Imperia Online International
December 09, 2022, 18:12:35 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 18598 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #90 on: September 08, 2016, 13:26:02 PM »

Важно известување!

На 15.09.2016 во 15:00 часот, време по сервер, ќе биде воведена значајна промена во времињата за користење на некои услуги во играта. Промената опфаќа намалување на задолжителниот период на чекање помеѓу 2 користења на модулите. Нивната моментална употреба е ограничена до 1 пат на 24 часа. После промената ќе може да се употребуваат по 1 пат на 12 часа со следното ограничување - една употреба помеѓу 00:00 и 12:00, време по сервер и една употреба помеѓу 12:00 и 23:59, време по сервер. Промената ќе влијае на следните подули:
- верварски кампови - на глобалната мапа ќе се појавуваат 2 пати почесто
- отворање на ковчези од варварски кампови
- тркало на среќата
- сите видови ковчези од инвентарот
- 10-часовно производство
- подароци од храмот
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #91 on: October 12, 2016, 11:26:46 AM »

Промени кај ковчезите со ресурси

Следните промени во логиката на ковчезите со ресурси ќе бидат воведени во сите светови на 18.10.2013 во 15:00, време по сервер:

1. Содржината на сите ковчези, еквивалентна на одредено часовно производство, ќе се пресметува според производството во моментот на добивање на ковчезите и нема динамично да се променува со промената на приходот.
2. При рестарт на свет, ковчезите во новата ера ќе се пренесуваат со минимално количество ресурси според нивниот часовен еквивалент. Минималните количества можете да ги видите во екранот за информација во Инвентарот.

Напомена! Сите ковчези, добиени пред часот на промената, ќе продолжат да се пресметуваат динамично додека не бидат употребени!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #92 on: October 26, 2016, 14:25:36 PM »

Промени во нападите на сојузните поседи

Драги играчи, би сакале да ве известиме дека од 27.10 во 15:00 часот, време по сервер, играчите нема да имаат можност да напаѓаат сојузни поседи со својата лична војска. Сојузните поседи (собирни пунктови и замоци) ќе можат да бидат напаѓани само со војски од други сојузни поседи.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #93 on: November 23, 2016, 15:41:27 PM »

Промени кај чудата (11.11.2016)

Ваши Височества,

Империјалното Министерство за Изградба на споменици организира вонредна пресконференција во која изјави дека беа воведени следните промени за 7-те Светски чуда:

1. Секој играч кој влегува во топ 50 во рангирањето по нивоа на дадено чудо, ќе добива персонален, намален ефект од бонусот на соодветното чудо. Распоредот е како што следува:

- Играчот со највисоко ниво на чудото добива 100% од ефектот на чудото. Истиот ефект го добиваат и сите негови сојузници;
- Играчот рангиран на 2-ро место добива 100% од ефектот на чудото, но само за сопствениот профил;
- Играчите рангирани од 3-то до 20-то место добиваат 80% од ефектот на чудото, но само за сопствените профили;
- Играчите рангирани од 6-то до 10-то место добиваат 60% од ефектот на чудото, но само за сопствените профили;
- Играчите рангирани од 11-то до 20-то место добиваат 40% од ефектот на чудото, но само за сопствените профили;
- Играчите рангирани од 21-во до 50-то место добиваат 20% од ефектот на чудото, но само за сопствените профили;

2. Ако играч веќе добива ефект од чудо на сојузник, не може да добие и персонален ефект од истото чудо.
3. Еден играч продолжува да може да владее само едно чудо со сојузен ефект, но може да добива персонален ефект од сите други чуда, доволно е да е рангиран во топ 50 на рангирарањата и да не користи сојузен ефект од нив.

Добродојдовте во новата и подобрена Земја на чудата!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #94 on: November 24, 2016, 14:40:09 PM »

Брзо пребарување на варвари

Глобалната мапа се разделува на 2 дела - преглед на Глобалната мапа и Брзо пребарување на варварски кампови. Брзото пребарување на варварски кампови покажува до 3 најблиски кампови од секое достапно ниво и дозволува извршување на брзи дејства без да е неопходно да се преминува низ самата мапа.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #95 on: December 15, 2016, 15:53:37 PM »

Промени во играта

1. Играч кој се кандидирал за лидер во сојуз треба да почека 24 часа после крајот на изборите за да може повторно да се кандидира.
2. Играч што го напуштил или бил исфрлен од сојузот, треба да почека 24 часа од излегувањето од сојузот за да може да ги напаѓа бившите сојузници. Важи и обратниот случај - бившите сојузници не можат да го напаѓаат играчот што го напуштил/бил исфрлен од сојузот во првите 24 часа после неговото излегување.
3. Лидерот на сојуз добива право да отстранува споделени ознаки.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #96 on: January 13, 2017, 12:00:30 PM »

Нови медали

Почитувани благородни воини!

Империјалното Министерство на Воените Успеси и Признанија најпосле ќе ги овековечи најголемите воини помеѓу вас!
Нека сите да знаете дека од денес ќе се доделуваат 2 нови вида медали после крајот на секоја ера:
 • Најкрвав воин - му се доделува на играчот што завршил со најмногу битки на денот;
 • Воинот над сите воини - му се доделува на играчот што завршил со најмногу воени поени;
Ако има играчи кои завршиле со еднаков резултат, ќе биде доделен медал на секого од нив. Овие медали ќе им бидат доделени ретроактивно на сите кои ги исполнуваат условите!
Вие ги заслуживте!

Сила и чест!
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #97 on: February 07, 2017, 17:40:38 PM »

Промени во Управувањата

Ваши Величества!
На 13.02 ќе бидат воведени следните промени кај Управувањата:


Варваризам

• Прирастот на населението е зголемен од 30% на 50%;
• Единиците се обучуваат 25% побрзо наместо 20%;
• Златото од грабежи и снабдувачка пратка се зголемува од x3 на x4;
• Капацитетот на куќите е намален од -10% на -30%;


Монархија

• Цените и времињата за изградба на воени градби се намалено со 20% наместо 15%;
• Капацитетот на воените станици е зголемен од x5 на x10;


Феудализам

• Капацитетот на фармите е зголемен од 10% на 15%;
• Капацитетот на гарнизоните е зголемен од 50% на 100%;
• Заштитените ресурси и население се зголемени од 20% на 50%;
• Отстранет е негативниот ефект од -10 поени морал во напад;
• Се додава нов негативен ефект за зголемено издржување на војската со 10%;


Империјализам

• Златото од вазали и трговски потенцијал се зголемува од x6 на x8;
• Капацитетот на пазарот се зголемува од 150% на 200%;
• Бонусот на производство на колониите е намален од 20% на 10%;
• Негативниот ефект на издржување на војска е зголемен од 15% на 20%;
• Цените и времињата за изградба на воени градби се зголемени за 15% наместо 10%;
• Ефективноста на провинциите е намалена од -10% на -20%.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #98 on: March 09, 2017, 15:10:04 PM »

Претстојни промени кај сојузната шпионажа

Следните промени ќе бидат воведени на 20.03.2017:

1. Сојузните поседи ќе може да се шпионираат само од сојузни шпиони, испратени од други сојузни поседи. Шпионажата на сојузните поседи со лични шпиони повеќе нема да биде возможна.

2. Ефектот на сојузната Шпионажа и Контрашпионажа повеќе нема да зависи само од лидерот. Тие ќе бидат пресметувани според новата формула според која се пресметуваат воените сојузни истражувања: Нивото на Лидерот + Нивото на 1-виот Oфицер/2 + Нивото на секој еден од сојузните Kомандири/5 + Моменталното ниво на сојузното истражување. Ефектот на истражувањата веќе ќе има максимално ниво 100.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #99 on: May 29, 2017, 13:48:11 PM »

Нова функционалност
17.05.2017

Среќни сме да го објавиме пуштањето на нова функционалност која ќе Ви помогне во развојот на Вашите вазали - платено зголемување на ниво. Секогаш кога ќе посакате да го зголемите нивото на Ваш вазал, може да платите со ресурси, еднакви на разликата во цената на градбите помеѓу моменталното и следното ниво. Имајте во предвид дека со зголемување на нивото на вазал, исто така се зголемува и војската, распоредена во него. Платеното зголемување на ниво не е достапно кога сте под напад кој заклучува или кога вазалот е под напад.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #100 on: May 29, 2017, 13:49:05 PM »

Ново припојување
22.05.2017 11:57:29


Почитувани играчи, воведена е нова функционалност кај припојувањето на провинција. Во зависност од нивото на Централизација кое го имате, ќе имате можност да избирате помеѓу различни стадиуми на почетен развој на новата провинција. Секое ниво Централизација помеѓу 2 и 11 ќе отклучува по еден стадиум. Различните стадиуми се разликуваат по нивоата на градбите кои ги добивате во нив, со тоа што во повисоките стадиуми добивате повисоки нивоа градби за кои соодветно се потребни повеќе ресурси за припојување. Воведена е и промена поврзана со испраќањето на население во новата провинција. Досега имавте можност да испраќате само од невработеното население. Веќе ќе можете да праќате од целото Ваше население со тоа што ќе се зема количество работници, пропорционално на нивниот распоред во рудниците.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #101 on: May 31, 2017, 12:55:26 PM »

Повлекување/преместување на војска при сојузен напад

При сојузен напад, бранителот не може да ја премести војската од поседот под напад ако остануваат помалку од 5 секунди до ударот. Соодветно, напаѓачот не може да ја повлече војската ако остануваат помалку од 5 секуди до ударот.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #102 on: May 31, 2017, 12:55:58 PM »

Промена во транспортот на ресурси

Воведена е промена во формулата за патување на ресурси помеѓу оддалечени поседи. Таа веќе ќе се базира на растојанието помеѓу поседите и брзината на товарните колички. Ове ќе дозволи ресурсите да патуваат значително побрзо помеѓу оддалечените поседи.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #103 on: December 07, 2017, 12:24:57 PM »

Промени кај големите луѓе

1. Рамките на портретите на големите луѓе ќе бидат во различни бои според бројот на вродените таленти на секој голем човек.

2. Воведена е промена кај гувернерските и генералските обуки на големи луѓе. Досегашниот систем дозволуваше даден голем човек да биде обучен само до следното негово ниво. Новиот систем Ви дозволува да го изберете периодот (помеѓу 1 и 48 часа) за кој да биде обучуван големиот човек и според него тој ќе добие одредено количество искуство (опишано во табелата подолу). Секое ниво после првото на Генералски/Гувернерски штаб го зголемува за 5% добиеното искуство од обука. На секои 2 нивоа Генералски/Губернаторски штаб, ќе се дозволува паралелна обука на уште еден голем човек со тоа што на 16 ниво во соодветната градба ќе може паралелно да се обучуваат до 8 големи луѓе.

Основните вредности се за брзина x1 и треба да се помножат со брзината на Вашиот свет:

Часови     Искуство

1          25
2          35
4          55
8          80
12          90
24          135
48          200
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #104 on: December 13, 2017, 14:05:37 PM »

Ефект на Храмот на пропаста во симулаторот

Императори, чудото Храмот на пропаста беше додадено во симулаторот за да може да го вклучите во симулациите на битки. Се наоѓа во вториот таб Параметри. Храмот на пропаста им дава дополнителен напад во првата рунда на вашите единиците во битка во која учествуваат.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!