачувани ресурси од запленување, ќе бидат додадени на моменталните ефекти на нивоата на тврдината. Затоа цената на Тврдината ќе биде 10% повисока.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #73 on: June 01, 2015, 16:09:25 PM »

Ажурирање:

- Варварските кампови веќе располагаат со воени истражувања што се користат како во напад, така и во одбрана. Детална информација можете да прочитате овде (повлечете надолу до делот за Истражувања на варварски кампови).
- Сите логистики веќе ќе даваат ефект од по 20ИМ растојание уште од ниво 0 наместо од ниво 1. Зголемувањето на ефектот преку зголемување на нивоата на логистиките останува непроменето.
- Направено е фино подесување на формулата за добивање на генералско искуство при битка со варватски камп или независен град. На овој начин ќе се добиваат резултати што се поадекватни спрема силата на независниот град/варварскиот камп.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #74 on: June 09, 2015, 10:18:43 AM »

Промена во фиксната провизија на пазарот

Фиксната провизија за објавување на понуда на пазарот веќе ќе се одзема од самиот ресурс, а не под формата на злато. Количеството на провизијата останува истото - 10% од понудата. Ова значи дека на пазарот ќе бидат продадени 90% од ресурсот (пример: ако објавите понуда за 1000 камен, ќе продадете 900 камен). Влијанието на специјалниот ресурс Зачини останува непроменето.

Промената ќе влезе во сила во четврток, 11.06.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!