Imperia Online България  
Ноември 10, 2024, 04:22:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За несправедливостта на свободните атаки по постове, независещи от нето теглото.  (Прочетена 9939 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Публикации: 149

Профил
« Отговор #15 -: Юли 19, 2017, 21:41:00 »

Не ми се спори за заплахите. Оня турчин на 3.5М нето, ми тръгна ей сега отново да ми граби ресурс в поста. В този свят съм с 260К как точно се очаква да го уплаша? На него му е през резания за спец ресурса,  на който поста е построен, нормалният рес иска и ми третира постовете абсолютно така, все едно са на изоставена империя. Което обаче не е вярно. Изначално е сбъркано това, да се позволява с оправданието за модирани спец ресурси. Играта си е ваша винаги може да нарисувате още по картата, пък и двуседмичният период, в който се губят колонии и ресурси, ако притежателят им е модиран не съм чул да е преустановен.

Ам, да и още нещо. Въпреки че турчина е Х11 пъти и отгоре моето нето, при битка във военният пост не само няма другите наказания, но дори печели и военни точки, което му дава полза за турнирите. Направо нямам думи за тези извънредни аванти оставени "случайно" в полза на големите гадове. Ей сега, се принудих да капитулирам пред 11 пъти по-голям играч, щото всичко в играта е "наред".  
« Последна редакция: Юли 19, 2017, 21:52:09 от Serpentarium » Активен
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #16 -: Юли 19, 2017, 22:06:26 »

Извън обхват могат да се нападат военни търговски и колонии със 100 % сила само ако са разположени на специален ресурс, което мисля че е добре, защото иначе как ще си взимаме ресурсите ако не можем да се нападнем...
Аз все още не съм се научил да си правя търговски пост на място без специален ресурс, ако можеш да ме научиш. Също и как да си построя военен пост, не до , а върху специалният ресурс  *xxx* А колониите построени извън спец ресурс, за беля не можеш да ги защитиш с военен пост. За това има и играчи в обхват, които като нападаш, ако го направиш успешно ще им вземеш ресурса, ако са в Х2 обхват и военни точки от битката, аз претендирам да се забранят атаките от играчи, които са обхват над Х5, а не въобще да не могат да бъдат атакувани военните и търговски постове.

@negro
Сори, в съюз със само със себе си и в този свят нямам наглеждачи, така че он-ът ми не е чак толкова добър колкото ми се иска. Така че(отговарям и на другия пич) съм принуден да си пазя реса в защитен търговски пост, от паплачта която ми е в обхват, а не в колонии, но на резания не му пука както писах вече за спец ресурса, на него му дреме за обикновения рес и военните точки за турнир Доминация, които странно как така се дават на играч при атака извън обхват с разлика Х11 и нагоре. Въпреки, че в нормалните правила, при обхват над Х2 военни точки не се присъждат(освен при война и само в статистиката за войната) и има ред други наказания.
« Последна редакция: Юли 19, 2017, 22:17:42 от Serpentarium » Активен
donnegro82
Капитан

Неактивен Неактивен

Публикации: 455

Профил
« Отговор #17 -: Юли 19, 2017, 22:16:14 »

Аз все още не съм се научил да си правя търговски пост на място без специален ресурс, ако можеш да ме научиш. Също и как да си построя военен пост, не до , а върху специалният ресурс  *xxx* А колониите построени извън спец ресурс, за беля не можеш да ги защитиш с военен пост.

@negro
Сори, в съюз със само със себе си и в този свят нямам наглеждачи, така че он-ът ми не е чак толкова добър колкото ми се иска. Така че(отговарям и на другия пич) съм принуден да си пазя реса в защитен търговски пост, от паплачта която ми е в обхват, а не в колонии, но на резания не му пука както писах вече за спец ресурса, на него му дреме за обикновения рес и военните точки за турнир Доминация, които странно как така се дават на играч при атака извън обхват с разлика Х11 и нагоре. Въпреки, че в нормалните правила, при обхват над Х2 военни точки не се присъждат(освен при война и само в статистиката за войната) и има ред други наказания.
и аз принципно нямам наглеждачи
но правя така
слагам си тп-то на реса и 1 военен пост по диагонал с/у тп-то
така поста пази реса но не и тп-то ти,ама и он дет те е нападнал не може да го вземе понеже се пада в екслузивна зона на друг играч,и най вече ако ти е извън обхват вп-то ти се води отделно и ако напада ще е с голям риск за него
то и снимка:http://prntscr.com/fxra3s
П.П ако реса наистина е важен сложи на стрелката още 1 вп да не може да разположи колония случайно
Активен

по добре на хората в устата,отколкото на хората в краката
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #18 -: Юли 19, 2017, 22:29:17 »

Ммм, не съм пробвал точно по този начин, но понеже играя и в други светове и наблюдавам атаки над такива диагонално разположени ТП и ВП, направо си нападат търговския пост, който защита няма и така. Не знам как да построя  каквото и да е в, или точно в площ която е гранична с нечия ексклузивна зона, която да ми го пази, опитвал съм, но не ми дава да строя, само на местата където е била ексклузивната зона на вече изоставени империи, мога да строя, но там защити няма и зоните са изтъркани  Grin  Но странно как там в другия свят си спазват някаква, да го наречем етика и нападат в това число и в постовете, само играчи които са им в обхват, а в тоя свят  v6 271  турчина си ме обира с обхват над Х11, от морали и етики въобще не му пука. Както се казва като са му пуснали тая аванта админите що да се не възползува(няма да му накриви феса че напада дребосъци) нищо че е направена с уж някаква друга цел.
Активен
donnegro82
Капитан

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #19 -: Юли 19, 2017, 22:34:35 »

говоря ти че за този който ти е саборил тп-то ти ако реши да го троши с цел да вземе специалния ресурс няма да може ,защото ТВОЕТО ВП на него ще е ексклузивна зона и ще му пречи
Активен

donnegro82
Капитан

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #20 -: Юли 19, 2017, 22:37:19 »

Ммм, не съм пробвал точно по този начин, но понеже играя и в други светове и наблюдавам атаки над такива диагонално разположени ТП и ВП, направо си нападат търговския пост, който защита няма и така. Не знам как да построя  каквото и да е в, или точно в площ която е гранична с нечия ексклузивна зона, която да ми го пази, опитвал съм, но не ми дава да строя, само на местата където е била ексклузивната зона на вече изоставени империи, мога да строя, но там защити няма и зоните са изтъркани  Grin  Но странно как там в другия свят си спазват някаква, да го наречем етика и нападат в това число и в постовете, само играчи които са им в обхват, а в тоя свят  v6 271  турчина си ме обира с обхват над Х11, от морали и етики въобще не му пука. Както се казва като са му пуснали тая аванта админите що да се не възползува(няма да му накриви феса че напада дребосъци) нищо че е направена с уж някаква друга цел.

може да напада вп-то ти ако ще да е обхват х100 над теб защото си го залепил на тп-то си ,за такъв военен пост залепен на ресурс няма наказания и обхвата не важи
другия вариянт е колония да сложиш и като стане неразрушима си става един вид провинция и тогава му се налага наказание и ако е над х5 обхват не може да атакува
Активен

pelikana
Капитан

Неактивен Неактивен

Публикации: 355

Профил
« Отговор #21 -: Юли 19, 2017, 23:11:16 »

говоря ти че за този който ти е саборил тп-то ти ако реши да го троши с цел да вземе специалния ресурс няма да може ,защото ТВОЕТО ВП на него ще е ексклузивна зона и ще му пречи
Не съм съгласен. ВП-то няма ексклузивна зона и спокойно може да плясне колония след като ти изпари ТП-то.

« Последна редакция: Юли 20, 2017, 07:10:20 от pelikana » Активен
Изгубеният
Як съм като бик и почти толкова умен
Полковник

Неактивен Неактивен

Публикации: 2045

там тревата винаги е по-зелена от тук, и е чук!

Профил WWW
« Отговор #22 -: Юли 19, 2017, 23:36:39 »

Аз все още не съм се научил да си правя търговски пост на място без специален ресурс, ако можеш да ме научиш. Също и как да си построя военен пост, не до , а върху специалният ресурс  *xxx* А колониите построени извън спец ресурс, за беля не можеш да ги защитиш с военен пост. За това има и играчи в обхват, които като нападаш, ако го направиш успешно ще им вземеш ресурса, ако са в Х2 обхват и военни точки от битката, аз претендирам да се забранят атаките от играчи, които са обхват над Х5, а не въобще да не могат да бъдат атакувани военните и търговски постове.

@negro
по-добре го пази в самостоятелен ВП
Активен

На света все още има адски много мотики, на които не е стъпвал български крак

ППП - Аз никога не губя ! Или печеля или играта не е свършила
donnegro82
Капитан

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #23 -: Юли 19, 2017, 23:54:44 »

Не съм съгласен. ВП-то няма ексклузивна зона и спокойно може да плясне колония след като ти изпари ТП-то.
приятелю :варварски стан и чуждо ВП в съсецтво на ресурс се води склузивна зона на друг играч или варварски стан
Активен

GARIO
Майор

Неактивен Неактивен

Публикации: 950

Профил
« Отговор #24 -: Юли 20, 2017, 01:36:15 »

и аз принципно нямам наглеждачи
но правя така
слагам си тп-то на реса и 1 военен пост по диагонал с/у тп-то
така поста пази реса но не и тп-то ти,ама и он дет те е нападнал не може да го вземе понеже се пада в екслузивна зона на друг играч,и най вече ако ти е извън обхват вп-то ти се води отделно и ако напада ще е с голям риск за него
то и снимка:http://prntscr.com/fxra3s
П.П ако реса наистина е важен сложи на стрелката още 1 вп да не може да разположи колония случайно
Много тъпа логика брат.Просто ще му попречиш да построи колония.Не и да си вземе реса,който за теб ще е също така недосегаем след като плясне и един ВП до него.И понеже за такива играчи парите не са проблем,но пък не обичат като нас да кибичат в ИО денонощно,си играе с аларма и точно никога няма да видиш пак тоя рес.
Активен

Моля!Играйте спазвайки правилата на играта.Така ще я направите по-привлекателна както за вас,така и за другите участници в нея.Никой не обича да си играе сам.
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #25 -: Юли 20, 2017, 02:46:34 »

@negro та така, една от задачите се приказва да се не вземе ресурса от ТП, аз го пазя в ТП защитен от ВП, за да не го вземе пък някой играч който е в обхват, ако го пазя във ВП който не е граничен с ТП за да не може евентуално да го вземе турчина който е Х11нето, ще го вземе директно такъв, който е в обхват. Единственото решение е да се задраска позволението за нападение над Х5 обхват върху военни и търговски постове, без значение къде са построени, а в границите на обхватите между Х2 и Х5, да са си съответните наказания в % сила и морал на атака, отнемане на доблест и прочие. По-логиката че ако върху специалният ресурс може всичко да се такува извън обхват за да се разруши и завземе спец ресурса...Който си ги е натрупал в излишък и не е в Х2 обхват и иска да си ги разходва, А като е извън Х5 обхват да не може не само да напада постовете, ами и съответно да ги шпионира и да не може да отваля докладите от съотборниците си дадени с линк от играта. Какво правим когато имаш спец ресурс до империята и в един прекрасен момент на разширение си анексираш провинция върху него. Защо не, по онази логика тя да бъде разрушима, също като всеки друг обект върху специален ресурс и да дойде някой Х10-20 твоето него и да ти разруши тая провинция, защото е върху спец ресурс и атаките извън Х5 обхват са разрешени и ненаказуеми?
Активен
pelikana
Капитан

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #26 -: Юли 20, 2017, 07:07:01 »

приятелю :варварски стан и чуждо ВП в съсецтво на ресурс се води склузивна зона на друг играч или варварски стан
Становете да....но ВП не http://prntscr.com/fxwnk1 ето ти пример при който колонията е строена докато ВП-то си беше там. Малко трудно се разбрах с кликовете ама стана.

ПП: Ако е било по диагонал строено както ти каза тогава може би се блокира спец.рес и няма как да се сложи колония, но все още не съм го пробвал да видя. Grin
« Последна редакция: Юли 20, 2017, 07:10:26 от pelikana » Активен
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #27 -: Юли 20, 2017, 07:54:49 »

Оф, всичко това са някакви хитрости, мошенгии, за да се измами системата. Аз искам нещата да са официални с невъзможността за нападения от твърде големи играчи, над която и да е собственост на твърде малки играчи(освен ако те не са официално изоставени империи) а не само над столицата, провинциите и другите, които не са върху специален ресурс, или с обща граница с такива построени върху специален ресурс (васалите не ги броя, защото те не са собственост и си се управляват от тяхно си правителство, макар да са принудени да плащат рекет). Ако е проблем с това, че твърде много спец ресурси са завладяни нарочно от твърде големи играчи, за да не се позволи  на малки играчи от противникови съюзи въобще да имат спец ресурси пътищата, вече ги виждам поне 2 варианта.

1. Рисуват се още спец ресурси и има за всички.
2. Ако политиката на играта е спец ресурсите да са нарочно ограничен брой, се намалява възможността на играчите да притежават твърде голям брой от тях, без значение колко са развити като нето тегло, т.е. търговската и военната администрация се установяват с максимално ниво 15, или 10 и това е.  Защо трябва пък да се дава възможност всеки достатъчно голям да притежава един или повече поста, или колонии, върху всички видове специални ресурси(включително и допълнително измислените, всички помним времената, когато спец ресурсите бяха по-малко видове и дори времената когато не съществуваха въобще спец ресурси, то в реалността ако искате играта да е реална, спец. ресурси не съществуват). Направете го така, че да им се налага да избират какво да притежават и от какво да се лишават, когато им привършат свободните бройки администрации. Все пак ако се продължава с политиката на неограничено развитие, някои ще започнат да стават могъщи и недосегаеми като богове, то не че и сега няма такива, които като стигнат по 60-70-80-100М и повече нето да не могат да се пипнат от останалите играчи. Не трябва да се допуска инфлация в играта, все пак това са древни типове управления, не съвременен капитализъм, в който "двигателя на "прогреса" е растежа"(т.е. реално инфлацията) която ако не се случи по естествен път, се бута принудително от корпорациите и правителствата, че да не спре машината) Навремето такива нетни тегла нямаше как да се достигат, твърде много се разпусна това положение, и се стигна до нереални стойности, нереални предмети, нереални ресурси. Играта твърде много се отдалечи от реалността. Що направо не вкарате вещици и дракони вътре? Така и така вече, с тия спец ресурси и нива по 100 на разните проучвания, някои си прелитат по картата все едно са се качили на вещерска метла.  Tongue
« Последна редакция: Юли 20, 2017, 08:07:07 от Serpentarium » Активен
pelikana
Капитан

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #28 -: Юли 20, 2017, 08:43:05 »

Оф, всичко това са някакви хитрости, мошенгии, за да се измами системата. Аз искам нещата да са официални с невъзможността за нападения от твърде големи играчи, над която и да е собственост на твърде малки играчи(освен ако те не са официално изоставени империи) а не само над столицата, провинциите и другите, които не са върху специален ресурс, или с обща граница с такива построени върху специален ресурс (васалите не ги броя, защото те не са собственост и си се управляват от тяхно си правителство, макар да са принудени да плащат рекет). Ако е проблем с това, че твърде много спец ресурси са завладяни нарочно от твърде големи играчи, за да не се позволи  на малки играчи от противникови съюзи въобще да имат спец ресурси пътищата, вече ги виждам поне 2 варианта.

1. Рисуват се още спец ресурси и има за всички.
2. Ако политиката на играта е спец ресурсите да са нарочно ограничен брой, се намалява възможността на играчите да притежават твърде голям брой от тях, без значение колко са развити като нето тегло, т.е. търговската и военната администрация се установяват с максимално ниво 15, или 10 и това е.  Защо трябва пък да се дава възможност всеки достатъчно голям да притежава един или повече поста, или колонии, върху всички видове специални ресурси(включително и допълнително измислените, всички помним времената, когато спец ресурсите бяха по-малко видове и дори времената когато не съществуваха въобще спец ресурси, то в реалността ако искате играта да е реална, спец. ресурси не съществуват). Направете го така, че да им се налага да избират какво да притежават и от какво да се лишават, когато им привършат свободните бройки администрации. Все пак ако се продължава с политиката на неограничено развитие, някои ще започнат да стават могъщи и недосегаеми като богове, то не че и сега няма такива, които като стигнат по 60-70-80-100М и повече нето да не могат да се пипнат от останалите играчи. Не трябва да се допуска инфлация в играта, все пак това са древни типове управления, не съвременен капитализъм, в който "двигателя на "прогреса" е растежа"(т.е. реално инфлацията) която ако не се случи по естествен път, се бута принудително от корпорациите и правителствата, че да не спре машината) Навремето такива нетни тегла нямаше как да се достигат, твърде много се разпусна това положение, и се стигна до нереални стойности, нереални предмети, нереални ресурси. Играта твърде много се отдалечи от реалността. Що направо не вкарате вещици и дракони вътре? Така и така вече, с тия спец ресурси и нива по 100 на разните проучвания, някои си прелитат по картата все едно са се качили на вещерска метла.  Tongue

Аз не знам какъв ти е проблема. Защо да се ограниват и т.н. Дори да се ограничат така както ти казваш, нищо не прачи на "големия" да си унищожи даден ТП и пак да дойде при тебе. Както казах в началото: Каквото за единия това и за другия. ИГрайте, като не ви харесва, че не може да си пасете кравите в империята отидете във Farmville. Както даден играч се е развил до 60-70-80-100-200-500м нето така и ти можеш ако имаш желание и време за игра. Стига сте се оплаквали за малкото неща, които като цяло са добре направени само и само защото някой ви прави касички или ви зима реса, вие идвате и почвате да ревете тука.
Активен
Serpentarium
Лейтенант

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #29 -: Юли 20, 2017, 10:05:47 »

Аз не знам какъв ти е проблема. Защо да се ограниват и т.н. Дори да се ограничат така както ти казваш, нищо не прачи на "големия" да си унищожи даден ТП и пак да дойде при тебе. Както казах в началото: Каквото за единия това и за другия. ИГрайте, като не ви харесва, че не може да си пасете кравите в империята отидете във Farmville. Както даден играч се е развил до 60-70-80-100-200-500м нето така и ти можеш ако имаш желание и време за игра. Стига сте се оплаквали за малкото неща, които като цяло са добре направени само и само защото някой ви прави касички или ви зима реса, вие идвате и почвате да ревете тука.
Ми не, не става така баш с достигането на тия 60М и нагоре, освен ако не си купувач на диаманти и на предметите достъпни за купуване с такива диаманти(или придобити, т.е успял си да придобиеш, което не е лесно. Примерно как се взема медал, ако се включиш в свят, в който от началото на ерата са минали примерно 2-3 или повече седмици и битка на деня няма как да направиш, или са ти подарени от играч в  съюз, в който играят щедри раздавачи на купени диаманти, т.е пак с условието да трябва да си член на такъв) но не и с временни диаманти, или свободен електрон, който не ходи на работа(или не работи нещо което да му позволи и да играе по същото време) който да може да си позволи игра 24/7/365. Тая игра я играем и нормални хора, не само маниаци. А относно това, че както за мен така и за другите, това въобще ама въобще не е така. Това че големият също е бил малък някога не ме грее в случая, мен си ме греят тези които са малки  колкото мен, или поне не толкова големи, че да са над Х5 обхват спрямо мен. Ей да почетвъртя, ако не е станало ясно и някои хора още се опитват да заобиколят проблема поставен още като заглавие в темата, а именно защитата от играчи с над 5Х нето тегло разлика. Щото големия отнася постовете на малкия като куцо пиле домат във всички случаи, без изключения, а малкият не може да бие големия във военният пост, който защитава търговският, когато големия има вътре Х20+ войската на малкия. Ай кажи като си със 50К нето как ще бутнеш крепост 8, или 9, във военният пост на някой с милион и нагоре нето, дори и той да няма войска?! Че то само кулите в крепостта ще те спрат, пък и дори да е възможно, ще трябва поне първите 2-3 атаки да пращаш цялата си войска и да губиш така камара време, с шанс големият пич, или наглеждача му, ако си имал късмета в началото да не са на линия, да те сварят докато още се мотаеш с многото нива крепост на ВП-то им. Пък те просто пускат по няколко броя атаки едновременно и те сготвят за 10-15 минути...Така че никаква равнопоставеност няма, авантата при 99% от случаите е в полза на големите, единствено можеш да вземеш спец ресурс от голям играч(без всякакъв шанс да го задържиш, ако реши да си го вземе отново) ако няма крепост във ВП, с ниво което не ти е по силите, и/или няма войска, която не ти е по силите и той и наглеждача му не са на линия че да експедират, или търговският пост е въобще незащитен. Та равнопоставеността, относно ТП и ВП на спец ресурсите, е не просто фиктивна, тя е напълно фалшива и  можеш само малко дете да излъжеш с нея че виж, такава била съществувала.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: