Imperia Online International
July 21, 2024, 17:51:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Промени и поправки на проблеми  (Read 23963 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #15 on: April 03, 2014, 16:42:47 PM »

Поправка на проблеми:

- отстранет е проблемот при кој после уништување на Воена станица напаѓачката војска се пренасочува кон Трговска станица, наместо кон провинцијата од којашто била испратена
- поправени се проблемите со поставување на Сојузен аватар
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #16 on: April 04, 2014, 16:11:24 PM »

Поправка на проблеми:

- Известувањето "Потребно е членство во сојуз!" веќе работи правилно кога играчот е исфрлен од сојуз за време на сојузна мисија
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #17 on: April 09, 2014, 08:30:20 AM »

Поправка на проблеми:

- чуварите на профил повеќе не можат да го променат името на профилот од друг играч (проблемот се однесува само на профили, создадени преку (Facebook/Одноклассники)

 
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #18 on: April 10, 2014, 13:53:03 PM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблемот со кој битките меѓу сојузните војски за време на војна неправилно се покажуваа како битки помеѓу лидерите на сојузите и неправилно се распределуваше воениот приход
- поправен е проблемот преку кој високиот број на население можеше да ги деактивира вештините на Губернаторот
- уништената тврдина на императорот, кој после отсуство од својата империја се вратил во неа, веќе автоматски се поправа
- профилите во Одноклассники се оптимизирани за пристап преку Internet Explorer 8
- поправена е неправилната состојба на иконата за "Империјални мисии" кога не се достапни исполнети мисии
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #19 on: April 14, 2014, 14:21:10 PM »

Поправка на проблеми:

- Ровот, изграден во Собирен пункт или Сојузен замок, веќе ќе има правилно влијание врз војската која напаѓа
- Генералската вештина "Запленувач" веќе правилно ќе влијае врз капацитетот на носивост на војската
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #20 on: April 16, 2014, 15:27:55 PM »

Промени:

- Почетничката заштита која автоматски истекува кога играчот ќе достигне 1000 поени, веќе може да се исклучи ако играчот испрати напад на друг играч

Поправка на проблеми:

- Играчите кои напаѓаат од провинција, различна од престолнината, веќе ќе го гледаат правилниот пат на својата војска на Глобалната мапа

- Поправен е проблемот кој дозволуваше истовремено да бидат назначени двајца лидери во еден сојуз и којшто можеше да доведе до блокирање на сојузното мени

- Поправен е проблемот со кој можеше да "замрзне" и да не се исполни мисијата враќање на население од уништен посед

- Гувернерските вештини кои го намалуваат времето за обука на воени единици, веќе го намалуваат времето и за Надоградување на единици

- Додадена е информација во известувањата за правење на неуништлива Колонија

- Трговскиот приход од Трговски патишта веќе правилно се покажува во мени Сала на престолот/Економија
« Last Edit: April 16, 2014, 16:05:52 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #21 on: April 22, 2014, 11:45:47 AM »

Поправка на проблеми:

- додадена е опција за Расформирање на војски којашто недостигаше во Собирен пункт во случај кога сојузот имаше во сопственост само еден Собирен пункт
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #22 on: April 23, 2014, 10:14:40 AM »

Поправка на проблеми:

- поправен е проблем кој можеше да предизвика Вазалите да не генерираат приход
- повеќе не е возможно да се донира само дел од Опсадна машина во Сојузен посед
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #23 on: April 24, 2014, 11:04:39 AM »

Поправка на проблеми:

- испраќањето на повеќекратни напади против Сојузен замок повеќе нема да ја блокира можноста на бранителот да преместува војски кон нападнатиот Замок
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #24 on: May 08, 2014, 12:49:18 PM »

Поправка на проблеми на 28.04.2013:

- поправен е проблемот кој дозволуваше да се добиваат Воени поени од напад по Независни замоци

- поправен е проблем кој можеше да доведе до плаќање на издржување на војската додека нападите се запрени

- империјалните мисии "Епски камени ѕидови" и "Епска дополнителна заштита" веќе ќе бидат достапни после исполнување на потребните услови

- поправен е проблемот со кој терените "Планински" и "Ридови" не им даваат бонус на Стрелците во одбрана

- подобрена е комуникацијата за воените бонуси на Тврдината во престолнината
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #25 on: May 08, 2014, 12:50:02 PM »

Поправка на проблеми на 29.04.2014:

- поправен е проблем кој доведуваше до неправилно пресметување на исполнетите Империјални мисии

- поправен е проблемот со кој неправилно се пресметуваат нивоата на градби за некои Империјални мисии

- поправено е неправилното пресметување на некои воени истражувања за време на сојузен напад

- поправен е неправилен ефект на бонусот од Богато поле на Памук
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #26 on: May 10, 2014, 11:29:35 AM »

Промени:

- додадена е порака која известува дека се исполнети сите Империјални мисии
- подобрено е создавањето на  уникатни имиња и портрети на Големите луѓе
 
Поправка на проблеми:

- поправени се линковите за форумите на ИО за некои јазици
- бонусот од вештината Ограбувач веќе ќе се пресметува правилно при испраќање на Грабеж
- подобрено е преминувањето помеѓу екраните на различните поседи од играчот
- бројот на Кули веќе ќе се намалува правилно кога Тврдината била разрушена под неопходното ниво
- вештината Гарнизонски тактичар веќе ќе се применува правилно, дури и кога Генералот во одбрана е испратен на мисија
- капацитетот на гарнизонот веќе ќе се намалува правилно, кога е отстранет Генерал во одбрана со вештина "Гарнизонски тактичар"
- играчите повеќе нема да можат да градат Колонии или Воени станици во ексклузивната зона на Напуштена империја
- војската донирана во Собирен пункт / Замок со пополнет капацитет, која треба да се врати во уништена Колонија, веќе нема да исчезнува. Наместо ова, војската ќе се врати во поседот од каде што била основана Колонијата.
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #27 on: May 15, 2014, 15:02:06 PM »

Поправка на проблеми:

- Поправен е проблем со кој времето за изградба на Империјалниот пат, чијашто изградба е во тек, може да се покажува различно ако се гледа во различни провинции
- генералите во заштита ќе бидат ослободени од нивната должност ако империјата во која биле назначени се претвори во "изоставена"
- ефектот на бонусот од специјалниот ресурс Мермер веќе ќе се пресметува правилно
- играчот повеќе нема да може да припои свој вазал којшто е под напад
- кога Големиот човек стане император, неговото искуство ќе се пресметува правилно
« Last Edit: May 15, 2014, 15:03:41 PM by Angela » Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #28 on: May 16, 2014, 12:09:14 PM »

Поправка на проблеми:

- дозволеното растојание за изградба на Колонии, Трговски и Воени станици секогаш ќе се пресметува од престолнината
- вазалните војски повеќе нема да се пресметуваат во дозволениот лимит за моментална обука на 5000 единици
- поправени се ретки случаи со предвремени пораки кои известуваат дека е истечен рокот за орочување на Депозитот
- поправено е погрешно покажување на искуство на Гувернерите во некои прозорци
- кога ќе пристигне војска во посед во којшто назначениот Генерал во одбрана поседува вештина Гарнизонски тактичар, војската правилно ќе се распоредува во дополнителните места во гарнизонот
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Angela
Community Manager
*

Karma: +256/-18
Offline Offline

Posts: 3658


« Reply #29 on: May 21, 2014, 12:35:10 PM »

Поправка на проблеми:

- поправено е погрешно покажување на "Приход од трговија" за вазали
- поправен е проблемот со пресметување на бонусите на Морал на сојузните војски
- количеството дијаманти во Сојузната ризница веќе е видливо за сите членови
Logged


Angela
Macedonian Community Manager


Facebook Fan Page
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!