Imperia Online Croatia
Studeni 17, 2019, 08:27:29 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Memorija IO  (Posjeta: 1082 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
FARTninja
Private
*

Karma: +1/-1
Offline Offline

Postova: 39


Profil
« na: Siječanj 02, 2015, 10:15:50 »

imam jedno pitanje
koliko memorije rama vama troši imperia ?
kada pokrenem Firefox sveukupno troši 130K , kada pokrenem imperiu imam skok na 370 K i konstantno je na 40-60 % cpu ,za svakog čuvara imam još dodatnih 30-80 K cpu
bilo koja druga stranica napravi skok do nekih 150-220K

dakle nešto mora da je u imperiji što mi se ne slaže sa sustavom. reinstall FF-a nije napravio nikakav popravak.
kada prelazim iz provincije u provinciju potrebno je oko 3-5 sekundi da se stranica osvježi. z poslati napad mi treba minimalno minuta dok se unese broj vojske koju želim poslati, i dok kliknem "bitka na polju" treba još 20 sekundi.
toliko je sporo da nisam uspio maknuti vojsku za 47 sekundi od protivnikove kontre.
ako mislm podmetnuti moram imati sreće. nema onog da vidiš da je na 5minuta do tebe pa ću staviti da stignu u provinciju na 5:02. tako sam jednom bio kliknuo i stizala je 20-ak sekundi nakon njegove.
treniranje vojske u vim provinijama je proces za koji mi treba 5 minuta samo konjica u 8 provincija sada to treba još za strijelce i mačevaoce.

nemoguće je da skripta imperie i par slika troši 200K rama. cod2 mi troši 300-500K rama. dakle par slika je teže pokrenuti nego konstatno učitavati 3D sustav ?
http://prntscr.com/5nijak
kada je slika uzeta otvoreni su Imperia, Forum i Youtube.


ima li netko sličnih problema ili je imao. Ima li itko ikakvih savjeta što da napravim. jer nešto definitivno nije uredu.
nemam nikakvih dodataka na firefoxu.
Evidentirano
Igor245
Trusted Member
*

Karma: +157/-370
Offline Offline

Postova: 1831


http://youtu.be/1xS5spMOGEM


Profil
« Odgovor #1 na: Siječanj 02, 2015, 01:28:48 »

za poslati napad mi treba minimalno minuta dok se unese broj vojske koju želim poslati, i dok kliknem "bitka na polju" treba još 20 sekundi.
toliko je sporo da nisam uspio maknuti vojsku za 47 sekundi od protivnikove kontre.
ja zato odavno nikoga ne napadam Smiley  ... ali verzija 5 nema nikakvog štekanja
Evidentirano

poliop
Captain
****

Karma: +2/-37
Offline Offline

Postova: 260



Profil Email
« Odgovor #2 na: Siječanj 02, 2015, 03:34:53 »

Mozda brzina interneta...nemoj igrat preko wifi....direktno se spaja Lips Sealed firefox nije dobar igraj preko crome ili opera....scaniraj komp mozda imas virus....sve kej si reko ovo ti moze bit uzrok...premalo memorije na kompu mozda hard..izbrisi sve sta ti netreba na kompu..itd
Evidentirano
FARTninja
Private
*

Karma: +1/-1
Offline Offline

Postova: 39


Profil
« Odgovor #3 na: Siječanj 02, 2015, 06:51:18 »

igore, sada je ovdje ekipa. a i nije mi baš previše stalo do akcije. inače bih ostao na v4, možda v5.

poliop
brzina nije problem ( ako mogu gledati live stream hd 1024p (ili 820p nisam siguran) onda bih imperia trebala biti mačji kašalj Grin)
preko wifi nedaj bože za to mi treba pola sata da se učita stranica. to niti ne koristim
opera nisam probao a nekako niti ne želim. nije mi dobro sjelo zadnji put kada sam imao više browsa u isto vrijeme. a chrome mi je za imperiu katastrofa. crome mi se činio dobar jedino za gledanje filmova. i to je bilo to. nikakve igrice nisu radile normalno, em su se rušile cijelo vrijeme ili se nisu htjele učitati. koma
virus nije. to redovito provjeravam, a imam i više manje kvalitetan antivirusni
premalo memorije na kompu isto ne vjerujem da je uzrok. imam 2 gb rama od toga mi sistem troši 600-800 mb
na kompu imam samo stvari koje koristim. nepotrebno brišem.
budem sada reinstalirao win. nešto mi je danas sjeo na žulj, pa ak ose situacija popravi budem stavio kao rješenje, ako ne.  Lips Sealed  Grin
Evidentirano
djontravolta
Major
*****

Karma: +141/-67
Offline Offline

Postova: 571


Hey babe :)


Profil
« Odgovor #4 na: Siječanj 03, 2015, 01:59:03 »

igore, sada je ovdje ekipa. a i nije mi baš previše stalo do akcije. inače bih ostao na v4, možda v5.

poliop
brzina nije problem ( ako mogu gledati live stream hd 1024p (ili 820p nisam siguran) onda bih imperia trebala biti mačji kašalj Grin)
preko wifi nedaj bože za to mi treba pola sata da se učita stranica. to niti ne koristim
opera nisam probao a nekako niti ne želim. nije mi dobro sjelo zadnji put kada sam imao više browsa u isto vrijeme. a chrome mi je za imperiu katastrofa. crome mi se činio dobar jedino za gledanje filmova. i to je bilo to. nikakve igrice nisu radile normalno, em su se rušile cijelo vrijeme ili se nisu htjele učitati. koma
virus nije. to redovito provjeravam, a imam i više manje kvalitetan antivirusni
premalo memorije na kompu isto ne vjerujem da je uzrok. imam 2 gb rama od toga mi sistem troši 600-800 mb
na kompu imam samo stvari koje koristim. nepotrebno brišem.
budem sada reinstalirao win. nešto mi je danas sjeo na žulj, pa ak ose situacija popravi budem stavio kao rješenje, ako ne.  Lips Sealed  Grin
Meni igra radi normalno, oko 23:00 malo počne štekat ali to je zbog škrinja i dosta je ljudi online....
Evidentirano
_suza_
Lieutenant
***

Karma: +15/-10
Offline Offline

Postova: 161


Profil Email
« Odgovor #5 na: Siječanj 03, 2015, 03:18:17 »

u v6 vam je grafika problem svi koji imaju slabiju grafiku neka si pogase sve animacije i onda radi ok
http://prntscr.com/5nylmq
Wink
Evidentirano
FARTninja
Private
*

Karma: +1/-1
Offline Offline

Postova: 39


Profil
« Odgovor #6 na: Siječanj 04, 2015, 12:53:37 »

suza grafika nije problem u mom slučaju, a i sve je več pogašeno Grin
Evidentirano
_suza_
Lieutenant
***

Karma: +15/-10
Offline Offline

Postova: 161


Profil Email
« Odgovor #7 na: Siječanj 04, 2015, 04:37:39 »

suza grafika nije problem u mom slučaju, a i sve je več pogašeno Grin
meni doma gdje imam optiku i  100mb brzinu i novi komp isto nekada šteka znači da je problem negdje drugdje;)
Evidentirano
FARTninja
Private
*

Karma: +1/-1
Offline Offline

Postova: 39


Profil
« Odgovor #8 na: Veljača 23, 2015, 02:14:54 »

reinstall nije pomogao u rješavanju problema !!! ALI sam otkrio da chrome bolje podnosi imperiju, ali akođer nakon kratkog vremena drastično uspori.
kratko vrijeme mislim put kroz 5 provincija i stavljanje konjice na trening.
nakon korištenja foruma na minutu vrijeme servera i napda se zna esinkronizirati par sekundi. a rekord desinkronizacije napada i vremena servera bilo je 4 minute i nešto sitno. ( tu je imperija trčala u pozaditi tok sam igrao minesweeper Grin)

to slučaj nije kod svih jer saveznici se ne žale na nikakve slične probleme. dakle možda je najvjerovatnije neka nepotpuna kompatibilnost woftwera, curenje memorije ili slično.
ali nešto postoji u šifri imperije što uzrokuje ovo, jer samo kod njih mi se na chromu javlja 300 mb nakon par minuta. dok youtube radi na 45-90max mb . tako da. ako netko se razumije u program neka možda promučka bijelanke i napravi neki dobar šlag ako mu se da. i kolač će biti bolji Wink
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!