Imperia Online International
January 31, 2023, 18:36:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 18753 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #45 on: July 11, 2014, 16:05:05 PM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблем со којшто после објавена војна на еден од двата сојузи кои склучиле пакт за ненапаѓање, вториот сојуз не можеше да му објави бесплатна војна на агресорот.
- поправен е проблем со којшто не можеше да биде прифатен предлог за брак на голем човек испратен во друга империја и големиот човек остануваше во Командниот центар на играчот.
- поправен е проблем со којшто војската од уништен собирен пункт нема каде да отиде бидејќи нема доволно слободни места во собирниот пункт кон којшто е пренасочена и како резултат на тоа мисијата не можеше да заврши.
- поправен е проблем со којшто во Битки на денот не влегуваше и битка во одбрана, извршена помеѓу воени станици.
- поправен е проблем со којшто военото припојување на вазал со слаба војска, која не ѝ нанесува штети на тврдината, секогаш водеше до победа.
- поправен е проблем со којшто промената во цените на сојузните градби и истражувања не влијаеше правилно според нивото на универзитетот на Офицерот научник.
- поправен е проблем со којшто играч со помалку од 200 поени и за време на исполнување на чекорите на Советникот можеше да нападне туѓ сојузен посед.
- поправен е проблем со којшто бонусот од колонија, основана на специјален ресурс Дијаманти, не влијаеше при купување на дијаманти за пријател.


Промена:

- играчите во сојузот што е победник во натпреварот Господари на светот веќе ќе добиваат по 200 дијаманти како награда.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #46 on: July 15, 2014, 09:55:15 AM »

Промени и поправка на проблеми:

- направена е корекција на нивоата и цените на градбите Гувернерски штаб, Генералштаб и Дворец. Погледнете го описот на градбите во играта за повеќе информација.
- во случаите кога императорот умрел или бил убиен и друг Голем човек го наследил неговиот престол, првото ресетирање на вештините веќе ќе биде бесплатно.
- има промени во дел "Избори" во сојузното мени.
- ако сојузот го напуштат сите негови членови, неговото име ќе се ослободи и ќе може да се користи при формирање на нов сојуз.
- нов дизајн на "Назначување во група" за назначување на членови од сојузот во групи.
- воведена е порака за предупредување коге е откажана мисија за припојување по мирен пат.
- во Рангирањето на играчи, движењето на нето и воените поени на играч спрема вчерашните вредности веќе правилно ќе се покажува.
- веќе се покажува правилната единична цена за талон при купување на 10 или 15 талони во "Играта на среќа".
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #47 on: July 16, 2014, 16:18:12 PM »

Промени:

Поради условите на трговската политика на Фејсбук, повеќе нема да биде достапно копчето за објавување на завршена Империјална мисија на ѕидот на Фејсбук.
« Last Edit: July 16, 2014, 16:20:08 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #48 on: July 23, 2014, 10:21:51 AM »

Поправка на проблеми:

- Поправен е проблем со кој не се покажуваше правилното количество дијаманти во екранот на избраниот пакет при купување на дијаманти со некои методи за плаќање.
- Кога императорот ќе умре или ќе биде убиен и друг голем човек ќе го наследи неговиот престол, првото ресетирање на вештините веќе ќе биде бесплатно, само во случај кога новиот император има вештини.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #49 on: July 24, 2014, 16:18:16 PM »

Поправка на проблеми:

- отстранет е проблем поврзан со удвојување на сојузна војска
- отстранет е проблем со кој беше спречена можноста за избор на нов лидер на сојузот
- поправен е проблем со кој наследникот на императорот губи поени искуство како гувернер и губи вештини при наследување на престолот
- отстранет е проблемот со кој некои членови во сојузот не го гледаа последниот шпионски извештај во сојузот
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #50 on: July 31, 2014, 10:29:33 AM »

Поправка на проблеми:

- империјалната мисија за придружување во / формирање на сојуз веќе правилно се исполнува.
- поправен е проблемот со испраќање товарни колички од друг посед кон воена станица од менито за собирање на војска.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #51 on: August 18, 2014, 12:09:26 PM »

Поправка на проблеми 07.08.2014:

- поправен е проблем со кој времето на патување на сојузната војска не беше под влијание на нивото Картографија од лидерот.
- линковите за поими во Речникот во "Како да играм" веќе работат правилно.
- опсегот на поени во екранот за информација пред битка веќе се покажува правилна информација кога има мала разлика помеѓу пените на агресорот и бранителот.
- во профилот на голем човек што починал веќе се покажува слика на починатиот.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #52 on: August 21, 2014, 15:51:59 PM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблем со кој не се одземаше Задоволство при негативен баланс на задоволството поради даночната стапка.
- поправен е проблем со кој исчезнуваше последниот шпионски извештај после шпионирање преку историја на шпионажа.
- поправен е проблем со кој во екранот за испраќање на напад не се променуваше брзината на воените единици, независно од нивниот вид.
- поправен е проблем при кој шпионите коишто биле инфилтрирани во вазал од играч, не се повлекуваа после ослободување на вазалот.
- бонусот од императорската вештина Врховен генерал веќе правилно се пресметува.
- бонусот на трговскиот потенцијал од вештината Мајстор трговец веќе правилно се пресметува.
- во шпионскиот извештај растојанието до различните провинции на еден играч веќе е еднакво.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #53 on: August 27, 2014, 09:56:11 AM »

Поправка на проблеми:

- чувар на профил кој има права да одговара на прашања во мени Прашај играч повеќе нема право да одговара преку профилот што го чува.
- поправен е визуелен проблем кој се појавуваше при промена на редот на истражувањата во редот за чекање, кога истовремено беа отворени прозорците и на двата универзитета.
- поправен е проблем при кој во случај на депозит, внесен пред активирање на мод Одмор, се добиваше порака за негов крај веднаш после прекинување на модот Одмор.
- поправена е визуелна неточност во статусот на шпионите, инфилтрирани во Независен град.
- вредноста на брзината веќе се покажува правилно во описот на воените единици.
- поправена е неточност во цената на 28-мо ниво Куќи.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #54 on: October 16, 2014, 15:40:42 PM »

Советник 2.0: Без повторување

Со воведувањето на новиот Советник 2.0, повеќе нема да биде неопходно да го поминувате Советникот одново. Ако сте го поминале Советникот барем еднаш и откако светот ќе се рестартира, автоматски ќе започнете да играте со сите градби, истражувања, ресурси и дијаманти кои се добиваат од Советникот.

Нема да Ви биде предложено да активирате Почетничка заштита како досега, но како и претходно, ќе можете да ја активирате од секој Извештај од битка додека не достигнете 1 000 поени.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #55 on: November 04, 2014, 15:31:00 PM »

Промени:

Воведени се следните промени: ако вредноста/златниот еквивалент на војската од напаѓачкиот сојуз/играч е драстично помала од златниот еквивалент на ВРЕДНОСТА на сојузот заштитник (ова е збирот на нето вредноста, добиена при изградба на градби, развој на истражувања и војска), Премиум опциите нема да бидат заклучени за сојузот заштитник додека е под напад.

Ако вредноста/златниот еквивалент на војската на напаѓачот е драстично помала од златниот еквивалент на нето економските поени на заштитникот, заштитникот под напад ќе може да донира ресурси во својот сојуз.
« Last Edit: November 04, 2014, 15:33:11 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #56 on: November 05, 2014, 12:45:55 PM »

Промени:

Играч повеќе нема да може да нападне Сојузен посед со повеќе од 3 000 000 единици. Сите Опсадни машини се бројат како бројот единици еднаков на нивната Оперативна посада.

(Промената е воведена на 28.10).
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #57 on: November 25, 2014, 10:16:12 AM »

Поправка на проблеми:

- Поправен е проблем сврзан со исчезнување на аватар во примена приватна порака.
- Информацијата во тултипот на терен што го покажува растојанието до империјата веќе е правилна.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #58 on: November 27, 2014, 18:03:13 PM »

Ажурирање:

При напад на варварски камп, генералите и нивните вештини, што досега се гладаа во шпионскиот извештај, веќе ќе влијаат и на битката.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #59 on: December 03, 2014, 15:39:27 PM »

Ажурирање:

Додадено е копче за освежување на прозорецот на секое мени во играта, се наоѓа до копчето за затворање (не е достапно за мобилните апликации).
« Last Edit: December 03, 2014, 15:46:14 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!