Imperia Online International
July 21, 2024, 20:57:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 23987 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #30 on: May 22, 2014, 16:07:10 PM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблем кој не дозволуваше правилно да се пресметуваат бонусите за Задоволство од различни Специјални ресурси
- бонусот од вештината Управник на воена станица веќе правилно се применува
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #31 on: June 05, 2014, 09:55:30 AM »

Поправка на проблеми:
23.05.2014 10:49:25

- отстранет е проблемот со погрешните пресметки за опсадните машини кои можат да напаѓаат на сојузен Замок (Само во Симулатор за битки; вистинските битки се непроменети);
- поправена е грешката каде што беше намалено Задоволството на играчот кој успешно бил шпиониран;
- по ослободувањето на Генералот кој поседува вештина ''Управник на воена станица'', вишокот на воените единици ќе се вратат во престолнината;
- поправена е појавата кога при користење на опцијата во командниот центар ''Сите на поле'', во една Колонија/Воена станица ја поставува целата војска на поле во сите Колонии/Воени станици.
Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #32 on: June 05, 2014, 09:56:28 AM »

Поправка на проблеми
26.05.2014 16:50:39

- Независните градови кои играчот ги напаѓал од сега нема да се прикажуваат како "Light god" во менито Сала на престолот/Битки;
- Некои опции (моментална обука, преместување во редицата на чекање, прекинување на истражувањата итн.) од сега ќе бидат одклучени после завршувањето на советникот;
- Неактивните империи веќе нема да произведуваат ресурси.
Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #33 on: June 05, 2014, 09:56:54 AM »

Поправка на проблеми
28.05.2014 10:05:35

- додадено е копче ''Претвори во вазал'' за Независните градови кога тие се гледаат од Воена станица/Колонија
- бонусот од терен за обука на коњаница од сега правилно ќе се применува.
« Last Edit: July 11, 2014, 11:06:07 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #34 on: June 05, 2014, 09:57:39 AM »

Подобрувања
29.05.2014 15:10:02


- играта веќе ќе го помни Вашиот последен избор на Генерал при испраќање на напад
- позицијата на Големиот човек како Генерал или Гувернер веќе ќе се покажува и во неговиот портрет. Нова икона ќе Ве информира ако Големиот човек бил испратен на мисија
- воведен е нов метод за неселување на светот од играчи со цел да се зголеми достапната територија за припојување
- подобрени се врските со "Мои сојузни мисии"; веќе ќе гледата кој ги испраќа Вашите Сојузни војски на мисија
- визуелни промени на екранот "Распоредување" во Команден центар
- додадена е детална информација за Сојузните војски, достапна во екраните "Информација за сојузот" и "Сојузни поседи"
- оптимизација на Воениот симулатор
- оптимизација на Шпионажата; играчите веќе можат да ги гледаат Извештаите од шпионажа на нивните Сојузници
- задоволството веќе не може да падне под 0
- подобрено е движењето низ мени "Рангирање"

- еден Голем човек повеќе не може да биде Гувернер и Генерал-заштитник во два различни поседи

- Големите луѓе веќе можат да бидат назначени за Гувернери во Трговска станица
 
« Last Edit: July 11, 2014, 11:20:45 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #35 on: June 05, 2014, 09:58:06 AM »

Поправка на проблеми
03.06.2014 12:25:10

- приходот од признание на вазалите повеќе нема да се собира ако го достигнал неговиот лимит (во зависност од нивото на Тврдина)
- бонусот од вештината Духовен водач веќе правилно ќе се пресметува
- донирање на војска во Сојузен посед веќе ќе има минимално време на патување
- неактивните напуштени империи повеќе нема да произведуваат ресурси
« Last Edit: July 11, 2014, 11:33:34 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #36 on: June 27, 2014, 12:37:29 PM »

Поправка на проблеми
06.06.2014 17:00:00

- поправен е проблем поврзан со Шпионажата на Сојузен посед
- опцијата "Промена на позиција" повеќе нема да биде достапна за обичните членови на Сојузот ако има достапни позиции за Командант или Офицер
« Last Edit: July 11, 2014, 11:33:58 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #37 on: June 27, 2014, 12:37:53 PM »

Поправка на проблеми
09.06.2014 13:37:34

- напуштените империи кои се под Почетничка заштита повеќе нема да се покажуваат на Глобалната мапа преку филтерот за Напуштени империи
- обичните членови во Сојузот повеќе нема да можат да го Поправаат или Уништуваат Големиот храм во Сојузен Замок
- поправен е проблем со Големите луѓе кои се враќаат од неуспешна понуда за Брак и повеќе не се достапни за назначување на Гувернерска или Генералска позиција
« Last Edit: July 11, 2014, 11:38:35 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #38 on: June 27, 2014, 12:38:26 PM »

Поправка на проблеми
24.06.2014 15:27:40

- отстранет е проблем поврзан со промената на корисничките имиња во Одноклассники: Синови на пустината
- искуството за Гувернер во профилот на императорот веќе правилно се пресметува и правилно се покажува
- копчето Помош при плаќање е повторно достапно за играчите кои играат во световите Одноклассники во верзија 6
- отстранет е проблемот кој му даваше можност на чуварот со ограничени права да отвора ковчези во храмот.
- поправен е проблемот со покажување на играчи од сојуз преку клик на копчето Сојуз на глобалната мапа
« Last Edit: July 11, 2014, 11:51:04 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #39 on: June 30, 2014, 10:55:01 AM »

Поправка на проблеми
25.06.2014 17:13:10

- отстранет е проблемот со доделување на два медали за битка на денот
- поканата за регистрација, испратена од играч до пријател на Facebook секогаш ќе го регистрира примачот во истиот свет. Во многу ретки случаи, кога нема слободни места во истиот свет, примачот на поканата ќе биде регистриран во свет со слободни места.
« Last Edit: July 11, 2014, 11:55:18 AM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #40 on: July 04, 2014, 11:28:38 AM »

Поправка на проблеми
02.07.2014 15:59:09

- веќе е дозволено играч да шпионира напуштена империја од сојуз со којшто играчот е во федерација
- поправен е проблемот со кој избришаните приватни пораки повторно се појавуваа во сандачето за пораки
- поправен е проблемот со кој копчето "Сите во гарнизон" беше активно и кога гарнизонот е полн
« Last Edit: July 11, 2014, 13:15:36 PM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #41 on: July 04, 2014, 11:29:28 AM »

Иновации и поправка на проблеми
01.07.2014 12:05:04

- додаден е Речник во менито Како да играм. Постојано ќе се обновува со нови термини.

- воведена е функционалноста "Залихи" (на десната страна од екранот). Менито ги покажува сите достапни ковчези со ресурси или друга содржина во едно мени во коешто можат да се разгледуваат и отвораат.

- воведена е функционалност за кандидирање на играч во сојуз.

- секој ќе може да провери колку напреднал во споредба со сите играчи од сите светови според нето економски поени, опцијата е достапна во мени Рангирање.

- играчите ќе бидат предупредени дека го достигнуваат лимитот на капацитетите на куќите и ресурсите два часа пред да го достигнат, преку зелена тркалезна икона со знак извичник.

- во мени Шпионажа е додадено копче за Повлекување на сите шпиони назад.

- Активирањето на мод Одмор веќе:

1. ќе спречува стареење на големите луѓе
2. ќе спречува раѓање на деца
3. ќе спречува умирање на големите луѓе
4. ќе спречува создавање на благородници
5. ќе спречува добивање на искуство кај генералите
6. нема да ја запира платената обука на генерали/гувернери
7. нема да дозволува испраќање на голем човек во империја каде што е активен мод Одмор

- во случај на напад кога разликата помеѓу вредноста/златниот еквивалент на војската на напаѓачот и нето економските поени на бранителот е драстична, нема да биде достапен ковчег со војска во Храмот.

- движењето на сојузните војски веќе ќе се пресметува правилно, земајќи го во предвид нивото на Картографија на Лидерот.

- веќе ќе се покажува правилна порака за грешка кога играчот ги разгледува своите вазали преку стрелките во менито и наиде на вазал што му бил одземен.

- вазалите во ексклузивната зона на напуштена империја веќе ќе бидат видливи за сите.

- при напуштање на сојузот, играчите ќе добијат известување за бонусите кои ќе ги изгубат и можноста повторно да влезат во сојузот.

- опцијата за Игнорирање во приватни пораки веќе нема да им дозволува на играчите да пишуваат на профилот на играчот што ги игнорирал.

- во провинција заклучена поради Немири или Бунт повеќе нема да биде возможно да се постави данок.

- поправен е проблем со којшто можеше да се испрати голем човек во туѓа империја за време на платена обука.
« Last Edit: July 11, 2014, 12:25:26 PM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Martina
Forum Staff
*

Karma: +184/-12
Offline Offline

Posts: 234


IO


WWW
« Reply #42 on: July 04, 2014, 11:29:52 AM »

''Мулти-најава''
02.07.2014 12:28:50

Почнувајќи од денес, Ви претставуваме нова опција во Империја Онлајн - Мулти-најава. Дизајнирана е за да Ви дозволи непречено да поминувате помеѓу мобилните апарати, работниот или персоналниот компјутер. Ги има следните функции:

· Сега можете истовремено да бидете најавени во Империја Онлајн од повеќе апарати. Најава преку нов апарат повеќе нема автоматски да Ве одјави од претходниот.

· Новиот "Дневник на активност" ќе Ви обезбедува детална информација, кој и од каков апарат наскоро влегувал во Вашиот профил.

· Промената на лозинката на Вашиот профил на еден апарат ќе Ве одјави од сите други апарати.

· Мулти-најава не е достапна за време на Советникот.
« Last Edit: July 11, 2014, 13:00:34 PM by Angela » Logged


Martina
Serbian Community Manager

Serbian Forum
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #43 on: July 07, 2014, 16:18:58 PM »

Поправка на проблеми:

- Поправен е проблем поврзан со отстранување на гувернер кој бил назначен во провинција.
- Поправен е баг со кој пакетот за еден месец премиум се активираше 2 пати.
- Одбројувањето на времето до истекување на депозитот во банката додека е активен мод Одмор ќе биде запрено.
- Поправен е проблемот поврзан со неактивност на бројачот, којшто го одбројува времето за сојузно истражување.
- Иконата со череп во профилот на генерал после неговата смрт веќе ќе се покажува правилно.
- Модулот "Дијамантска трка" е запрен на неодредено време.
« Last Edit: July 11, 2014, 15:53:01 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #44 on: July 09, 2014, 15:31:36 PM »

Поправка на проблеми:

- Поправен е проблем каде што при обид за придружување во сојуз, во којшто лидерот сѐ уште не се најавил во светот после рестарт, се покажуваше грешка.
- Поправен е проблем со кој после смрт на последниот преостанат човек во една династија, датумот на смртта на останатите членови станува ист како и датумот на неговата смрт.
- Поправен е проблем каде што во извештајот од битка на денот се покажуваше само 1-вата рунда.
- Имињата на победениот и победникот во извештајот од симулација веќе се покажуваат на правилните места.
« Last Edit: July 11, 2014, 15:53:07 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!