Imperia Online International

Other Forums => Новости => Topic started by: Angela on October 11, 2013, 16:08:30 PMTitle: Празнична заштита
Post by: Angela on October 11, 2013, 16:08:30 PM
По повод Курбан Бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучотк на Мега блиц светот) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита може да биде активирана од мени Премиум >> подмени Додатоци на 14.10.2013 во 12:00 часот и ќе заврши на 18.10.2013 во 12:00 часот, време по сервер.

Империја Онлајн им посакува весели празници на сите кои празнуваат!


Title: Re: Празнична заштита
Post by: Angela on December 17, 2013, 16:08:38 PM
Празнична заштита за Божиќ

Во врска со претстојните Католички Божиќни празници, на 21.12.2013, во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита во сите светови во Империја Онлајн (освен во свет мега блиц 140). Празничната заштита ќе заврши на 26.12.2013 во 15:00 часот, време по сервер.

Весели празници!


Title: Re: Празнична заштита
Post by: Angela on December 17, 2013, 16:09:34 PM
Празнична заштита за Новогодишната ноќ

Во врска со претстојните Новогодишни празници, на 28.12.2013, во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита во сите светови во Империја Онлајн (освен во свет мега блиц 140). Празничната заштита ќе заврши на 02.01.2014 во 15:00 часот, време по сервер.

Среќна нова година!  *OldMAn*


Title: Празнична заштита за Велигден
Post by: Angela on April 14, 2014, 14:36:08 PM
По повод претстојните Велигденски празници, на 17.04.2014 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита во сите меѓународни, бугарски, португалски, шпански, полски, српско-хрватски, хрватски, романски и руски светови во Империја Онлајн (со исклучок на Мега блиц 140 и Мега блиц 218). Празничната заштита автоматски ќе заврши на 22.04.2014, во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активина, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до одредена Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите на независните провинции со цел запленување ресурси не се возможни.

Можете да ја активирате Празничната заштита само ако војската не е испратена на мисија.


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on July 25, 2014, 12:22:03 PM
По повод Рамазан бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на световите 140 Мегаблиц и 218 Мегаблиц) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да се активира преку иконата за празнична заштита на мапата на селото на 27.07 во 12:00 часот, време по сервер и ќе заврши на 30.07 во 12:00 часот, време по сервер.

Империја Онлајн им посакува весели празници на сите муслимани!


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on October 03, 2014, 11:49:45 AM
По повод Курбан Бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на световите 140 Мегаблиц и 218 Мегаблиц) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да се активира преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 на 03.10 во 12:00 часот, време по сервер и ќе заврши на 07.10 во 12:00 часот, време по сервер. За повеќе информација околу Празничната заштита, кликнете овде.

Империја Онлајн им посакува весели празници на сите кои празнуваат!


Title: Празнична заштита за католички Велигден
Post by: Angela on April 01, 2015, 13:35:47 PM
По повод претстојните католички Велигденски празници, на 03.04 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита во сите меѓународни светови (со исклучок на Мега блиц 140 и Мега блиц 218), португалски, шпански, италијански, полски, српско-хрватски, и хрватски светови во Империја Онлајн. Празничната заштита автоматски ќе заврши на 07.04, во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активина, профилот не може да биде напаѓан, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи на профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска итн. Сите напади испратени до одредена Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите на независните провинции со цел запленување ресурси, како и нападоте по/од варварски кампови не се возможни.

*Можете да активирате Мод одмор или Празнична заштита само ако војската не е испратена на мисија.


Title: Празнична заштита за православен Велигден
Post by: Angela on April 07, 2015, 11:31:34 AM
По повод претстојните православни Велигденски празници, на 09.04 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита во сите руски, романски, српско-хрватски, бугарски и меѓународни светови (со исклучок на Мега блиц 140 и Мега блиц 218) во Империја Онлајн. Празничната заштита автоматски ќе заврши на 14.04 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активина, профилот не може да биде напаѓан, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи на профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска итн. Сите напади испратени до одредена Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите на независните провинции со цел запленување ресурси, како и нападоте по/од варварски кампови не се возможни.

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

*Можете да активирате Мод одмор или Празнична заштита само ако војската не е испратена на мисија.


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on July 14, 2015, 16:10:58 PM
По повод Рамазан бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на световите 140 Мегаблиц и 218 Мегаблиц) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да се активира преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 на 16.07 во 15:00 часот, време по сервер и ќе заврши на 19.07 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни.

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on September 24, 2015, 08:41:15 AM
По повод Курбан бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на световите 140 Мегаблиц и 218 Мегаблиц) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да се активира преку иконата за празнична заштита на мапата на селото на 24.09 во 15:00 часот, време по сервер и ќе заврши на 27.09 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни.

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on December 22, 2015, 18:31:23 PM
По повод претстојните Католички Божиќни празници, на 23.12 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана Празнична заштита преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 и преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5, во сите светови во Империја Онлајн (со исклучок на световите мега блиц 140 и 218). Празничната заштита ќе заврши на 26.12 во 15:00 часот, време по сервер.

По повод претстојните Новогодишни празници, на 30.12 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана Празнична заштита преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 и преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5, во сите светови во Империја Онлајн (со исклучок на световите мега блиц 140 и 218). Празничната заштита ќе заврши на 02.01 во 15:00 часот, време по сервер.

По повод претстојните Православни Божиќни празници, на 06.01 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана Празнична заштита преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 и преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5, во сите спрско-хрватски, руски и меѓународни светови во Империја Онлајн (со исклучок на световите мега блиц 140 и 218). Празничната заштита ќе заврши на 08.01 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина, Черепот на богатството и други периодични настани во Империја Онлајн.

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.

Весели празници!


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on March 23, 2016, 13:03:22 PM
По повод претстојните католички Велигденски празници, на 25.03 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита (нема да биде достапна во Мега блиц и Блиц Мастер световите). Празничната заштита автоматски ќе заврши на 29.03 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:
Додека е активина, профилот не може да биде напаѓан, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи на профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска итн. Сите напади испратени до одредена Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите на независните провинции со цел запленување ресурси, како и нападоте по/од варварски кампови не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина и Черепот на богатството. Издржување на војската нема да се зема иако во статистиката може да излгеда дека се задржува.


ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

*Можете да активирате Мод одмор или Празнична заштита само ако војската не е испратена на мисија.

Весели празници!


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on April 27, 2016, 10:19:07 AM
По повод претстојните православни Велигденски празници, на 28.04 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана празнична заштита (нема да биде достапна во Мега блиц и Блиц Мастер световите). Празничната заштита автоматски ќе заврши на 03.05 во 15:00 часот, време по сервер.


Правила на празничната заштита:
Додека е активина, профилот не може да биде напаѓан, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи на профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска итн. Сите напади испратени до одредена Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите на независните провинции со цел запленување ресурси, како и нападоте по/од варварски кампови не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина и Черепот на богатството. Издржување на војската нема да се зема иако во статистиката може да излгеда дека се задржува (ќе се задржува издржување во случај да ја напаѓате Мрачната тврдина или Черепот на богатството).

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

*Можете да активирате Мод одмор или Празнична заштита само ако војската не е испратена на мисија.

Весели празници!


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on September 08, 2016, 16:20:53 PM
По повод Курбан бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на световите Мега блиц и Блиц мастер) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да се активира преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 и преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5 на 12.09 во 15:00 часот, време по сервер и ќе заврши на 15.09 во 15:00 часот, време по сервер.

Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина и Черепот на богатството. Издржување на војската нема да се зема иако во статистиката може да излгеда дека се задржува (ќе се задржува издржување во случај да ја напаѓате Мрачната тврдина или Черепот на богатството).

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.


Title: Празнична заштита за Католички Божиќ
Post by: Angela on December 20, 2016, 14:14:53 PM
По повод претстојните Католички Божиќни празници, на 23.12 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана Празнична заштита преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6, преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5 и преку мени Премиум во мобилните апликации, во сите светови во Империја Онлајн (со исклучок на мега блиц и блиц мастер световите). Празничната заштита ќе заврши на 26.12 во 15:00 часот, време по сервер.


Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина и Черепот на богатството. Издржување на војската нема да се зема иако во статистиката може да излгеда дека се задржува (ќе се задржува издржување во случај да ја напаѓате Мрачната тврдина или Черепот на богатството).

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.


Title: Празнична заштита за Нова Година
Post by: Angela on December 20, 2016, 14:18:54 PM
По повод претстојните Новогодишни празници, на 30.12 во 15:00 часот, време по сервер, ќе може да биде активирана Празнична заштита преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6, преку мени Премиум -> подмени Додатоци во верзија 5 и преку мени Премиум во мобилните апликации, во сите светови во Империја Онлајн (со исклучок на мега блиц и блиц мастер световите). Празничната заштита ќе заврши на 02.01 во 15:00 часот, време по сервер.


Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина и Черепот на богатството. Издржување на војската нема да се зема иако во статистиката може да излгеда дека се задржува (ќе се задржува издржување во случај да ја напаѓате Мрачната тврдина или Черепот на богатството).

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.


Title: Празнична заштита
Post by: Angela on June 23, 2017, 12:40:43 PM
По повод Рамазан бајрам, Империја Онлајн им дава можност на играчите од турските, арапските и меѓународните светови (со исклучок на светови Мега Блиц, Блиц Мастер) да активираат Празнична заштита. Празничната заштита ќе може да биде активирана од мени Премиум >> таб Додатоци во верзија 5, преку иконата за празнична заштита на мапата на селото во верзија 6 и од мени Премиум во мобилните апликации на 24.06. во 15 часот, време по сервер и ќе заврши на 28.06 во 15 часот, време по сервер.


Правила на празничната заштита:

Додека е активна, профилот не може да биде нападнат, ниту пак може да напаѓа. Војската не може да биде испраќана на Обиколка. Во меѓувреме, може да се пристапи во профилот, може да се градат градби, може да се прават истражувања, да се регрутира војска и итн. Сите напади испратени до соодветната Империја пред активирањето, ќе бидат извршени. Сојузните битки се исклучени од секаков вид заштита. Нападите по независни градови за запленување на ресурси како и нападите по/од варварски кампови исто така не се возможни. Возможни се нападите по Мрачната тврдина, Черепот на богатството и Кулата на знаењето. Издржување на војската нема да се зема, иако во статистиката може да излгеда дека се задржува (ќе се задржува издржување во случај да ја напаѓате Мрачната тврдина, Черепот на богатството или Кулата на знаењето).

ВНИМАНИЕ: Ви препорачуваме да се најавите во профилот пред да бидат пуштени нападите за да не се пресмета одеднаш издржувањето на војската за времето додека не сте биле онлајн во играта!

* И модот Одмор и Празничната заштита може да се активираат само ако моментално нема војска на мисија.