Imperia Online International
July 25, 2024, 15:30:26 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 24037 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« on: January 23, 2014, 13:55:28 PM »

- Местата на мечувалците и копјеносците во касарните за пешадија се разместени - мечувалците се на прво, а копјеносците на второ место.

- Поради поголемиот број припоени провинции, дозволени од максималното ниво на Централизација, направена е промена во максималното ниво на истражувањето Бирократија - максималното ниво при кое сите 21 провинции ќе работат со 100% ефикасност веќе е 40. Ова зголемување подразбира и промена во цената на неговите нивоа.

- Освен преку притискање на копчињата од тастатурата за пристап до градби во играта, брзите копчиња веќе можете да ги користите и преку клик со глувчето на нив во истоименото мени.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #1 on: February 21, 2014, 09:46:31 AM »

  • Промени поврзани со Централизација: За прво ниво Централизација ќе биде потребно прво ниво Транспортна станица. Соодветно, прво ниво Транспортна станица повеќе нема да биде потребно за прво ниво Централизација.
  • Нивоата на пилана, рудник за железо, каменолом и куќи, коишто се достапни по основањето на колонијата, припојувањето на терен и припојувањето на независен град се изменети.
  • Направени се подобрувања на Глобалната мапа - постојат нови икони кои се видливи после клик на објект на глобалната мапа.

Промени поврзани со Големите Луѓе:
  • Секој голем човек кој е назначен за гувернер или генерал ќе добива искуство два пати побрзо.
  • Шансата обичен поданик да стане Голем човек ако се прослави во општеството или да стане Голем човек преку победа во битка против активен играч во опсег на нето економкси поени x2 веќе е поголема.
  • Големите Луѓе ќе стареат побрзо, бебињата ќе се раѓаат почесто.
  • Шансата за смрт откако големиот човек ќе наполни 50 години, сега е помала.
« Last Edit: March 21, 2014, 16:05:11 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #2 on: March 07, 2014, 17:12:48 PM »

Промени и поправка на проблеми поврзани со калкулаторот за битки:

Тимот на Империја Онлајн Ве известува за претстојните промени и отстранување на проблеми поврзани со калкулаторот за битки, кои ќе бидат воведени во играта следната седмица. Точниот датум ќе биде најавен во дополнителни новости.

Промени:
1. Кулите ќе стрелаат по непријателските единици по следниот распоред: 1-ва линија, 3-та линија, 2-ра линија. Досега стрелаа по распоред: 3-та линија, 1-ва линија, 2-ра линија.
2. Нема да биде потребна придружна војска за опсадните машини испратени во напад.
3. Во битка на поле и во опсада на тврдина, Балистите ќе стрелаат прво по последната линија на далекострелните опсадни машини и дури потоа ќе им нанесуваат штети и на преостанатите единици од противничката војска.

Поправки на проблеми:
1. Бројот население, потребен за регрутирање на една опсадна машина веќе ќе се пресметува правилно, тоа значи дека:
- При пресметување на силата на нападот на опсадните машини, која е распределена на сите непријателски единици, секоја непријателска опсадна машина ќе се брои не како 1 единици, а како бројот на населението потребно за нејзиното регрутирање;
- Максималниот број тарани кои стрелаат по тврдината, веќе ќе биде еднаков на основниот гарнизон на нивото на нападнатата тврдина х3 / 35 (досега се делеше со 25), бидејќи 35 е бројот население, потребно за регрутирање на 1 таран;
- Местото, кое го зазема една опсадна машина во гарнизонот (со исклучок на товарните колички), веќе ќе биде еднакво на бројот население, потребно за нејзиното регрутирање (досега беше еднакво на бројот население поделен со 5);
2. Ќе биде отстранет проблемот при кој параметрите на опсадните машини неправилно беа под влијание на ефектите од истражувања, специјални ресурси и вештини на генерали кои им даваат бонуси единствено на параметрите на стрелци, пешадија и коњаница.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #3 on: March 17, 2014, 12:30:35 PM »

Промени и поправки во калкулаторот за битки:

Промени:
1. Кулите ќе стрелаат по непријателските единици по следниот распоред: 1-ва линија, 3-та линија, 2-ра линија. Досега стрелаа по распоред: 3-та линија, 1-ва линија, 2-ра линија.
2. Нема да биде потребна придружна војска за опсадните машини испратени во напад.
3. Во битка на поле и во опсада на тврдина, Балистите ќе стрелаат прво по последната линија на далекострелните опсадни машини и дури потоа ќе им нанесуваат штети и на преостанатите единици од противничката војска.

Поправки на проблеми:
1. Бројот население, потребен за регрутирање на една опсадна машина веќе ќе се пресметува правилно, тоа значи дека:
- При пресметување на силата на нападот на опсадните машини, која е распределена на сите непријателски единици, секоја непријателска опсадна машина ќе се брои не како 1 единици, а како бројот на населението потребно за нејзиното регрутирање;
- Максималниот број тарани кои стрелаат по тврдината, веќе ќе биде еднаков на основниот гарнизон на нивото на нападнатата тврдина х3 / 35 (досега се делеше со 25), бидејќи 35 е бројот население, потребно за регрутирање на 1 таран;
- Местото, кое го зазема една опсадна машина во гарнизонот (со исклучок на товарните колички), веќе ќе биде еднакво на бројот население, потребно за нејзиното регрутирање (досега беше еднакво на бројот население поделен со 5);
2. Ќе биде отстранет проблемот при кој параметрите на опсадните машини неправилно беа под влијание на ефектите од истражувања, специјални ресурси и вештини на генерали кои им даваат бонуси единствено на параметрите на стрелци, пешадија и коњаница.

Денес ќе бидат воведени и следните промени:

1. Ќе постои опција за бесплатна моментална обука на максимум 5 000 воени единици. Пример: ако во моментот имате вкупно 2 000 обучени воени единици, ќе имате опција бесплатно моментално да обучите уште мајмногу 3 000 воени единици, т.е. вкупната сума на обучени воени единици за империјата да не надминала 5 000.
2. Секој голем човек ќе има помала шанса да поседува талент со поголем ефект на соодветната вештина и поголема шанса да поседува талент со помал ефект на соодветната вештина.
3. Ќе имате можност за детален преглед по рунди на извештајот од битка како и извештаите од битка на поле и опсада на тврдина.
4. Додадена е историја на шпионирање за последните 7 дена во подмени Шпионирање во Командниот центар.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #4 on: March 20, 2014, 17:20:01 PM »

Поправка на проблеми:

- Отстранет е визуелен проблем во мени "Анкети"
« Last Edit: March 21, 2014, 16:05:33 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #5 on: March 25, 2014, 14:02:54 PM »

Поправка на проблеми:

- Во профилот на Голем човек кој истовремено е назначен за Генерал и Гувернер веќе ќе се покажува правилна информација
- Повеќе не е возможно да исчезне Советникот и Империјалните мисии во свет 194 после неговиот рестарт
- Поправени се проблеми во функцијата 'Пријави играч'
- Отстранет е проблемот кој во некои случаи се покажуваше при испраќање на Голем човек за брак во друга империја
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #6 on: March 27, 2014, 14:29:46 PM »

Поправка на проблеми:

- поправена е порака поврзана со можноста играчите од Фејсбук да го сменат нивното службено име
- поправен проблем во случај кога е испратена мисија за Напад/Вазализирање и избраниот независен град е припоен од друг играч пред крајот на мисијата
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #7 on: March 27, 2014, 16:48:04 PM »

Подобрување:

- воведено е експериментално решение со кое не е потребен Flash за вчитување на Глобалната мапа; возможно е да се појават проблеми со нормалното функционирање на мапата


Поправка на проблеми:

- поправен е редок проблем во кој часовникот за изградба на Тврдина може да замрзне
- поправена е погрешна порака покажана после откажување на Транспорна мисија
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #8 on: March 28, 2014, 16:24:02 PM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблем кој би можел да пречи при најава во играта ако играчот последно излегол од играта на конкретен чекор од советникот
- поправен е тултипот за Време по сервер
- додадена е појасна порака при ослободување на работници
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #9 on: March 28, 2014, 17:10:17 PM »

Поправка на проблеми:

- отстранета е можноста играчот да плати два пати за Моментална обука на едни исти единици
- поправени се тултипи во опцијата за плаќање преку Skrill
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #10 on: April 01, 2014, 11:14:06 AM »

Поправка на проблеми:

- отстранета е непотребна икона за Капацитет на носивост од Симулаторот за битки
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #11 on: April 01, 2014, 14:41:02 PM »

Поправка на проблеми:

- поправена е грешка во воените калкулации, поврзана со употребата на опсадни машини
- поправена е неправилна состојба на иконата за "Империјални мисии", кога нема достапни исполнети мисии
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #12 on: April 02, 2014, 11:23:38 AM »

Поправка на проблеми:

- визуелни поправки на Почетната страница за неколку јазици
- 2-часовното производство за "Покани пријател" веќе се пресметува правилно
- поправка во поднесување неправилна имформација во Извештајот за битки кога напаѓачот бил победен уште во Битката на поле
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #13 on: April 02, 2014, 15:23:20 PM »

Поправка на проблеми:

- поправени проблем кај единиците со двоен напад, кои напаѓаат поразена противничка војска
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #14 on: April 03, 2014, 14:53:29 PM »

Поправка на проблеми:

- подобрена е функционалноста на "Прашај играч"
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!