Imperia Online България  
Октомври 14, 2019, 00:17:04 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем с коефициента на умножение на ресурсите  (Прочетена 2370 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« -: Декември 08, 2016, 08:53:03 »

По спомен вчера, при коефициент Х1.86, ми даваше повече ресурси(специално относно златото съм сигурен, защото получавах около 700к на час от търговските пътища, а днес получавам 546к, в момента в който пиша темата), отколкото днес, когато съм с една колония в повече и коефициент Х2.35. Възможно е проблема да е възникнал още вчера и да не съм му обърнал внимание, при рестарта на сървъра, заради зависването по време на събитието "Мрачната крепост", или по други причини.

PS. Всъщност проблема, е наистина върху добива на всички ресурси, не е само дохода от данъци и търговия.
« Последна редакция: Декември 08, 2016, 08:57:52 от Serpentarium » Активен
Martin
Global Moderator
*

Karma: +838/-368
Неактивен Неактивен

Публикации: 3301



Профил
« Отговор #1 -: Декември 08, 2016, 10:29:05 »

Ако населението е намаляло прогресивно, както и данъците, то доходът е нормално да е по -малък в този етап.
Ключови за добива са данъците и населението, а след това и коефициентът. Smiley
Активен

Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« Отговор #2 -: Декември 08, 2016, 12:20:06 »

Не е намаляло населението, а се е увеличило. Как точно може да намалее населението, при наличието на още една колония. Не съм атакуван и пален, освен от един варварски стан в столицата, но не успя да ми изгори нищо



. Вярно, че вчера пуснах да се обучава малко войска, но броя население от тогава до сутринта, не само се възстанови, но и дори е повече. Коефициента ми е по-голям, защото спаднах назад в класирането. Вече описах числата за умножение. Не търсете причината при мен, а в кода на играта, или в неговото изпълнение. Ако нещо сте вкарвали, или променяли модули, или нещо при профилактиката/рестарта(ако сте пускали такъв) не е "захапало" както трябва, щото имаше проблеми и със синхронизацията на часовника на времето на атаките и получаване на съобщенията за битка и за завръщане на армията...Не знам и не ми е работа да знам и да предполагам. Благодаря предварително!
Активен
Martin
Global Moderator
*

Karma: +838/-368
Неактивен Неактивен

Публикации: 3301



Профил
« Отговор #3 -: Декември 08, 2016, 14:41:10 »

Чакам да го оправят. Обещано ми е да се пробва.
Активен

Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« Отговор #4 -: Декември 08, 2016, 22:41:03 »

Благодаря за отговора!:)

   Накратко, проблема с дохода не е решен. Потвърждавам, че след спадът в доходите(като временна начална база взето съотношение по времето преди обновяването на класацията и след нея) е бил наличен. След съответният спад, с нарастването на населението се отчита правилно повишение на дохода. Но не е отчетено това, че ако сутринта беше взета коректна временна базова стойност сега дохода ми щеше да е стигнал примерно 4.8М+ на час, а не едва малко над 4М към момента на публикуване на този отговор
   Ще го опиша подробно, за да е по-ясно. Предположенията ми са следните: В 05:59 при коефициент Х1.86 имам доход злато общо от данъци и търговия около 4.5М на час(цифрата е примерна, не помня съвсем точно) след обновяването на класацията, в която съм вече по-ниско и с увеличен на Х2.35 коефициент, сутринта около 07:20 погледнах дохода общо беше някъде към 3.5М на час. Този приблизително 1М на час рязък спад е необясним. От тогава насам с растежа на населението както се очаква и дохода расте колкото расте и броят работници. Мислех си първоначално, че проблема може да е възникнал по време на вчерашната профилактика, но да се е проявил при смяната на класацията тази сутрин, защото когато пусках армията в обход в 01:37 часа и изчислявах колко злато ще остане към момента на връщане беше положително число от няколко милиона, а заварих положението към 07:20 с минус 3.5М злато и се наложи да продавам ресурси. Армията ми се върна в 07:37.
Положителни отзиви:
1.След днешната профилактика сървъра реагираше почти мигновено. Вероятно защото още не се бяха логнали достатъчно потребители, или не се е(по мое предположение) бил препълнил буфера от оперативна  памет, което да доведе до прекалени обръщения към най-бавната система, устройствата за съхранение на данни, без значение дали са SSD или HDD, от което да се получат известните лагове, от които вече отново, както виждам, има оплакване.
2.Поправен е, не докладван от мене бъг, водещ до некоректно мащабиране - увеличение с фокус около дърводелницата, пазара и товарната станция, при смяната на провинциите чрез натискане на стрелките в титула на прозореца на отворена казарма и стрелките тук: при което незададено от потребителя увеличение плъзгача на лупата оставаше в началното си положение.
3. Поправена синхронизацията между действията в играта и системните съобщения.

PS:

4. Тази сутрин 9.12.2016г. нещата и с пресмятането на доходите през коефициента, като че ли влязоха "в релси".
Благодаря за добрата работа! Темата може да бъде затворена, или запазена за докладване на евентуални бъгове, които ще се проявят в бъдеще време.
« Последна редакция: Декември 09, 2016, 11:12:14 от Serpentarium » Активен
Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« Отговор #5 -: Декември 10, 2016, 23:07:04 »



   Бъг със самопроизволното увеличение на мащаба, се прояви отново.  Sad
Активен
Duty.bg
Сержант
**

Karma: +2/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 56



Профил
« Отговор #6 -: Декември 10, 2016, 23:34:23 »

И при мен се появява в 160.
Активен
battle_brawler
Капитан
****

Karma: +76/-58
Неактивен Неактивен

Публикации: 260



Профил
« Отговор #7 -: Декември 10, 2016, 23:41:22 »

Мдаа от доста време е това... А само при мен ли местенето от провка до провка трае по около минута и отгоре? *crazy*
Активен

Пием като смок,
еб*м като бог,
и удрям като трифазен ток!!!
fatmaka
Капитан
****

Karma: +19/-16
Неактивен Неактивен

Публикации: 348


Профил
« Отговор #8 -: Декември 10, 2016, 23:59:15 »

Не,не е само при теб.Да не говорим за зависването при събиране на ресурса от всички провинции.
Активен
Duty.bg
Сержант
**

Karma: +2/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 56



Профил
« Отговор #9 -: Декември 11, 2016, 00:01:52 »

Не,не е само при теб.Да не говорим за зависването при събиране на ресурса от всички провинции.
+1
Активен
donnegro82
Капитан
****

Karma: +98/-48
Неактивен Неактивен

Публикации: 415



Профил
« Отговор #10 -: Декември 11, 2016, 18:21:17 »

зависването при местене на ресурси си го има и на днешна дата и то за свят 160 блитц мастерс и 304(там играя за сега и там виждам проблема)
Активен

по добре на хората в устата,отколкото на хората в краката
Martin
Global Moderator
*

Karma: +838/-368
Неактивен Неактивен

Публикации: 3301



Профил
« Отговор #11 -: Декември 11, 2016, 21:29:17 »

Има го и съм го репортнал вече, donnegro82. Smiley

Активен

Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« Отговор #12 -: Декември 13, 2016, 02:18:37 »

Предлагам бутона за наемане на всички обучени войски, от всички провинции и колонии, да се намира вече в горната част на прозореца(а защо не и на прозорците на отделните казарми в провинциите, ако няма как да се измести само в този общият) а не отдолу. Когато става въпрос за много випуски на развит играч, прозореца става страхотно удължен и изисква адско скролиране, освен това по време на това скролиране, на по-старите и на  по-слабите машини играта направо зависва, заради консумиран огромен обем оперативна и видеопамет, а уж е просто браузер базирана стратегическа игра, която дори няма инсталируем клиент, когато се отвори прозореца с всички обучаващи се войски. Същото зависване, се случва и от прозореца достъпен през менюто "Текущи армии",  достъпно през "Съюз"->"Членове", при описаното положение с много провинции и много випуски.

Ще добавя бъг, наблюдаван от мен от тази сутрин(15.12.2016г.):


Блокира не само прозореца, а направо цялата страница, когато се прояви.  Налага се рефреш на таба.
« Последна редакция: Декември 15, 2016, 19:21:05 от Serpentarium » Активен
Serpentarium
Лейтенант
***

Karma: +5/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 149



Профил
« Отговор #13 -: Декември 18, 2016, 21:34:35 »

Вече 15 минути не мога да се логна в играта. Какво се случва. Сървъра ли падна, тока ли спря?!

П.С. Оф, минута и нещо след постването се логнах. Изхвърли ме посред атака и добре че не стана резил
« Последна редакция: Декември 18, 2016, 21:38:03 от Serpentarium » Активен
Duty.bg
Сержант
**

Karma: +2/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 56



Профил
« Отговор #14 -: Декември 18, 2016, 21:38:36 »

И аз не мога!
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!