Лично аз не виждам какво може да се направи, всички от отбора играят със сандъци до 99, но не всичко могат да отварят на Екстра + да не говорим за такива бонус ковчези каквито се отварят от Бразилците. Днес се пускат атаките ще ни бият както сме он нищо не можеш да направиш / тоест нема да ни бият щото не сме в обхват, колонийките ще паднат /. Другата простотия която е + за тях е липсата на блок, е като сложиш и това да им е честита титлата, живи и здрави да са.
Предполагам за тези ковчези говориш? Ами да сметнем разликата между играч, който ползва ежедневно тази екстра и такъв, който не я ползва до момента. Изминали са 3 дни от старта, съответно такъв ковчег може да бъде закупен 3 пъти. Това прави 6 96 часови дохода или дохода на империята за 24 дни. Което означава, че играча който ползва ковчезите до този момент е 24 дни повече в играта от такъв, който не ги ползва.
За "профилираните" бонуси от храма и за разликата между отварянето на "нормален" и "екстра" сандък мисля че няма какво да говорим. Ако някой се съмнява, че това е предимство, нека просто отвори храма в своята империя и да прегледа възможностите и разликите. И да си направи сам изводите.
И тук не става въпрос само за Бразилци и Българи или защо България изостава и т.н. Тук говорим за пълния абсурд, който се създава с тези платени възможности.
Не ме разбирайте грешно - миналата година беше същото по отношение на всички тези платени бонуси. Но тогава имаше изход от ситуацията. Имаше задължителен 6 часов блок в който играчите трябваше да са офлайн. През това време имаше някакъв шанс да се издебне и засече армията на противника и да бъде унищожена. Да бъдат събаряни колонии, да бъдат бутани крепости, да бъдат палени провинции и т.н. с цел забавяне на развитието на противника. И ние точно така спечелихме - с непрестанни атаки с непрестанен натиск - най-вече психологически. Много играчи спират да харчат пари за играта, когато заварят няколко дни поред инвестициите си в руини. Естествено, това трябваше да бъде поправено. И бе поправено с премахването на 6-часовия офлайн блок. Сега вече всеки спокойно може да харчи колкото си иска, без да се притеснява че трябва да остави без надзор скъпата си инвестиция.
И тук повече от естествено следва въпроса - това турнир ли е? И ако да - то турнир по какво е? Както ги виждам аз нещата - след като с реални пари има възможност играч да си осигури огромно виртуално предимство и след като този играч на практика е неприкосновен то това не е ли турнир по закупуване на пакети? Миналата година задавахме същия въпрос, макар да спечелихме.
Напълно съзнавайки, че ИО като компания има нужда от приходи да се развива се чудя точно това ли е начинът? Много ми се иска някой ден Xaoc или Mony да вземат отношение по този въпрос някога.
Написах този пост, а предполагам че ще напиша и още такива, защото харесвам играта. Играя я от самото и начало и помня наистина изключително интересни и забавни турнири в миналото. Имаше дух, имаше жар, имаше за какво да се пишат истории... имаше и хора в този форум, които да ги четат. Сега до колкото виждам има само диаманти и пакети. Дано националите (не само на България) намерят сили да продължат да играят, след като виждат за какво става дума. И дано на края на това световно да не е станем свидетели на 50-тина активни акаунта и рекорден брой каси.