Imperia Online България  
Януари 21, 2022, 13:50:18 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
 
   Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бъг или какво ?  (Прочетена 4118 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
shikoznia
Лейтенант
***

Karma: +6/-44
Неактивен Неактивен

Публикации: 134


Профил
« Отговор #30 -: Януари 27, 2014, 02:44:24 »


и както уточних в девети рунд от битката ми аз свалям крепостта , после какво се случва ?
И как точно разбра, че след 9-тия рунд сваляш крепостта?
защото 6-ца 1 497 600 базови...с фортификация 6...това са 60%+ това ти е 2 396 160 и това е без други бонуси...
с 32 тарана(които могат да атакуват едновременно) Тараните са ограничени от същото правило, но се смятат отделно, т.е. не заемат местата на пехотата, имат своя паралелна квота, като броят тарани, обстрелващ крепостната стена е равен на броя пехота разделена на броя хора, които таранът изисква при строителството си. (http://www13.imperiaonline.org/imperia/game_v6/game/help/?section=military&lang=bg&speed=4  за да се убедите, че не си измислям разни цифрички прочетете как се симулира битката ) или това е 128 000 на рунд...и това е само в първия рунд докато не умре пехотата...
Пак повтарям заблуждавате се по анимациите...те нямат изобщо никаква връзка с реалността...ако можеше да се види оригиналния доклад...както във версия 5...или дори по ранните версии веднага щеше да лъсне цялата заблуда, че не е проблем в играта...а проблем в нещо съвсем друго.
Цитат
а разсъжденията на shikoznia са според мен много странни...
Разсъжденията ми са изцяло на това какво пише в упътването на играта...ако някой се сети да го прочете, ще научи много неща за цялата игра...
Цитат
И колега това не е средновековие а игра , то че има голяма разлика от действителността има
Разбира се, че това е игра...но модела е направен за да бъде по реалистичен с действителна механика на битки в миналото, че има много напасвания - има...но идеята е да се доближава до реалността, колкото се може повече.
Активен
purcival
Пламен Петров
Сержант
**

Karma: +4/-11
Неактивен Неактивен

Публикации: 52



Профил
« Отговор #31 -: Януари 28, 2014, 15:27:32 »

И как точно разбра, че след 9-тия рунд сваляш крепостта?
защото 6-ца 1 497 600 базови...с фортификация 6...това са 60%+ това ти е 2 396 160 и това е без други бонуси...
с 32 тарана(които могат да атакуват едновременно) Тараните са ограничени от същото правило, но се смятат отделно, т.е. не заемат местата на пехотата, имат своя паралелна квота, като броят тарани, обстрелващ крепостната стена е равен на броя пехота разделена на броя хора, които таранът изисква при строителството си. (http://www13.imperiaonline.org/imperia/game_v6/game/help/?section=military&lang=bg&speed=4  за да се убедите, че не си измислям разни цифрички прочетете как се симулира битката ) или това е 128 000 на рунд...и това е само в първия рунд докато не умре пехотата...
Пак повтарям заблуждавате се по анимациите...те нямат изобщо никаква връзка с реалността...ако можеше да се види оригиналния доклад...както във версия 5...или дори по ранните версии веднага щеше да лъсне цялата заблуда, че не е проблем в играта...а проблем в нещо съвсем друго.Разсъжденията ми са изцяло на това какво пише в упътването на играта...ако някой се сети да го прочете, ще научи много неща за цялата игра...Разбира се, че това е игра...но модела е направен за да бъде по реалистичен с действителна механика на битки в миналото, че има много напасвания - има...но идеята е да се доближава до реалността, колкото се може повече.
Щом само 32 тарана бият по крепостта ,защо админа ми пише че с 80 не мога трябва да изпратя 125 тарана какъв е смисъла ? след като и след битката остават повече от 32 тарана ? Явно твоите сметки или това което ме караш да прочета греши ? Кое от двете , ако отговориш на този въпрос те признавам  ;D
Активен
gogata2013
Гост
« Отговор #32 -: Януари 28, 2014, 17:26:27 »

Всичките ти тарани в тази битка бият по крепоста. Максималната бройка тарани, които могат да атакуват стена на крепост 6 в един рунд е:
(1600(базов гарнизон на 6-ца) х 3)/25 (брой население за наемане на  1 таран)=192. На теб просто са ти малко тараните и мечовете за да гътнеш крепостта без да влизаш в червената зона. Ако защитника има развито проучване фротификация 12 (лично+съюзно) и е премиум  - нямаш шанс да вземеш крепостната обсада. Именно тези два фактора няма как да разбереш от шпионски доклад преди да си се бутнал в стената.
« Последна редакция: Януари 28, 2014, 17:35:56 от gogata2013 » Активен
Dimitar9993
Редник
*

Karma: +5/-33
Неактивен Неактивен

Публикации: 35



Профил
« Отговор #33 -: Януари 28, 2014, 23:57:54 »

И аз имам същия проблем колкото и да го смятах сметките не излизат 4 крепост без гарнизон ми скапа 1000 бройки армия загубих битката  от едни голи 500 коня на къра срещу 869 копия 769 стрелци 389 меча 372 лека конница 12 тарана атака меле 8 брони 7 стрелец 7 ВМ 7 пълен фарс е целия доклад без никакъв смисъл.излизаш от полева на 108 морал Smiley)) и си оставаш там закачен на стената
Не виждам файда да пращам доклад на некой като съм загубил толкоз стока Smiley
Преди години дори не влизах в калкулатора да смятам само от налична армия знаех какво да пратя ма ту май работата  само диаманти да къртиш и да ставаш 8 693 115 нетни за точно месец .....
Активен

малиии пак една година тормоз Smiley
p0p0p0
Редник
*

Karma: +0/-1
Неактивен Неактивен

Публикации: 25


Профил
« Отговор #34 -: Януари 29, 2014, 02:26:09 »

жалко,че така се изложиха с докладите..дано да ги оправят някога (или поне да върнат предишните - от 5-та версия)..а и тея странни анимации за к'во въобще ги направиха - аз всеки път,като отворя анимация,после трябва да отварям играта наново...
Активен
baj_gagari
Редник
*

Karma: +0/-0
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


Профил
« Отговор #35 -: Януари 29, 2014, 13:23:47 »

Добре де като толкова голяма част от играчите имаме проблеми с така наречения 'коректен калкулатор, симулатор и тн.", да вземе някой от админите или там както се казва да направи едно подробно разяснение(няма да е лошо  и да има малко картинки) как ние невежите да се оправяме с него!!!
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!